Professional Organizer / Opruimcoach  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Professional Organizer / Opruimcoach
NBPO_klein KTNO-klein-geaccrediteerde-vakopleiding
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
749,00
of 
9 x €92,00
4.5/5

Beoordeeld door 42 student(en)

 • Begeleiding van ervaren docent
 • NBPO-erkende opleiding
 • Met gratis ondernemerscoach
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Volg de Professional Organizer (Opruimcoach) opleiding en help anderen rust en overzicht aan te brengen

In het dagelijks leven komt er veel op ons af. Vaak lukt het ons om alle ballen in de lucht te houden, maar soms verliezen we het overzicht. Wil jij mensen helpen rust, ruimte en overzicht aan te brengen? Start met de opleiding Professional Organizer (ook wel opruimcoach) en wordt een expert in het aanbrengen van structuur! 

   De opleiding Opruimcoach is erkend door NBPO
   Start een eigen praktijk als opruimcoach
   Ontwikkel je vaardigheden met  4 verschillende werkmethoden 

Benieuwd of de opleiding Professional Organizer / Opruimcoach iets voor jou is?
Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles

 

Creëer overzicht met de Opruimcoach opleiding

Liggen jouw sterke kanten niet bij het bewaren van overzicht? Schakel een professional organizer in. Met de Opruimcoach opleiding leer jij hoe je iemand begeleidt bij het maken van keuzes over spullen, documenten en tijd.

Een professional organizer wordt ingehuurd in situaties waarin sprake is van gebrek aan structuur, overzicht over spullen, ruimte en/of tijd. Dit kan zowel in thuis- als werksituaties zijn. Heb jij alles volledig op orde en wil je net als opruimgoeroe Marie Kondo graag anderen helpen met het creëren van orde, structuur en overzicht? Dan is de Professional Organizer opleiding geschikt voor jou! 

De opleiding Professional Organizer is laagdrempelig en kan door iedereen worden gevolgd. Je hebt dus geen specifieke vooropleiding nodig om te starten.
 

Van chaos naar orde; help anderen te ondersteunen

Een situatie waarin we orde, structuur en rust kwijtraken kan heel geleidelijk ontstaan, maar kan zich ook plotsklaps voordoen door een ingrijpende gebeurtenis. Het doel van het organizen is dat de cliënt meer overzicht ervaart in het dagelijks leven, waardoor rust en ruimte in zijn hoofd ontstaat.

Tijdens de Opruimcoach opleiding ga je dieper in op 4 verschillende werkmethoden, namelijk: het organiseren van spullen, het ordenen van administratie, timemanagement en huishoudmanagement. Je leert meer over alle aspecten die nodig zijn om mensen de regie over hun eigen leven terug te geven.

Na deze Opruimcoach opleiding ben jij in staat je cliënten te begeleiden en adviseren bij het op orde brengen van verschillende aspecten binnen hun leven. Dankzij jouw hulp ervaren ze meer overzicht in hun dagelijks leven, waardoor rust en ruimte in hun hoofd ontstaat. 
 

Word lid van de NBPO met de Opruimcoach opleiding

De NHA-opleiding Professional Organizer is erkend door NBPO (Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers). Wil je aspirant-lid worden van de NBPO? Dan hoef je niet te wachten tot je jouw NHA Instituutsdiploma hebt behaald voor deze Opruimcoach opleiding.

Binnen een jaar na jouw aanmelding kun jij je inschrijven als aspirant-lid. Op termijn kan het aspirant-lidmaatschap worden omgezet in een lidmaatschap. Hiervoor dien je wel in het bezit te zijn van het NHA-Instituutsdiploma.
 

Nu bij inschrijving: GRATIS handboek

''Succesvol jouw eigen bedrijf starten''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wil starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op ondernemen hiermee te vergroten.

Inclusief 8 videolessen over coaching

De opleiding Professional Organizer / Opruimcoach bevat ook 8 uitgebreide videolessen. In de digitale leeromgeving kunnen deze worden gevolgd. Na elke les kun je aan de slag met gerichte oefeningen.

