Zelfstandig Interieuradviseur  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Zelfstandig Interieuradviseur
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€559,00
503,10
of 
9 x €61,65
4.7/5

Beoordeeld door 3 student(en)

 • Succesvol naar een eigen bedrijf
 • Gratis ondernemerscoach
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Afronding: Erkend diploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Ga zelfstandig aan de slag met de professioneel interieuradviseur opleiding

Heb jij een passie voor interieur en styling? Krijg jij geen genoeg van het binnenkijken bij andere mensen om te zien hoe hun interieur eruit ziet? Dan is de Zelfstandig Interieuradviseur opleiding echt wat voor jou!

Tijdens deze opleiding leer je hoe je de juiste kleuren en materialen combineert om zo het droominterieur van jouw klanten te realiseren. Als zelfstandig interieuradviseur ben jij je eigen baas. Jij hebt de controle over jouw werkzaamheden en neemt je eigen beslissingen.

In deze opleiding leer je dan ook alles wat je moet weten om de juiste keuzes te kunnen maken op dit gebied. Geen zorgen dus, na het succesvol afronden van de Interieuradviseur opleiding weet jij precies waar je mee bezig bent. En dat is het laten uitkomen van interieurdromen van je klanten.  

 

Laat elke ruimte tot leven komen

Beginnen jouw handen te kriebelen wanneer je een interieur ziet dat echt aan verandering toe is? Zie jij precies welke meubels perfect matchen? En heb jij het talent om uit iedere ruimte het maximale te halen? Dan is deze Zelfstandig Interieuradviseur opleiding jou op het lijf geschreven.

Je hebt geen voorkennis nodig. Deze opleiding begint bij de basis en is daarmee geschikt voor iedereen die van styling en interieurs zijn of haar werk wil maken. Jij gaat leren hoe je jouw creativiteit inzet om schitterende en sfeervolle interieurs te creëren. Een ware droombaan!

Een ruimte tot leven laten komen, dat kunnen we met een gerust hart aan jou overlaten. De persoonlijkheid en de wensen van klanten kun jij perfect overbrengen. Tijdens de opleiding ontdek je alle geheimen van een levendig interieur. Een interieur dat past bij de wensen van je klant. En je weet precies hoe je dit in allerlei ruimtes kunt toepassen.
 

Aan de slag als zelfstandig interieuradviseur

Na het afronden van de Zelfstandig Interieuradviseur opleiding kun je je onder andere als zelfstandige laten inhuren door meubelzaken, tapijtzaken, hotels of interieurwinkels. Je gaat bij klanten langs en geeft advies over de inrichting van bijvoorbeeld winkels, bedrijven en kantoorpanden.

Maar natuurlijk kun je ook bij mensen thuis langsgaan om advies te geven. Kijk je wel eens tv-programma’s als ‘Weer verliefd op je huis?’ of ‘BinnensteBuiten’? In deze programma’s zie je interieuradviseurs de meest sfeervolle ruimtes creëren, geheel naar wens van de bewoners. Jij kunt straks hetzelfde als zelfstandig interieuradviseur.

De opleiding biedt jou precies de kennis die je nodig hebt. Jij komt bij de mensen thuis en verandert hun huis tot een waar paleis. De dankbaarheid van de bewoners is onbetaalbaar.

 

Ontdek de magie van interieurstyling met de Interieuradviseur opleiding

Na het volgen van deze Zelfstandig Interieuradviseur opleiding ben jij in staat om geheel zelfstandig prachtige interieurs te stylen.

Je weet rekening te houden met de wensen van je klanten. Samen stellen jullie een moodboard op en aan de hand daarvan ga jij aan de slag. Natuurlijk leer je tijdens de opleiding hoe je dit het beste aanpakt.

Ontdek de magie van verlichting. Duik dieper in de wereld van vloeren, plafonds en wanden. En ga aan de slag met textiel en meubelstoffen.

Je gaat leren hoe je een stylingsplan opstelt en plattegronden kunt tekenen. Naast alle werkzaamheden van een zelfstandig interieuradviseur, ga je ook leren hoe je je eigen zaak kunt starten.

Deze uitgebreide Zelfstandig Interieuradviseur opleiding heeft echt alles in huis om van jou een topstylist te maken. Jij bent na het afronden van de opleiding helemaal klaar voor een carrière in de wereld van interieurs. Een bijzondere wereld waar jij straks deel van uit gaat maken.
 

Nu bij inschrijving: GRATIS handboek

''Succesvol jouw eigen bedrijf starten''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wil starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op ondernemen hiermee te vergroten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Alles wat je moet weten om als zelfstandige aan de slag te gaan, komt aan bod in deze Interieuradviseur opleiding. Denk hierbij aan onder andere de volgende onderwerpen:

 • Moodboard maken
 • Kleurgebruik
 • Vloeren, wanden en plafonds
 • Raambekleding
 • Verlichting
 • Conceptontwikkeling
 • Plattegronden schetsen en uitwerken
 • Stylingsplan opstellen
 • Een portfolio maken

Dit en meer ga je leren tijdens deze Interieuradviseur opleiding. Een uitgebreid programma waarin je kennismaakt met alle aspecten van een interieuradviseur.

Aan de hand van opdrachten ga je aan de slag met je eerste stappen binnen deze wereld. Je zult al snel zien dat je er geen genoeg van kunt krijgen.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Zelfstandig Interieuradviseur, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Zelfstandig Interieuradviseur

Goed en duidelijk les materiaal , huiswerkopdrachten erg leuk om te maken , goede begeleiding en leuke mede studenten ,doormiddel van whatsapp delen we informatie en vragen

10/10
Zelfstandig Interieuradviseur

De inhoud van de opleiding is leuker dan gedacht. De online leeromgeving werkt prettig. Ik ben enthousiast!

8/10
Zelfstandig Interieuradviseur

Leuke cursus met opdrachten waar je je creativiteit in kwijt kan!

DIPLOMA

Diploma

Je kunt de opleiding Interieurstylist afsluiten met een diploma van het examenbureau EHCB of met een NHA-getuigschrift. EHCB is een erkend, onafhankelijk en landelijk opererend examenbureau dat examens afneemt en diploma’s uitreikt op het gebied van de creatieve beroepen.


Diploma EHCB

Het examen van examenbureau EHCB bestaat uit een mondeling en een schriftelijk deel. Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar EHCB.


Het mondelinge deel

De eindopdracht omvat het uitwerken van 2 stylingplannen. In het mondelinge deel van het examen presenteer je deze stylingplannen.


Het schriftelijke deel

Het schriftelijke deel bestaat uit meerkeuzevragen en open vragen.

Je kunt je voor dit examen aanmelden bij:
EHCB
Postbus 422
7000 AK Doetinchem
E-mail: [email protected]
Internet: www.ehcb.nl

 

Getuigschrift 

Een NHA getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Zelfstandig Interieuradviseur valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Zelfstandig Interieuradviseur uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Zelfstandig Interieuradviseur, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!


Hoe begin ik een eigen bedrijf?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen bedrijf, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.
De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van een administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.


Ondernemersplan? Wij helpen je.

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken of de Kamer van Koophandel. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

STUDIEDUUR

Studieduur

De Zelfstandig Interieuradviseur opleiding heeft een studieduur van 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Zelfstandig Interieuradviseur

€559,00 €503,10
of  9x 61,65
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€559,00 €503,10
of  9x 61,65
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Goed en duidelijk les materiaal , huiswerkopdrachten erg leuk om te maken , goede begeleiding en leuke mede studenten ,doormiddel van whatsapp delen we informatie en vragen

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!