Je hebt nog geen opleiding als favoriet toegevoegd.

077 - 30 67 000
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis studiegids

Wedding Planner

Wedding Planner
Gratis proefles
Inschrijven
12x
30,00
of ineens
€658,00 €329,00
5/5

Beoordeeld door 4 student(en)

ALGEMEEN

Bruiloften organiseren? Word zelfstandig wedding planner


Vuurwerk, glitters, prins op het witte paard en niet te vergeten de altijd triviale witte duiven... Van een bruiloft een memorabel feest maken voor het bruidspaar en alle gasten? Dat vereist creativiteit en organisatietalent. Heb je het in je om een professionele wedding planner te worden?

 

The Wedding Planner. Ongetwijfeld heb je de gelijknamige film al gezien. De realiteit is voor een wedding planner... misschien nog wel leuker dan de makers in Hollywood je voorschotelen op het witte doek.

Volg de cursus Wedding Planner en in 9 maanden ontdek je hoe uitdagend en veelzijdig het werk van een ‘trouwerijplanner’ is.

Je kunt  uiteraard - op commerciële basis trouwerijen plannen en begeleiden. Start een bedrijf gespecialiseerd in wedding planning en laat je dromen uitkomen.

 

Verantwoordelijkheid

Bruidsparen willen dat hun bruiloft ‘de mooiste dag van hun leven’ wordt. Dat is een grote verantwoordelijkheid voor de wedding planner. Het organiseren van de ‘droomdag’ vraagt dan ook veel kennis en ervaring.

Als wedding planner bezoek je potentiële locaties voor het grote feest en je kiest samen met het aanstaande bruidspaar de lekkerste gerechten.

Je legt contacten met bruidsmodezaken en adviseert de bruid desgewenst bij het kiezen van de ultieme bruidsjurk.

 

Succes

Hoe word je een succesvol wedding planner? De basis is creativiteit. Bij voorkeur onvoorwaardelijk. Alles kan. Dat is misschien wel het beste uitgangspunt.

Voor uiteenlopende budgetten ben je in staat om het bruidspaar een onvergetelijke dag te bezorgen. Ook organiseer je moeiteloos een thema- of een last-minute-bruiloft.

Je hebt oog voor detail en beschikt over groot organisatietalent. Verder is netwerken belangrijk en ben je in staat om relaties op te bouwen.

 

Zelfstandig ondernemer

Een wedding planner kan heel goed als zelfstandige aan de slag. Je leert hoe je als wedding planner een goed inkomen genereert.

In tien lessen leer je alles wat je moet weten over het ondernemerschap en hoe je dat invult als wedding planner.

Maak van trouwen je broodwinning en doe elke dag wat je het allerleukst vindt. Zet nu de eerste stap richting een eigen bedrijf en word wedding planner.

 

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek

''in tien stappen naar je eigen zaak''

Ook wanneer je geen eigen zaak wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.

PROGRAMMA

Studieprogramma Wedding Planner

Deze fantastische cursus is geschreven door experts. In de cursus leer je onder andere hoe je ceremonies organiseert, hoe je de juiste locaties uitkiest, hoe je een huwelijk in het buitenland regelt. Verder bekijken we de catering, decoraties, muziek, entertainment, fotografie en ringen en zelfs het organiseren van vrijgezellenfeesten.

Je leert hoe je jouw eigen bedrijf opzet. We leren je hoe je jezelf kunt voorbereiden op een ontmoeting met een klant, hoe je budgetten en planningen opstelt en hoe je de marketing en financiën voor jouw eigen bedrijf regelt. Ook het opstellen van contracten passeert de revue.

We kijken achter de schermen bij een huwelijk en beschouwen de rollen van alle personen die betrokken zijn bij een huwelijk, zoals de getuigen, de bruidsmeisjes en de ceremonie-meester. Als Wedding Planner dient u om te kunnen gaan met verschillende persoonlijkheden. Ook wordt er aandacht besteed aan marketing: we leren je bijvoorbeeld hoe je met verbazingwekkend weinig geld kunt adverteren en heel veel succes kunt hebben.

