Gratis studiegids

Coupeuse opleiding

Ben je creatief in het ontwerpen en naaien van nieuwe kleding? Maak je graag zelf de outfits voor je kinderen, je partner en jouzelf? Of heb je dit nog nooit gedaan maar zou je het graag willen kunnen? Haal nog meer uit je hobby en volg een coupeuse opleiding!

Na de cursus Kleding Maken en Ontwerpen van NHA weet je hoe je een nieuw kledingstuk creëert. Je leert het volledige proces kennen vanaf het tekenen van het patroon en de keuze van de stoffen, tot het daadwerkelijk naaien van de kledij. Als je van je hobby je beroep wil maken, is deze thuiscursus Kleding Ontwerpen van NHA een absolute aanrader.

 

Volg een coupeuse opleiding in jouw eigen huis

Geen tijd om avondschool te volgen voor een opleiding coupeuse? Het is niet nodig om terug naar school te gaan! De coupeuse opleiding van NHA is een thuiscursus, waarbij je begeleiding krijgt van een bekwaam vakdocent. De leerstof en de opdrachten staan online op het digitale leerplatform van NHA. Natuurlijk ontvang je na inschrijving ook een cursus die netjes gedrukt is op papier.

Je mag zo veel of zo weinig tijd besteden aan deze thuiscursus als je zelf wilt. Tot drie jaar lang krijg je ondersteuning van je persoonlijke docent. Tijd genoeg dus om te leren hoe je unieke kledij vervaardigt, helemaal volgens je eigen ontwerp!

 

Een opleiding coupeuse van A tot Z

De coupeuse opleiding van NHA is geschikt voor iedereen. Je begint bij het begin: het kiezen van de geschikte stoffen en het tekenen van een patroon. Nadat je de basisvaardigheden onder de knie hebt, ga je verder met de studie van hand- en machinesteken, het in elkaar zetten van een nieuw kledingstuk en het herstellen van kledij. Zo leer je eenvoudig naaien voor beginners. Bij alle opdrachten krijg je de ruimte om je eigen creativiteit en fantasie volop aan bod te laten komen.

Je leert onder meer hoe je bodywarmers, rokken, jurken, pantalons, kinder- en babykleding maakt. Wil je nog verder gaan? Kies dan voor de extra uitgebreide cursus Kleding Maken en Ontwerpen die uit 72 lessen bestaat. Hierin komen ook specifieke onderwerpen aan bod zoals het aanpassen van patronen en het ontwerpen van feest- en galajurken. Zo til jij je vaardigheden naar een nog hoger niveau.

 

Een nieuwe loopbaan als couturier

Als het je droom is om als professioneel couturier aan de slag te gaan, vormt de opleiding coupeuse van NHA een ideale basis. De thuiscursus is perfect te combineren met een voltijdse baan en een druk gezinsleven. Je studeert simpelweg wanneer je er de tijd voor vindt. Na het voltooien van de coupeuse opleiding heb je recht op een NHA-getuigschrift als je op al je huiswerken en opdrachten minstens een voldoende hebt behaald.

 

Vijftien dagen op proef

Wil je op voorhand kennismaken met de inhoud, diepgang en kwaliteit van de opleiding coupeuse? Je mag steeds een gratis proefles aanvragen. Ook na je inschrijving mag je uiterlijk na vijftien dagen het cursusmateriaal terugsturen en je lesgeld terugvragen, als de opleiding je toch niet ligt.

Er is geen enkele reden om nog langer uit te stellen! Op zoek naar een degelijke coupeuse opleiding? Start vandaag nog met de NHA-cursus Kleding Maken en Ontwerpen.

Gratis Headphone of Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • Nu 50% korting op het lesgeld!
  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Met persoonlijke begeleiding
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!