Je hebt nog geen opleiding als favoriet toegevoegd.

077 - 30 67 000
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis studiegids

Wedding Planner

Wedding Planner
Gratis proefles
Inschrijven
12x
30,00
of ineens
€658,00 €329,00
5/5

Beoordeeld door 7 student(en)

ALGEMEEN

Bruiloften organiseren? Word zelfstandig wedding planner


Vuurwerk, glitters, prins op het witte paard en niet te vergeten de altijd triviale witte duiven... Van een bruiloft een memorabel feest maken voor het bruidspaar en alle gasten? Dat vereist creativiteit en organisatietalent. Heb je het in je om een professionele wedding planner te worden?

 

The Wedding Planner. Ongetwijfeld heb je de gelijknamige film al gezien. De realiteit is voor een wedding planner... misschien nog wel leuker dan de makers in Hollywood je voorschotelen op het witte doek.

Volg de cursus Wedding Planner en in negen maanden ontdek je hoe uitdagend en veelzijdig het werk van een ‘trouwerijplanner’ is.

Je kunt  uiteraard - op commerciële basis - trouwerijen plannen en begeleiden. Start een bedrijf gespecialiseerd in wedding planning en laat je dromen uitkomen.

 

Verantwoordelijkheid

Bruidsparen willen dat hun bruiloft ‘de mooiste dag van hun leven’ wordt. Dat is een grote verantwoordelijkheid voor de wedding planner. Het organiseren van de ‘droomdag’ vraagt dan ook veel kennis en ervaring.

Als wedding planner bezoek je potentiële locaties voor het grote feest en je kiest samen met het aanstaande bruidspaar de lekkerste gerechten.

Je legt contacten met bruidsmodezaken en adviseert de bruid desgewenst bij het kiezen van de ultieme bruidsjurk.

 

Succes

Hoe word je een succesvol wedding planner? De basis is creativiteit. Bij voorkeur onvoorwaardelijk. Alles kan. Dat is misschien wel het beste uitgangspunt.

Voor uiteenlopende budgetten ben je in staat om het bruidspaar een onvergetelijke dag te bezorgen. Ook organiseer je moeiteloos een thema- of een last-minute-bruiloft.

Je hebt oog voor detail en beschikt over groot organisatietalent. Verder is netwerken belangrijk en ben je in staat om relaties op te bouwen.

 

Zelfstandig ondernemer

Een wedding planner kan heel goed als zelfstandige aan de slag. Je leert hoe je als wedding planner een goed inkomen genereert.

In tien lessen leer je alles wat je moet weten over het ondernemerschap en hoe je dat invult als wedding planner.

Maak van trouwen je broodwinning en doe elke dag wat je het allerleukst vindt. Zet nu de eerste stap richting een eigen bedrijf en word wedding planner.

 

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek

''in 10 stappen naar je eigen zaak''

Ook wanneer je geen eigen zaak wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.

PROGRAMMA

Studieprogramma Wedding Planner

Deze fantastische cursus is geschreven door experts. In de cursus leer je onder andere hoe je ceremonies organiseert, hoe je de juiste locaties uitkiest, hoe je een huwelijk in het buitenland regelt. Verder bekijken we de catering, decoraties, muziek, entertainment, fotografie en ringen en zelfs het organiseren van vrijgezellenfeesten.

Je leert hoe je jouw eigen bedrijf opzet. We leren je hoe je jezelf kunt voorbereiden op een ontmoeting met een klant, hoe je budgetten en planningen opstelt en hoe je de marketing en financiën voor jouw eigen bedrijf regelt. Ook het opstellen van contracten passeert de revue.

We kijken achter de schermen bij een huwelijk en beschouwen de rollen van alle personen die betrokken zijn bij een huwelijk, zoals de getuigen, de bruidsmeisjes en de ceremoniemeester. Als Wedding Planner dien je om te kunnen gaan met verschillende persoonlijkheden. Ook wordt er aandacht besteed aan marketing: we leren je bijvoorbeeld hoe je met verbazingwekkend weinig geld kunt adverteren en heel veel succes kunt hebben.