De onderwerpen van deze lessen zijn:

 • wat is coaching;
 • luisteren zonder oordelen;
 • LSD;
 • doelen stellen en motiveren;
 • omgaan met weerstand;
 • feedback geven en ontvangen;
 • gespreksopbouw;
 • evalueren en afsluiten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Tijdens de Professional Organizer (Opruimcoach) opleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod;


Organiseren van spullen

Het organiseren, opschonen en ordenen van spullen en het logisch indelen van ruimtes en spullen in huis. Dit zorgt voor rust en overzicht in huis, waarbij tegelijkertijd rust en overzicht in het hoofd van de klant ontstaan. Met de Opruimcoach opleiding leer jij hoe je jouw klant helpt zijn of haar huis zelfstandig op te ruimen.


Organiseren van administratie

Mensen hebben door de toestroom aan documenten vaak geen overzicht over hun administratie. Het doel van het ordenen van de administratie is het creëren van een duidelijk administratiesysteem, waardoor jouw cliënt zelf de administratie gemakkelijk kan uitvoeren en bijhouden.


Timemanagement

Een gebrek aan rust en orde zorgt vaak voor een achterstand in het uitvoeren van taken. Het plannen en prioriteren van taken is dan hard nodig. Je gaat daarom aan de slag met de werkmethode “timemanagement” tijdens deze opleiding.

Als professional organizer stel jij hierin als doel het zelfstandig prioriteren, plannen en uitvoeren van taken, door het krijgen van inzicht en tijdsbesef in alle taken en het geven van prioriteit aan taken. 


Huishoudmanagement

Door duidelijke afspraken te maken over huishoudelijke taken, loopt het huishouden soepeler en meer gestructureerd. Daarom ga jij tijdens deze Opruimcoach opleiding dieper in op de werkmethode ‘huishoudmanagement’.

De doelen die je hierbij stelt zijn: het vaststellen van een voor de klant goede huishoudplanning en het maken van duidelijke afspraken over de verdeling van huishoudelijke taken.

Daarnaast leer je in deze opleiding Professional Organizer ook meer over:

 • communicatie en gespreksvoering;
 • coachingsvaardigheden;
 • marketing en klanten werven;
 • valkuilen en uitdagingen.
   

Een praktijk opzetten

De opleiding wordt afgerond met 10 lessen over ondernemen. Hierin worden onderwerpen die van belang zijn bij het starten en runnen van een eigen bedrijf behandeld. Met de Professional Organizer opleiding leer je hoe je als zelfstandige een eigen praktijk opzet en succesvol in de markt zet. Ook wanneer je niet de ambitie hebt om een eigen bedrijf te starten, bieden deze lessen waardevolle informatie.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Professional Organizer / Opruimcoach, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Professional Organizer / Opruimcoach

Persoonlijk vind ik de online coaching in mijn opleiding tot professional organizer/opruimcoach zeer waardevol. Het biedt me de flexibiliteit om op mijn eigen tempo te leren en te oefenen, terwijl ik toch directe begeleiding en feedback krijg van ervaren professionals. Het feit dat ik mijn studie online kan volgen, stelt me ook in staat om mijn opleiding te combineren met andere verplichtingen, wat erg handig is. Bovendien heb ik gemerkt dat de online coaching mij voldoende ondersteuning biedt om de geleerde concepten succesvol toe te passen in de praktijk, zelfs zonder fysieke aanwezigheid bij de lessen. Kortom, ik ben zeer tevreden met hoe effectief en handig de online coaching is in mijn opleidingstraject.

8/10
Professional Organizer / Opruimcoach

Het is een interessante opleiding , de stof is duidelijk uitgelegd alleen bij de les over communiceren zou het wel prettig zijn als dat een klassikale lees zou zijn zodat je feedback krijgt op je manier van communiceren en je leert ook van je klasgenoten hoe zij bepaalde problemen aanpakken.

