Paardencoach  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Paardencoach
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
819,00
of 
9 x €100,50
4.8/5

Beoordeeld door 5 student(en)

 • Begeleiding van ervaren docent
 • Praktijkgerichte opdrachten
 • Incl. gratis ondernemerscoach
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Leer hoe je de hulp van paarden inzet om mensen te helpen; volg de opleiding Paardencoach

Paardencoaching is het coachen van mensen met hulp van een paard. En doordat je als paardencoach werkzaam bent in de natuur kom je nog sneller tot de kern van het probleem. Coachen met een paard is een mooi en betekenisvol beroep. Wil jij vandaag nog de eerste stap in je carrière zetten? Schrijf je dan direct in voor de opleiding Paardencoach!

Een paard oordeelt of veroordeelt niet, maar merkt op wanneer iemand gevoelens wegstopt. Om die reden is coachen samen met het paard perfect om je cliënten weer meer en beter te leren voelen.

Door als coach het gedrag van het paard te benoemen, komt de coachee meer in verbinding met zichzelf. In een natuurlijke omgeving wordt dit effect versterkt. Zintuigen worden geprikkeld, je hoofd raakt leeg en je komt steeds dichter bij jezelf. Met de opleiding Paardencoach leer jij hoe je de kracht van paarden inzet om mensen het beste uit zichzelf te laten halen.
 

Onderscheid je van andere coaches

Droom jij van een beroep waarin je kan werken met mensen én paarden? Heb jij altijd al coach willen worden en wil jij je op een speciale manier onderscheiden van andere coaches? Dan is de opleiding Paardencoach perfect voor jou! Met hulp van een paard ga jij aan de slag om mensen het beste uit zichzelf te laten halen.

Ontdek de bijzondere band tussen mens en paard. Leer hoe paarden ons kunnen helpen en onze gevoelens naar boven laten komen. Dat in combinatie met de schoonheid van de natuur waarin je je bevindt met het paard, maakt dit een zeer bijzondere en waardevolle manier van coachen.

Jij gaat leren hoe je andere mensen kunt helpen door middel van paardencoaching. Een prachtig beroep waarbij je anderen verder helpt. Stap voor stap leer jij tijdens deze opleiding Paardencoach hoe je de juiste vragen stelt en hoe paarden ons helpen bij de verwerking van emoties.

De opleiding Paardencoach start bij de absolute basis. Je hebt dus geen specifieke voorkennis nodig om te starten. Enkel liefde voor mensen en paarden!
 

Opleiding Paardencoach: van globale kennis tot een eigen praktijk

Tijdens de opleiding Paardencoach passeren alle kanten van het beroep paardencoach de revue. Op een professionele manier maak jij globaal kennis met het vak. Je oefent gedurende de opleiding met veelvoorkomende thema’s waarmee cliënten te maken hebben. Zo zoom je bijvoorbeeld in op relaties en hoe deze steun kunnen bieden.

Hoe je mensen kunt helpen door te werken met de inzet van het paard leer je in deze opleiding. Als paardencoach werk je samen met het paard, als collega’s. Het paard is dus jouw co-coach. De inzet van het paard helpt je om de coachee inzichten te geven. Door de beweging van de coach en de coachee, maar ook die van het paard, komt de coachee sneller uit het hoofd en kan dan vanuit het hart reageren. Op die manier kom je sneller bij de kern, waardoor de coachee makkelijker kan doorpakken en tot inzichten komt. 

Daarnaast leer je tijdens deze opleiding Paardencoach wat er allemaal komt kijken bij een eigen praktijk, welke doelgroepen jou wel of niet aanspreken en hoe je cliënten gaat werven. Aan de hand van modellen leer je gesprekken te analyseren om zo achter de hulpvraag van de cliënt te komen. 

 

Nu bij inschrijving: GRATIS handboek

''Succesvol jouw eigen bedrijf starten''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wil starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op ondernemen hiermee te vergroten.

Inclusief 8 videolessen over coaching

De opleiding Paardencoach bevat ook 8 uitgebreide videolessen. In de digitale leeromgeving kunnen deze worden gevolgd. Na elke les kun je aan de slag met gerichte oefeningen.

De onderwerpen van deze lessen zijn:

 • wat is coaching;
 • luisteren zonder oordelen;
 • LSD;
 • doelen stellen en motiveren;
 • omgaan met weerstand;
 • feedback geven en ontvangen;
 • gespreksopbouw;
 • evalueren en afsluiten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Tijdens de opleiding Paardencoach ga je aan de slag met onder andere de volgende onderwerpen:

 • Communicatie
  Goede communicatie is van groot belang als Paardencoach. Daarom wordt hier uitgebreid aandacht aan besteed.
 • Observeren, motiveren en doelen stellen
  Hoe laat je iemand doelen stellen? En welke manieren van doelen stellen zijn er? Daarnaast leer je onder andere hoe je moet omgaan met feedback en hoe je feedback zo optimaal mogelijk kunt gebruiken in coachgesprekken.
 • Spiegel neuronen en logische niveaus
  Ontdek hoe en waarom een paard ons spiegelt. Je leert alles over spiegelneuronen en over de Piramide van logische niveaus. Dit geeft enorm veel inzicht en gaat je helpen om de juiste vragen te stellen tijdens coachgesprekken.
 • Omgaan met overtuigingen
  Als coach zul je waarschijnlijk veel te maken krijgen met beperkende overtuigingen. Je leert wat dit precies inhoudt en welke vragen je daarbij kunt stellen.
 • Omgaan met stress
  Alles over de omgang met stress. Maar ook zul je ontdekken hoe ontzettend mooi het is als de natuur en het paard ingezet worden voor stressreductie.
 • Conflict hantering
  In deze les leer je wat conflicten zijn en de meest voorkomende oorzaken hiervan. Je leert hoe je met conflicten kunt omgaan en hoe je hier iemand in kunt begeleiden. Daarnaast leer je hoe je uitbarstingen onder controle kunt krijgen en woede kunt beheersen.
 • Loopbaancoaching
  Als coach krijg je te maken met uiteenlopende hulpvragen. Loopbaancoaching is daar één van. Een hulpvraag die steeds vaker voorkomt. Leer hoe je gebruik maakt van de STAR methode en loopbaanankers om je coachee te helpen met dit vraagstuk.
 • Kuddewijsheid en -gedrag
  Leer alles over de achtergrond van het paard, zoals zijn oorsprong en gedrag. Maar ook hoe een kudde in elkaar steekt en wat wij daar in paarden coaching mee kunnen doen.
 • Taalpatronen en het metamodel
  Transparant communiceren en ruis verwijderen uit communicatie, dat is belangrijk. In deze les ga je hiermee aan de slag. Ook leer je kritisch te denken en je coachee hierin te begeleiden.

 

Een praktijk opzetten

De opleiding wordt afgerond met 10 lessen over ondernemen. Hierin worden onderwerpen die van belang zijn bij het starten en runnen van een eigen bedrijf behandeld. Met de opleiding Paardencoach leer je hoe je als zelfstandige een eigen coachingpraktijk opzet en succesvol in de markt zet. Ook wanneer je niet de ambitie hebt om een eigen bedrijf te starten, bieden deze lessen waardevolle informatie.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Paardencoach, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Paardencoach

De theorie is volledig. Omdat het een cursus betreft waar de praktijk net zo belangrijk (al dan niet belangrijker) is, zou het een aanbeveling zijn om meer gecontroleerde praktische opdrachten erin te verwerken in de vorm van filmpjes. Het is vak waar veel met kwetsbare mensen word gewerkt, een goed opgeleide coach is ontzettend belangrijk.

10/10
Paardencoach

Een goede, gedegen opleiding. Met duidelijke uitleg en een goede lesopbouw. Hadden van mij meer huiswerkopdrachten mogen zijn, waarin je zou worden beoordeeld op je filmpje. Zodat je meer feedback krijgt op het praktisch handelen. Verder een hele waardevolle en leerzame praktijkdag gehad van **** zelf. Top!

10/10
Paardencoach

De opleiding Paardencoach afgerond en nu bezig met Kindercoach. Ben erg blij met NHA! De leraren geven snel antwoord, het word snel nagekeken. Top!

10/10
Paardencoach

Ik volg met veel plezier de cusus paardencoach.Wat ik heel fijn vindt is dat je niet lang hoeft te wachten op je nagekeken huiswerk.En dus snel weet hoe je ervoor staat

DIPLOMA

Diploma

Aan het einde van de opleiding Paardencoach ben je de trotse bezitter van dit waardevolle diploma. Je bent klaar om jouw eigen bedrijf te starten! Jouw diploma hangt straks op jouw eigen kantoor. En dat geeft vertrouwen bij je klanten. 

Samen met jouw docent werk je naar jouw diploma toe. Met de bekwame hulp van NHA en een stuk inzet van jouw kant kun je met een gerust hart de uitreiking van het diploma tegemoet zien.

Na afloop van deze opleiding kun je het NHA-Instituutsdiploma ontvangen. Dit diploma kun je voor € 29,- aanvragen. Dat kan wanneer je de opleiding hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger).

Het huiswerk bestaat voornamelijk uit praktische opdrachten waardoor je tijdens de opleiding automatisch een vaardighedendossier opbouwt. Aan het einde van de opleiding ben je dan de trotse bezitter van het instituutsdiploma van NHA, dat zijn waarde ruimschoots bewezen heeft.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die onder deze erkenning vallen.
 

NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Paardencoach uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Paardencoach, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de Paardencoach opleiding staat een studieduur van 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!


Hoe begin ik een eigen bedrijf?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen bedrijf, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.
De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van een administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.


Ondernemersplan? Wij helpen je.

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken of de Kamer van Koophandel. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

Lesgeld

Paardencoach
€819,00
of  9x 100,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€819,00
of  9x 100,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

De opleiding Paardencoach afgerond en nu bezig met Kindercoach. Ben erg blij met NHA! De leraren geven snel antwoord, het word snel nagekeken. Top!

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!