Slaapcoach  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Slaapcoach
KTNO-klein-geaccrediteerde-vakopleiding
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
599,00
of 
9 x €73,50
 • Begeleiding van ervaren docent
 • Praktijkgerichte opleiding
 • Leer behandelplannen maken
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Slaapproblemen overwinnen, daar maak jij je sterk voor met de cursus Slaapcoach

Heerlijk uitgerust wakker worden en vol energie de nieuwe dag aangaan. Het is een droom van velen, want helaas is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om iedere nacht goed te slapen. Jij wilt je sterk maken om deze mensen te helpen om hun rust weer te vinden. Met de cursus Slaapcoach leer jij mensen begeleiden tijdens dit traject.

Samen met je cliënt ga je de strijd aan tegen slaapproblemen. En met jouw hulp gaat je cliënt zich weer vol levenslust voelen. Eindelijk geen gebroken nachten meer of eindeloos piekeren tot je in slaap valt. Jij weet de slaapproblemen te analyseren, aan te pakken en te overwinnen met deze cursus! Slaapcoach is een dankbare baan waar je ontzettend veel voldoening uithaalt.

 

Help anderen bij een goede start van de dag

Weet jij hoe het voelt om nacht na nacht slecht te slapen? Of ken je dit probleem uit je gezinssituatie of bij vrienden of familie? Dan weet jij als geen ander wat voor impact een slechte nachtrust heeft op het leven.

Jij wilt je inzetten om mensen weer goed te laten slapen. Om ze weer een goede start van de dag te geven vol energie. De tijd van lusteloosheid en concentratieproblemen, die vaak het gevolg zijn van slaaptekort, behoren dankzij jou straks tot de verleden tijd. Start jij ook vandaag nog met de cursus Slaapcoach?

 

Slaapcoach: opleiding naar goede nachtrust

Met de cursus Slaapcoach leer je hoe je cliënten helpt om hun slaapproblemen aan te pakken. Dit ga je onder andere doen door middel van het analyseren van de problemen. Door gerichte vragen te stellen, kun je samen met je cliënt erachter komen wat de redenen zijn voor het slaapprobleem.

Wanneer je hierachter bent, dan ben jij in staat om de slaapproblemen van je cliënt aan te pakken en uiteindelijk te overwinnen. En dat is een prachtig moment. Voor jou en voor je cliënt. Jij hebt iemand geholpen om de energie en levenslust weer terug te vinden. En je cliënt heeft zijn of haar welverdiende nachtrust terug.

Zonder jou als slaapcoach was dit misschien niet gelukt. En dat maakt het beroep slaapcoach zo ontzettend dankbaar. Een prachtige baan waarmee je anderen helpt.

De opleiding tot slaapcoach richt zich op baby’s, kinderen en volwassenen. Zo heb jij na het volgen van de opleiding voldoende kennis om met iedereen aan de slag te gaan die slaapproblemen ervaart.

Eigen coachingspraktijk starten

Natuurlijk wil je aan de slag als slaapcoach, waarschijnlijk in een eigen bedrijf. In de opleiding leer je wat er nodig is om als zelfstandige te starten. Zodat je straks een succesvolle praktijk hebt als slaapcoach.
 

Nu bij inschrijving: GRATIS handboek

''Succesvol jouw eigen bedrijf starten''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wil starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op ondernemen hiermee te vergroten.

Inclusief 8 videolessen over coaching

De opleiding Slaapcoach bevat ook 8 uitgebreide videolessen. In de digitale leeromgeving kunnen deze worden gevolgd. Na elke les kun je aan de slag met gerichte oefeningen.

De onderwerpen van deze lessen zijn:

 • wat is coaching;
 • luisteren zonder oordelen;
 • LSD;
 • doelen stellen en motiveren;
 • omgaan met weerstand;
 • feedback geven en ontvangen;
 • gespreksopbouw;
 • evalueren en afsluiten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Je krijgt verdiepende theoretische kennis om je cliënt te analyseren en te begeleiden. Praktijkvoorbeelden en oefeningen komen onder andere aan bod zodat de theorie toegepast kan worden.

Het programma van de opleiding Slaapcoach bestaat uit drie modules met de volgende onderwerpen:

1. Volwassenen

 • Algemene kennis over slaap
 • Het slaapproces van de volwassenen
 • Slaapstoornissen
 • Slaapverstoorders
 • De slaapcoach voor volwassenen
 • Tools en technieken
 • Slaaphygiëne
 • Behandelplannen

 

2. Baby’s en kinderen

 • Algemene kennis over slaap
 • Het slaapproces
 • Slaapstoornissen
 • Slaapontwikkeling
 • De kinderslaapcoach
 • Methoden en technieken
 • Slaapadviezen
 • Plan van aanpak

 

3. Start je eigen zaak

Bij de cursus Slaapcoach ontvang je 10 extra lessen geheel in het teken van het starten van je eigen zaak. Van tariefberekeningen tot de marketing en het ondernemingsplan, alles komt van begin tot eind komt uitgebreid aan bod. Ontzettend veel behulpzame onderwerpen ga je je in verdiepen. Dit vergroot je kennis, inzicht en visie met betrekking tot ondernemen.

DIPLOMA

Diploma

Aan het einde van de opleiding Slaapcoach ben je de trotse bezitter van dit waardevolle diploma. Je bent klaar om jouw eigen bedrijf te starten! Jouw diploma hangt straks op jouw eigen kantoor. En dat geeft vertrouwen bij je klanten. 

Samen met jouw docent werk je naar jouw diploma toe. Met de bekwame hulp van NHA en een stuk inzet van jouw kant kun je met een gerust hart de uitreiking van het diploma tegemoet zien.

Na afloop van deze opleiding kun je het NHA-Instituutsdiploma ontvangen. Dit diploma kun je voor € 29,- aanvragen. Dat kan wanneer je de opleiding hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). Aan het einde van de opleiding ben je dan de trotse bezitter van het instituutsdiploma van NHA, dat zijn waarde ruimschoots bewezen heeft.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die onder deze erkenning vallen.
 

NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

 
KTNO-geaccrediteerd

Ook is deze opleiding geaccrediteerd door de beroepsvereniging KTNO, actief binnen de complementaire gezondheidszorg. Deze opleiding wordt voor hun leden geadviseerd als vakopleiding en kan nascholingspunten opleveren.

NVST-erkend

Ook wordt deze opleiding erkend als bij- en nascholing door de NVST, de Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten. 
 

BATC-erkend

Deze opleiding is ook erkend door de beroepsvereniging BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument). De opleiding wordt voor hun leden geadviseerd als vakopleiding op HBO-niveau.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met de opleiding Slaapcoach kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de opleiding Slaapcoach, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!


Hoe begin ik een eigen bedrijf?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen bedrijf, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.
De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van een administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.


Ondernemersplan? Wij helpen je.

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken of de Kamer van Koophandel. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de cursus Slaapcoach staat een studieduur van 9 maanden bij een normaal studietempo van 4 uur per week. Maar langzamer kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.
 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Slaapcoach
€599,00
of  9x 73,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€599,00
of  9x 73,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!