10/10
Professional Organizer / Opruimcoach

De opleiding sluit geheel aan bij mijn verwachtingen. Ik vind het geweldig om te doen. Erg sterk is het praktijkgedeelte wat wordt gevraagd in de opleiding. Hierdoor doe je ervaring op, die niet uit een boekje is op te doen. Wat is soms mis is dat ik graag een aanvullende vraag wil stellen over de feedback op het huiswerk maar dat hier geen gelegenheid toe wordt geboden. Daarnaast vind ik het persoonlijk lastig om steeds binnen het aantal woorden te blijven met mijn huiswerk. Omdat dit zo'n harde eis is (anders kan je het huiswerk niet eens indienen) stuur ik soms erg kromme zinnen of haal ik net het deel weg waar ik vervolgens (opbouwende) feedback op krijg. Om positief af te sluiten, erg leuk en leerzaam dat er modules over het starten van een eigen bedrijf bij zitten.

10/10
Professional Organizer / Opruimcoach

Informatief, leuk geschreven waardoor je nieuwsgierig bent naar het volgende hoofdstuk.

DIPLOMA

Diploma

Aan het einde van de opleiding Professional Organizer / Opruimcoach ben je de trotse bezitter van dit waardevolle diploma. Je bent klaar om jouw eigen bedrijf te starten! Jouw diploma hangt straks op jouw eigen kantoor. En dat geeft vertrouwen bij je klanten. 

Samen met jouw docent werk je naar jouw diploma toe. Met de bekwame hulp van NHA en een stuk inzet van jouw kant kun je met een gerust hart de uitreiking van het diploma tegemoet zien.

Na afloop van deze opleiding kun je het NHA-Instituutsdiploma ontvangen. Dit diploma kun je voor € 29,- aanvragen. Dat kan wanneer je de opleiding hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). Aan het einde van de opleiding ben je dan de trotse bezitter van het instituutsdiploma van NHA, dat zijn waarde ruimschoots bewezen heeft.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die onder deze erkenning vallen.
 

NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

 

NBPO-geaccrediteerd

Ook is deze opleiding geaccrediteerd door de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers (NBPO). De NBPO bestaat sinds 1997. Haar missie is: “kwaliteit, professionaliteit en veelzijdigheid van haar leden bewerkstelligen.”

 
KTNO-geaccrediteerd

Ook is deze opleiding geaccrediteerd door de beroepsvereniging KTNO, actief binnen de complementaire gezondheidszorg. Deze opleiding wordt voor hun leden geadviseerd als vakopleiding en kan nascholingspunten opleveren.
 

BATC-erkend

Deze opleiding is ook erkend door de beroepsvereniging BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument). De opleiding wordt voor hun leden geadviseerd als vakopleiding op MBO-niveau.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Professional Organizer / Opruimcoach uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Professional Organizer / Opruimcoach, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!


Hoe begin ik een eigen bedrijf?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen bedrijf, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.
De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van een administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.


Ondernemersplan? Wij helpen je.

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken of de Kamer van Koophandel. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

STUDIEDUUR

Studieduur

De studieduur voor de opleiding Professional Organizer (Opruimcoach) is 9 maanden bij een normaal studietempo van 4 uur per week. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd!

Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.
 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Professional Organizer / Opruimcoach
€749,00
of  9x 92,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€749,00
of  9x 92,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Professional Organizer / Opruimcoach + praktijkdag Gesprekstechnieken
€869,00
of  9x 106,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€869,00
of  9x 106,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Persoonlijk vind ik de online coaching in mijn opleiding tot professional organizer/opruimcoach zeer waardevol. Het biedt me de flexibiliteit om op mijn eigen tempo te leren en te oefenen, terwijl ik toch directe begeleiding en feedback krijg van ervaren professionals. Het feit dat ik mijn studie online kan volgen, stelt me ook in staat om mijn opleiding te combineren met andere verplichtingen, wat erg handig is. Bovendien heb ik gemerkt dat de online coaching mij voldoende ondersteuning biedt om de geleerde concepten succesvol toe te passen in de praktijk, zelfs zonder fysieke aanwezigheid bij de lessen. Kortom, ik ben zeer tevreden met hoe effectief en handig de online coaching is in mijn opleidingstraject.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!