Natuurlijke Geneeswijzen  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Natuurlijke Geneeswijzen
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
399,00
of 
12 x €37,00
4.5/5

Beoordeeld door 24 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-getuigschrift
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Leer bewust omgaan met je gezondheid in de cursus Natuurlijke Geneeswijzen

De natuur heeft een heleboel dingen goed geregeld. Met eenvoudige middelen kun je grote resultaten behalen. Wil je kennismaken met alternatieve geneeswijzen? Ben je benieuwd welke rol de psyche speelt bij het ontstaan van ziekten? Heb je interesse in geneeskrachtige kruiden? In de cursus Natuurlijke Geneeswijzen komt dit allemaal aan bod.

Natuurlijke geneeswijzen zijn zo oud als de mens zelf. Ga bijvoorbeeld op reis door Japan en China. Er bestaan vele soorten, theorieën en toepassingen en sommige daarvan worden ook binnen de reguliere geneeskunde gezien als een waardevol alternatief.

Zelfmedicatie

Binnen de cursus Natuurlijke Geneeswijzen leer je om niet alleen te kijken naar de lichamelijke ziekte, maar vooral ook naar de mentale conditie van een patiënt. Je maakt kennis met de mogelijkheden én de onmogelijkheden om op basis daarvan ziekten te bestrijden.

Je vergaart kennis over de verschillende soorten zelfmedicatie en je leert daar verstandig mee omgaan.

In de cursus is er volop aandacht voor onze (westerse) manier van leven. Je kijkt kritisch naar zaken als milieu, lichaamsbeweging, drank en tabak, bioritme en huisvesting.

Gezonde voeding

Om fit en gezond te blijven, is goede voeding zeer belangrijk. Ook daarover krijg in de cursus Natuurlijke Geneeswijzen veel informatie. Je leert over vitaminen en mineralen, over allergieën en voedingssupplementen.

Uiteraard komt ook de toepassing van planten en kruiden aan bod. Welke rol kunnen homeopathie en aromatherapie spelen en welke beproefde huismiddeltjes kun je inzetten?

Je maakt in de cursus Natuurlijke Geneeswijzen kennis met alternatieve therapieën en je leert over de zin en onzin daarvan.

Van massage tot acupunctuur en paranormale genezing: je doorkruist het landschap van de natuurlijke geneeswijzen, ook wel alternatieve geneeswijzen genoemd. Al klinkt het woord  alternatief bij sommige mensen niet heel goed in de oren.

Gezond oud worden

Heb je belangstelling voor alternatieve geneeswijzen? Bijvoorbeeld omdat je zelf klachten hebt of omdat je anderen wilt helpen? Zoek je naar manieren om gezond oud te worden en wil je een kritische kijk ontwikkelen op middelen en therapieën die worden aangeboden?

Volg de cursus Natuurlijke Geneeswijzen en verzamel een schat aan informatie.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Programma Natuurlijke Geneeswijzen

Aan het begin van de cursus Natuurlijke Geneeswijzen schenken we allereerst aandacht aan onze manier van leven, vanaf de geboorte tot het einde. Het functioneren van het menselijk lichaam is hierbij een belangrijk onderwerp.

Alles komt daarbij aan de orde:

 • ons geestelijk welzijn;
 • het milieu waarin wij verkeren;
 • de noodzaak van gezonde lichaamsbeweging;
 • de nadelen van drank en tabak;
 • het bioritme en het slapen;
 • onze huisvesting en tal van andere zaken die van belang zijn voor een gezond leven.


Als we ons hele leven fit en gezond willen blijven, is natuurlijk ook de voeding een niet te verwaarlozen factor. Ook daarop wordt in de cursus Natuurlijke Geneeswijzen uitvoerig ingegaan. Je ontvangt daarbij veel nuttige informatie over vitaminen en mineralen, over allergiën en voedingssupplementen.

Ondanks alle zorg die besteed wordt aan de conditie van ons lichaam en aan onze voeding, worden we zo nu en dan toch ziek. Naast de reguliere geneeskunde staan ons dan tal van alternatieve methoden en middelen ter beschikking om de ziekte te lijf te gaan;

 • massage;
 • geneeskrachtige baden;
 • acupunctuur;
 • paranormale genezing;
 • reflexzonetherapie;
 • edelsteentherapie.


Het aantal uitwendige behandelingstechnieken is zeer uitgebreid. In deze cursus Natuurlijke Geneeswijzen belichten we uitvoerig de voor- en nadelen en wijzen op de risico's en eventuele gevaren.

In de cursus Natuurlijke Geneeswijzen schenken we verder ook uitgebreide aandacht aan:

 • de toepassing van planten en kruiden in de geneeskunde;
 • homeopathie en aromatherapie;
 • bekende en beproefde huismiddeltjes.


Alternatieve middelen en methoden om de gezondheid te bevorderen of in stand te houden, zoals pendelen, worden ook niet overgeslagen. Voor hen die zich geroepen voelen om anderen te helpen als ze ziek zijn, geeft deze cursus Natuurlijke Geneeswijzen een aantal nuttige tips en aanwijzingen.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Natuurlijke Geneeswijzen, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Natuurlijke Geneeswijzen

De cursus natuurlijke geneeswijzen is een leuke,goed te volgen cursus. De onderwerpen zijn zeer interessant alleen de bijhorende plaatjes/tekeningen mogen wel wat groter zijn zodat het wat duidelijker is. Heb tot nu toe al best veel op internet opgezocht om het plaatje voor mij persoonlijk duidelijk te krijgen maar voor de rest zeker tevreden.

10/10
Natuurlijke Geneeswijzen

Een interessante cursus. Is weinig stampwerk maar gaat veel meer over hoe de cursist tegen dingen aankijkt. Bijvoorbeeld over de dood, stress en bepaalde therapieen. Verder behandelt het ook heel veel natuurlijke geneeswijzen, nooit geweten dat het er zo veel zijn! Ik vind het een leerzame cursus die mijn kijk op dingen verruimd heeft.

6/10
Natuurlijke Geneeswijzen

Ik had me iets anders onder deze cursus voorgesteld. Daarnaast krijg ik het gevoel dat het huiswerk gewoon met een 10 wordt beoordeeld of het nu goed is of niet.

8/10
Natuurlijke Geneeswijzen

Leuke opdrachten. Ben nu bij les 5. Maar had eigenlijk meer daadwerkelijke letterlijke natuurlijke geneeswijze verwacht. Misschien komt dat nóg...

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift Natuurlijke Geneeswijzen

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).
 

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Leer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de cursus Natuurlijke Geneeswijzen uitstekend te combineren met een drukke baan of met andere hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd leren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Volg je een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-cursussen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke begeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Natuurlijke Geneeswijzen, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur cursus Natuurlijke Geneeswijzen

Voor de cursus Natuurlijke Geneeswijzen staat een studieduur van 12 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Natuurlijke Geneeswijzen
€399,00
of  12x 37,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€399,00
of  12x 37,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Met persoonlijke begeleiding
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Een interessante cursus. Is weinig stampwerk maar gaat veel meer over hoe de cursist tegen dingen aankijkt. Bijvoorbeeld over de dood, stress en bepaalde therapieen. Verder behandelt het ook heel veel natuurlijke geneeswijzen, nooit geweten dat het er zo veel zijn! Ik vind het een leerzame cursus die mijn kijk op dingen verruimd heeft.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!