In deze zeer praktische cursus vind je alle informatie die je als Wedding Planner nodig heeft. Alles is geschreven in duidelijke, heldere taal en de voorbeelden die we gebruiken zijn gebaseerd op de praktijk. In Nederland is het aanbod van professionele Wedding Planners nog beperkt dus je kunt nu toeslaan en een professioneel organisatiebureau opzetten.

De cursus wordt afgerond met 10 boeiende lessen over ondernemen en het starten van een eigen zaak.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

• Mensen die al ervaring hebben met het organiseren van huwelijken en dit beroepsmatig willen gaan doen.

• Mensen die systematisch kunnen werken en oog hebben voor detail.

• Mensen die een eigen zaak willen runnen in een feestelijke, glamourrijke omgeving.

Kortom, onze fantastische cursus Wedding Planner bevat alles wat je nodig hebt om straks als professioneel Wedding Planner aan de slag te kunnen gaan.

DIPLOMA

Diploma Wedding Planner

Aan het einde van deze opleiding ben je de trotse bezitter van dit waardevolle ondernemersdiploma. Je bent klaar om jouw eigen zaak te starten! Jouw ondernemersdiploma hangt straks op jouw eigen kantoor. En dat geeft vertrouwen bij je klanten. Familie en vrienden zullen je bewonderen om je fantastische prestatie. Een feestje is dan zeker op zijn plaats.

Samen met jouw docent werk je naar jouw diploma toe. Met de bekwame hulp van de NHA en een stuk inzet van jouw kant kun je met een gerust hart de uitreiking van het diploma tegemoet zien.

Na afloop van deze opleiding kun je het NHA-Instituutsdiploma ontvangen. Dit diploma kun je voor 19 euro aanvragen. Dat kan wanneer je de cursus hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). Aan het einde van de cursus ben je dan de trotse bezitter van het instituutsdiploma van de NHA, dat zijn waarde ruimschoots bewezen heeft.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhavig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.

ZO STUDEER JE

Persoonlijke begeleiding via internet

Wanneer je kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er niet alleen voor.  Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les voorzien van eventuele vragen. Deze stuur je per post of via internet naar jouw docent. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een beoordeling. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! Wanneer je start met deze opleiding, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Studeer in je eigen tempo

Je ontvangt deze beroepsopleiding compleet thuis. Je bepaalt dan zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze beroepsopleiding kan op elke dag van het jaar!

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde beroepsopleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Lesmateriaal

Voor deze opleiding heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Daarnaast ontvang je gratis een fraaie ringband om je lessen in te bewaren. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.

STUDIEDUUR

Studieduur

9 maanden bij een normaal studietempo. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!


Hoe begin ik een eigen zaak?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen zaak, hebben wij een unieke service voorje beschikbaar; een ondernemerscoach.
De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van een administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.


Ondernemersplan? Wij helpen je.

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken of de Kamer van Koophandel. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

REVIEWS

Reviews

5/5
Wedding Planner

Zeer tevreden

4/5
Wedding Planner

Ik vind het een goed product ook overzichtelijk maar bij sommige opdrachten moet je echt van de prijzen op de hoogte zijn en dat valt niet mee, want je stuit heel vaak op leveranciers die zeggen dat de prijs afhankelijk is van wat het bruidspaar wilt. en in een virtuele bruiloft gaan ze niet zoveel tijd stoppen als ik zou willen dus een prijsopgave blijft altijd uit.

5/5
Wedding Planner

zeer goede cursus echt een aanrader, goede uitleg en heel erg fijn het digitaal opsturen van je huiswerk en binnen 2 dagen heb ik steeds het huiswerk al weer terug in mijn mail

5/5
Wedding Planner

Duidelijke lesstof, leerzame opdrachten.

LESGELD
Wedding Planner
12x €30,00 of ineens €658,00 €329,00
Inschrijven
Met hulp
12x 30,00
of ineens €658,00 €329,00
Inschrijven
Bereken jouw belastingvoordeel Bedrag
Studiekosten
Belastingschaal
Drempel
Jouw Voordeel
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

  • Nu 50% korting op het lesgeld!
  • 15 dagen op proef
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt

Wedding Planner
5/5

Zeer tevreden

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!