In deze zeer praktische cursus vind je alle informatie die je als Wedding Planner nodig hebt. Alles is geschreven in duidelijke, heldere taal en de voorbeelden die we gebruiken zijn gebaseerd op de praktijk. In Nederland is het aanbod van professionele Wedding Planners nog beperkt dus je kunt nu toeslaan en een professioneel organisatiebureau opzetten.

De cursus wordt afgerond met tien boeiende lessen over ondernemen en het starten van een eigen bedrijf.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

• mensen die al ervaring hebben met het organiseren van huwelijken en dit beroepsmatig willen gaan doen;
• mensen die systematisch kunnen werken en oog hebben voor detail;
• mensen die een eigen zaak willen runnen in een feestelijke, glamourrijke omgeving.

Kortom, onze fantastische cursus Wedding Planner bevat alles wat je nodig hebt om straks als professioneel Wedding Planner aan de slag te kunnen gaan.

DIPLOMA

Diploma Wedding Planner

Aan het einde van deze opleiding ben je de trotse bezitter van dit waardevolle ondernemersdiploma. Je bent klaar om jouw eigen zaak te starten! Jouw ondernemersdiploma hangt straks op jouw eigen kantoor. En dat geeft vertrouwen bij je klanten. Familie en vrienden zullen je bewonderen om je fantastische prestatie. Een feestje is dan zeker op zijn plaats.

Samen met jouw docent werk je naar jouw diploma toe. Met de bekwame hulp van de NHA en een stuk inzet van jouw kant kun je met een gerust hart de uitreiking van het diploma tegemoet zien.

Na afloop van deze opleiding kun je het NHA-Instituutsdiploma ontvangen. Dit diploma kun je voor 19 euro aanvragen. Dat kan wanneer je de cursus hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). Aan het einde van de cursus ben je dan de trotse bezitter van het instituutsdiploma van de NHA, dat zijn waarde ruimschoots bewezen heeft.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhavig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het complete lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (per post of via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 5 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen
 • lessen bestuderen
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen

STUDIEDUUR

Studieduur

9 maanden bij een normaal studietempo. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!


Hoe begin ik een eigen zaak?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen zaak, hebben wij een unieke service voorje beschikbaar; een ondernemerscoach.
De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van een administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.


Ondernemersplan? Wij helpen je.

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken of de Kamer van Koophandel. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

REVIEWS

Reviews

4/5
Wedding Planner

Ik vind de opleiding tot nu toe leuk om te volgen de informatie die ik heb opgedaan pas ik al goed toe in praktijk. Nadeel vind ik de tablet vrij laat binnen komt

4/5
Wedding Planner

nog maar net begonnen maar tot nu toe goed te doen qua niveau

5/5
Wedding Planner

Ik ben blij met de keuze die ik heb gemaakt ik raad het ook veel mensen aan ik deel mijn ervaringen wat ik leer ook weer verder de uitleg in het map is duidelijk wanneer je online gaat is alles ook duidelijk ben echt blij met me keuze

5/5
Wedding Planner

Zeer tevreden

LESGELD
Wedding Planner
12x €30,00 of ineens €658,00 €329,00
Inschrijven
Met vakdocent
12x 30,00
of ineens €658,00 €329,00
Inschrijven
Bereken jouw belastingvoordeel Bedrag
Studiekosten
Belastingschaal
Drempel
Jouw Voordeel
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen op proef
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt

Wedding Planner
5/5

Ik ben blij met de keuze die ik heb gemaakt ik raad het ook veel mensen aan ik deel mijn ervaringen wat ik leer ook weer verder de uitleg in het map is duidelijk wanneer je online gaat is alles ook duidelijk ben echt blij met me keuze

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!