Gratis studiegids

personal trainer sportschool beginnen

 

Beginnen als personal trainer

Een personal trainer zorgt ervoor dat zijn cliënt een betere conditie krijgt en er een gezondere levensstijl opna houdt. Beginnen als personal trainer? Bij NHA leer je hoe het moet.

 

Heb je je opleiding achter de rug en ben je klaar om te beginnen als personal trainer? Voor jezelf beginnen als personal trainer is een hele stap, want plots moet je een zelfstandige zaak uit de grond stampen. Als je je opleiding hebt voltooid bij NHA, mag je voor hulp en advies een beroep doen op een ondernemerscoach van NHA.

 

Beginnen als personal trainer: eerst een ondernemingsplan

Denk eerst na over een duidelijk ondernemingsplan. Het schrijven van zo’n ondernemingsplan dwingt je om alles even op een rijtje te zetten:

  • Wat is je doelgroep? Wil je mensen helpen die overtollige kilo’s kwijt willen, wil je personen met een ‘normaal’ gewicht een betere conditie bezorgen of advies geven over een gezondere levensstijl? Kies je doelgroep beter niet te breed, hoe meer je je onderscheidt van anderen, hoe meer je opvalt.
  • Waar ga je je training geven? Bij je cliënten thuis? In een sportschool? In een eigen trainingsruimte? Denk na over het kostenplaatje van het huren van een pand of het gebruikmaken van een sportschool.
  • Wat is je prijs? Misschien wil je als startende personal trainer geen hoog bedrag vragen voor je begeleiding. Toch is het beter om een prijs te vragen die hoog genoeg is, zodat cliënten nog vertrouwen hebben in je aanbod. Bij een te lage prijs denken klanten al snel dat je nog te weinig ervaring hebt.
  • Het financiële plaatje is een van de belangrijkste onderdelen van je ondernemingsplan. Bepaal zo realistisch mogelijk de verwachte kosten en de verwachte inkomsten. Voorzie ook een budget voor cursussen, bijscholing, promotiemateriaal, website, ….

 

Het oprichten van je zaak

Elke zelfstandige onderneming moet ingeschreven worden in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK). Om je zaak in te schrijven heb je een bedrijfsnaam nodig en moet je een rechtsvorm kiezen. Voor een startende personal trainer is de rechtsvorm meestal een eenmanszaak. Bij de inschrijving ontvangt je zaak een KvK-nummer en een btw-nummer.

 

Je praktijk succesvol runnen

Beginnen als personal trainer betekent ook dat je je praktijk na de oprichting winstgevend moet runnen. Er komt heel wat administratie en boekhouding bij te pas. Voor het opstellen van trainingsschema’s en het vastleggen van afspraken bestaat er goede software die je kant-en-klaar aankoopt. De boekhouding laat je het best over aan een ervaren boekhouder. 

 

Zorg ervoor dat je zaak bekendheid krijgt. Een website is tegenwoordig onmisbaar, evenals je aanwezigheid op socialmediakanalen. Plaats advertenties in regionale kranten. Het beste promotiemateriaal blijft echter goede mond-tot-mondreclame. 

 

Als je de opleiding ‘personal trainer’ van NHA hebt gevolgd, mag je gratis de hulp inroepen van een ondernemerscoach van NHA. Bij hem kun je terecht met al je vragen.

 

NHA biedt in elke branche bedrijfscursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film
- En vele anderen

 

Alle bedrijfscursussen bekijken »

 

Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

  • Nu 50% korting op het lesgeld!
  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt

Advies nodig?

Bel onze studieadviseurs voor meer informatie over een de cursus Personal Trainer.

 

077 30 67 000

24 uur/dag bereikbaar

Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!