Massage  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Massage
KTNO-vakopleiding
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
239,00
of 
6 x €44,00
4.5/5

Beoordeeld door 35 student(en)

 • Met begeleiding van vakdocent
 • KTNO- & BATC-erkend
 • Inclusief instructievideo's
 • Afronding: NHA-getuigschrift
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Volg de Massage cursus en leer effectief masseren

Geleidelijk de kunst van het masseren in de vingers krijgen? Leer het stap voor stap met de Massage cursus van NHA. Indiaas, westers of Chinees masseren: de massagetechnieken zijn van alle tijden. Ontdek of massage welzijn bevordert, gezond is en goed voelt. Start vandaag nog met je inschrijving! 

   Geaccrediteerd en erkend door KTNO & BATC
   Inclusief instructievideo's voor de massagetechnieken
   Korte opleiding met snel resultaat

 

Benieuwd of deze opleiding Massage iets voor jou is?
Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles

 

Ontstressen met een Massage opleiding

Massage is een eeuwenoude techniek die gezondheidsklachten kan verminderen en voorkomen. Het is niet alleen goed voor de conditie van het lichaam, maar werkt ook ontspannend. Een massage is dus goed voor lichaam en geest.

In de cursus Massage leer je klassieke westerse massage, Indiase technieken en Chinese inzichten. Vanaf het begin van de cursus start je met masseren. Alle stappen staan helder beschreven en met behulp van de bijgevoegde foto’s weet jij precies wat je moet doen. Hierdoor leer je het menselijk lichaam beter kennen en kun jij spierspanning verlichten.
  

Cursus Massage inclusief instructievideo's

In deze cursus Massage wordt gebruik gemaakt van handige instructievideo’s om de verschillende massagetechnieken verder toe te lichten. Met het duidelijke beeldmateriaal krijg je een optimaal en volledig beeld van de handelingen.

De video's laten de handelingen, die in de oefenstof al stap voor stap met foto's worden getoond, ook nog eens zien met bewegende beelden. Dit maakt deze populaire massage cursus extra compleet! Bekijk hieronder vast een voorproefje van het videomateriaal in deze massagecursus.
 

 

Ontdek alle facetten van massage

Met de massage cursus van NHA begin jij bij het begin. Een algemene inleiding en praktische zaken geven een compleet beeld van wat leren masseren inhoudt.

Van een ontspanningsmassage aan de rug tot het opstellen van een behandelplan, en van een intakegesprek voeren tot de anatomie van het menselijk lichaam. Tijdens de cursus Massage leer je dus zowel de theoretische achtergrond als de praktische kant van masseren. 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Programma Massage Cursus

Theorie en praktijk

In deze Massage cursus wisselen theorie en praktijk elkaar af. Het accent ligt natuurlijk op de praktische vaardigheden. Alle stappen worden herkenbaar en interessant voor jou beschreven en de technieken worden praktisch afgebeeld in duidelijke foto's en video's.

De volgende onderwerpen komen o.a. aan bod:

 • kennismaking met massage; 
 • geschiedenis en nu van de massage en de inleidende technieken;
 • huid en bindweefseltechnieken;
 • anatomie rug en effleurages;
 • petrissages en fricties;
 • anatomie en massage van de bilspieren;
 • effleurages en petrissages van de hamstrings;
 • tapotages;
 • de totaalmassage voorzijde been;
 • verschil gezondheid en ziekte, klachten en een korte intake;
 • massage van de voeten, armen en buik;
 • de grote namen en de gewrichten;
 • verschillende vormen van massage, drukpunten, de praktijk;
 • massage van de nek, hals en hoofd
 • de unieke samenhang binnen ons lichaam;
 • een totaal behandelplan.

Om een goede massage uit te kunnen voeren, behandelen we telkens eerst een stukje theorie. Vervolgens wordt deze theorie meteen omgezet in praktische oefeningen. Vanaf het begin van de massage cursus ga je aan de slag met masseren. Zo combineer je de theorie direct met de praktijk! 

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Massage, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Massage

Mooi en duidelijk beschreven, de handige voice tool is meer dan super waarvoor dank. Het nakijken van de taken verloopt vlekkeloos. De foto's en video's zijn ook goed en duidelijk weergegeven. De keuze met of zonder leraar is ook top daar niet iedereen altijd opdezelfde tijdstippen kan studeren. Dank NHA!

10/10
Massage

Een heel toegankelijke cursus de theorie wordt verduidelijkt met filmpjes en het huiswerk wordt snel nagekeken.

10/10
Massage

Ik ben nog bezig maar goede uitleg en de opdrachten worden snel nagekeken met goede feedback Dit is inmiddels de 5e cursus via nha en altijd erg tevreden

6/10
Massage

Ik miste praktijk oefeningen, wel werd alles heel goed uitgelegd met de video's daar kan ik niks op aanmerken

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift Massage

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).
 

NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!

 

KTNO-geaccrediteerd

Ook is deze opleiding geaccrediteerd voor de beroepsvereniging KTNO, actief binnen de complementaire gezondheidszorg. Deze opleiding wordt voor hun leden geadviseerd als vakopleiding en kan nascholingspunten opleveren.
 

BATC-erkend

Deze opleiding wordt ook erkend door de beroepsvereniging BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument). De opleiding wordt voor hun leden geadviseerd als vakopleiding op MBO-niveau.

 

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Leer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de cursus Massage uitstekend te combineren met een drukke baan of met andere hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd leren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Volg je een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-cursussen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke begeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Massage, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur cursus Massage

Voor de cursus Massage staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Massage
€239,00
of  6x 44,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€239,00
of  6x 44,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Met persoonlijke begeleiding
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Mooi en duidelijk beschreven, de handige voice tool is meer dan super waarvoor dank. Het nakijken van de taken verloopt vlekkeloos. De foto's en video's zijn ook goed en duidelijk weergegeven. De keuze met of zonder leraar is ook top daar niet iedereen altijd opdezelfde tijdstippen kan studeren. Dank NHA!

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!