Gratis studiegids

Coupeuse opleiding

Ben je creatief in het ontwerpen en naaien van nieuwe kleding? Maak je graag zelf de outfits voor je kinderen, je partner en jezelf? Of heb je dit nog nooit gedaan maar zou je het graag willen leren? Vind je een coupeuse opleiding waarin je op een professionele manier leert naaien iets te hoog gegrepen? Ga dan voor een hobbycursus Kleding Maken en Ontwerpen! 

 

Meer weten?

Ja, graag!

Bekijk de cursus Kleding Maken & Ontwerpen »

 

coupeuse opleiding

 

Review cursus Kleding Maken & Ontwerpen

10/10

5 sterren review coupeuse opleiding

Leuke cursus, die veel variatie heeft in de te maken kleding. Zeer duidelijke uitleg. Hier heb je wat aan als je zelf kleding wilt maken en ontwerpen!

 

 

In de cursus Kleding Maken en Ontwerpen van NHA leer je hoe je een gloednieuw kledingstuk creëert. Je leert het volledige proces kennen vanaf het tekenen van het patroon en de keuze van de stoffen, tot het daadwerkelijk naaien van de kleding.

Wil jij leren hoe je zelf de mooiste kledingstukken maakt? Dan is deze uitgebreide cursus Kleding Maken van NHA een absolute aanrader.

 

Volg een coupeuse opleiding vanuit huis

Coupeuse is het Franse woord voor naaister. In een coupeuse opleiding leer je professionele naaitechnieken. Na afloop van een coupeuse opleiding kun je beroepsmatig als naaister aan de slag. Wil jij liever voor je plezier leren hoe je zelf kledingstukken ontwerpt en naait? Dan is onze uitgebreide cursus Kleding Maken en Ontwerpen een perfecte keuze! 

 
Ook als je geen tijd hebt om avondschool te volgen voor een opleiding coupeuse is de cursus ideaal. Het is bij een thuisstudie niet nodig om terug naar school te gaan! In de opleiding van NHA krijg je begeleiding van een bekwaam vakdocent. De leerstof en de opdrachten staan online op onze digitale leeromgeving. Natuurlijk krijg je na inschrijving ook een gedrukte cursus op papier thuisgestuurd.

Je mag zo veel of zo weinig tijd besteden aan deze thuiscursus als je zelf wilt. Tot 3 jaar lang krijg je ondersteuning van je persoonlijke docent. Tijd genoeg dus om te leren hoe je unieke kledingstukken maakt, helemaal volgens je eigen ontwerp!

 

Je leert onder meer hoe je bodywarmers, rokken, jurken, pantalons, kinder- en babykleding maakt.

 

Een opleiding coupeuse van A tot Z

De coupeuse opleiding van NHA is geschikt voor iedereen. Je begint bij het begin: het kiezen van de geschikte stoffen en het tekenen van een patroon. Nadat je de basisvaardigheden onder de knie hebt, ga je verder met de studie van hand- en machinesteken, het in elkaar zetten van een nieuw kledingstuk en het herstellen van kledij. Zo leer je eenvoudig naaien voor beginners. Bij alle opdrachten krijg je de ruimte om je eigen creativiteit en fantasie volop aan bod te laten komen.

Je leert onder meer hoe je bodywarmers, rokken, jurken, pantalons, kinder- en babykleding maakt. Wil je nog verder gaan? Kies dan voor de extra uitgebreide cursus Kleding Maken en Ontwerpen die uit 72 lessen bestaat. Hierin komen ook specifieke onderwerpen aan bod zoals het aanpassen van patronen en het ontwerpen van feest- en galajurken. Zo til jij je vaardigheden naar een nog hoger niveau.

 

Een nieuwe loopbaan als couturier

Als het je droom is om ooit als professioneel couturier aan de slag te gaan, vormt de opleiding coupeuse van NHA een ideale basis. De thuiscursus is perfect te combineren met bijvoorbeeld een voltijdse baan en een druk gezinsleven. Je studeert simpelweg wanneer je er de tijd voor vindt. Zo kun je in jouw eigen tijd stap voor stap je naaivaardigheden verbeteren.

Na het voltooien van deze coupeuse opleiding van NHA heb je recht op een NHA-getuigschrift als je voor al je huiswerk en opdrachten minstens een voldoende hebt behaald. Leg de basis voor coupeusewerk in deze opleiding. Coupeuse wordt je namelijk niet zomaar! 

 

Jouw opleiding 15 dagen op proef

Wil je op voorhand kennismaken met de inhoud, diepgang en kwaliteit van de opleiding coupeuse? Vraag dan een gratis proefles aan. Ook na je inschrijving mag je uiterlijk na 15 dagen het cursusmateriaal terugsturen en je lesgeld terugvragen als de opleiding je toch niet ligt.

Er is geen enkele reden om nog langer uit te stellen! Op zoek naar een degelijke coupeuse opleiding? Vraag vandaag nog  jouw proefles voor de NHA-cursus Kleding Maken en Ontwerpen aan, of schrijf je direct in! 

 

Gratis en vrijblijvend een proefles ontvangen?

Ja, ik wil een proefles!  »

 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Met persoonlijke begeleiding
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!