Teamcoach  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Teamcoach
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€749,00
674,10
of 
9 x €82,80
 • Begeleiding van ervaren docent
 • Praktijkgerichte opleiding
 • Incl. gratis ondernemerscoach
 • Afronding: NHA-getuigschrift
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Effectief leiderschap start met een opleiding tot teamcoach

Je kunt er niet omheen: teamcoaching is een vak apart. In de Teamcoach opleiding leer je dat teamcoaching verder gaat dan simpelweg een groep individuen bij elkaar brengen. Het is het begrijpen van verbindende communicatie, het omgaan met weerstand en het begeleiden van teams naar hun doelen.

Net zoals er duizenden verschillende mensen zijn, zijn er talloze benaderingen in teamcoaching. Maar welke aanpak is het meest effectief in welke situatie? Welke technieken leiden tot duurzame resultaten?

Om sterker te staan in de wereld van teamcoaching en de valkuilen te vermijden, is de Teamcoach opleiding de sleutel tot het begrijpen van de 'dynamiek van teams'.

 

Leer teamdynamiek begrijpen met de Teamcoach opleiding

Ben je geïnteresseerd in het leiden van teams naar succes en wil je leren hoe je dit op een professionele en effectieve manier kunt doen? Of ben je al betrokken bij teamcoaching en zoek je naar mogelijkheden om je expertise verder te ontwikkelen? Dan is de opleiding Teamcoach precies wat je zoekt!

Je gaat alles leren wat nodig is om teams op een menselijke manier te begeleiden, leiden en coachen. Of het nu gaat om het begrijpen van teamdynamiek, het toepassen van coachingstechnieken of het omgaan met weerstand in een groep; deze opleiding biedt een uitgebreide benadering om je vol vertrouwen te positioneren als een professionele teamcoach.

 

Geschikt voor iedereen in deze belangrijke rol

Of je nu al enige ervaring hebt in de verbindende rol van teamcoach, of dat je nog aan het begin van dit avontuur staat, deze opleiding tot Teamcoach is geschikt voor iedereen die meer wil leren over deze belangrijke rol.

 

De juiste aanpak op het juiste moment

De Teamcoach opleiding heeft als doel je inzicht te verschaffen in de uitdagende en boeiende wereld van teamcoaching.

Je leert niet alleen welke benaderingen effectief zijn bij het coachen van teams, maar ook waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste aanpak voor verschillende situaties. De opleiding voorziet je van de nodige tools om met uitdagingen om te gaan.

Of het nu gaat om het begrijpen van teamdynamiek, het toepassen van coachingstechnieken, of het leiden van een team naar haar doelen, deze opleiding tot Teamcoach stelt je in staat om vol vertrouwen te navigeren door de diverse aspecten van teamcoaching.

 

Alle kennis die je nodig hebt om een team effectief te leiden

Na het succesvol afronden van deze Teamcoach opleiding beschik je over alle benodigde kennis en vaardigheden om op professioneel niveau als teamcoach te opereren. Geen enkele term of uitdaging binnen teamcoaching zal nog onbekend terrein voor je zijn.

 

Nu bij inschrijving: GRATIS handboek

''Succesvol jouw eigen bedrijf starten''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wil starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op ondernemen hiermee te vergroten.

Inclusief 8 videolessen over coaching

De opleiding Teamcoach bevat ook 8 uitgebreide videolessen. In de digitale leeromgeving kunnen deze worden gevolgd. Na elke les kun je aan de slag met gerichte oefeningen.

De onderwerpen van deze lessen zijn:

 • wat is coaching;
 • luisteren zonder oordelen;
 • LSD;
 • doelen stellen en motiveren;
 • omgaan met weerstand;
 • feedback geven en ontvangen;
 • gespreksopbouw;
 • evalueren en afsluiten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma opleiding Teamcoach

Onder andere de volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de opleiding:Verbindende communicatie

Leer effectieve communicatievaardigheden en de kunst van verbindend communiceren om harmonie binnen teams te bevorderen.

 

Oplossingsgerichte coaching

Ontwikkel vaardigheden in oplossingsgerichte coachingstechnieken om teams te begeleiden bij het bereiken van gewenste situaties en doelen.

 

Teamontwikkeling en -dynamiek

Begrijp de fasen van teamontwikkeling, analyseer teamdynamiek en leer strategieën om teams vlot te laten functioneren.

 

Leiderschap in de praktijk

Verdiep je in diverse leiderschapsstijlen, groei als een effectieve leider en leer hoe je teams op een menselijke manier kunt leiden.

 

Weerstand en Teamanalyse

Leer tijdens deze Teamcoach opleiding hoe je effectief omgaat met weerstand binnen teams en krijg inzicht in de analysetechnieken die nodig zijn om de sterke en zwakke punten van een team te identificeren, waardoor je gericht kunt bijdragen aan de verbetering van de teamprestaties.

 

Coachingprincipes en -strategieën

Verken diverse coachingprincipes, identificeer valkuilen en ontwikkel basiscommunicatiestrategieën voor het voorbereiden en voeren van coachingsgesprekken.

 

Eigen Bedrijf Starten

De opleiding Teamcoach wordt compleet gemaakt met tien interessante lessen over het starten van een eigen bedrijf. Je leert alles wat je moet weten om een eigen bedrijf te starten. Denk hierbij aan financiering, administratie, verzekeringen, belastingen, marktonderzoek en het schrijven van een ondernemingsplan.

Daarnaast kun je na afronding van de studie gebruik maken van de diensten van een ondernemerscoach. Onze coaches hebben veel ervaring in ondernemen en staan voor je klaar om vragen te beantwoorden.

 

Korting voor NHA-cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Mocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen bedrijf starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

 

DIPLOMA

Diploma

Aan het einde van de opleiding Teamcoach ben je de trotse bezitter van dit waardevolle diploma. Je bent klaar om jouw eigen bedrijf te starten! Jouw diploma hangt straks op jouw eigen kantoor. En dat geeft vertrouwen bij je klanten. 

Samen met jouw docent werk je naar jouw diploma toe. Met de bekwame hulp van NHA en een stuk inzet van jouw kant kun je met een gerust hart de uitreiking van het diploma tegemoet zien.

Na afloop van deze opleiding kun je het NHA-Instituutsdiploma ontvangen. Dit diploma kun je voor € 29,- aanvragen. Dat kan wanneer je de opleiding hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger).

Het huiswerk bestaat voornamelijk uit praktische opdrachten waardoor je tijdens de opleiding automatisch een vaardighedendossier opbouwt. Aan het einde van de opleiding ben je dan de trotse bezitter van het instituutsdiploma van NHA, dat zijn waarde ruimschoots bewezen heeft.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die onder deze erkenning vallen.
 

NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Teamcoach uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Teamcoach, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!


Hoe begin ik een eigen bedrijf?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen bedrijf, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.
De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van een administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.


Ondernemersplan? Wij helpen je.

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken of de Kamer van Koophandel. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

STUDIEDUUR

Studieduur

De opleiding Teamcoach duurt 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Teamcoach

€749,00 €674,10
of  9x 82,80
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€749,00 €674,10
of  9x 82,80
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!