Opvoedcoach  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Opvoedcoach
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€849,00
764,10
of 
9 x €93,60
 • Begeleiding van ervaren docent
 • Met casussen uit de praktijk
 • Incl. gratis ondernemerscoach
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Word een bron van inspiratie en ondersteuning met de opleiding Opvoedcoach

Wil jij graag ondersteuning bieden tijdens de uitdagingen van de opvoeding? Met deze Opvoedcoach opleiding ontdek je hoe je concrete en praktische oplossingen kunt bieden en een blijvend verschil maakt in het leven van de gezinnen, scholen of andere sectoren. Zijn dit de zaken waar jij enthousiast van wordt en waarvan je handen beginnen te jeuken om ermee aan de slag te gaan? Ongeacht of je zelf ouder bent, een toegewijd familielid of iemand die professioneel anderen wil begeleiden, de opleiding Opvoedcoach is perfect voor jou!

Duik in de wereld van opvoedcoaches en ontwikkel de vaardigheden die essentieel zijn in het bijstaan van individuen, het begeleiden van onderwijsinstellingen of het bijstaan van gemeenschappen. De Opvoedcoach opleiding is niet alleen gericht op theoretische kennis, maar biedt ook praktische inzichten waarmee je direct aan de slag kunt.

Leer- en ontwikkelingsproblemen, gedragsuitdagingen en het begrijpen van de dynamiek zijn onderwerpen die behandeld worden binnen de opleiding. Word een bron van inspiratie en ondersteuning voor anderen, terwijl jij jouw passie voor het begeleiden en opvoeden ontdekt.

 

Een prachtige en zinvolle baan

Als toekomstig opvoedcoach kun je gaan werken in diverse sectoren. Denk hierbij aan het ondersteunen van ouders en verzorgers binnen gezinnen, je inzetten voor maatschappelijk werk, samenwerken met instanties zoals consultatiebureau, kinderopvang en scholen of het begeleiden van individuen via online platforms.

De Opvoedcoach opleiding is ontwikkeld voor zowel beginners als voor onderwijsprofessionals, sociaalwerkers en counselors. Voor mensen die al werkzaam zijn in de gezondheidszorg, zoals psychologen en therapeuten, is het een boeiende bijscholing.

Daarnaast is het een leerzaam programma voor ouders! Of je nu op zoek bent naar verdieping van je huidige kennis of gewoon een nieuwe weg wilt inslaan, de opleiding Opvoedcoach biedt een stimulerende omgeving. 

 


Ontwikkel concrete coachingvaardigheden met deze Opvoedcoach opleiding

In deze opleiding tot Opvoedcoach krijg je inzicht in kinderpsychologie en pedagogiek. Ook ontwikkel je concrete coachings-vaardigheden om effectief met de doelgroep te werken. Ongeacht of je een carrière als opvoedcoach ambieert of simpelweg jouw capaciteiten in het ondersteunen van anderen wilt versterken, deze opleiding is een verrijking voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

In de opleiding Opvoedcoach ontwikkel je de vaardigheden die je nodig hebt om een toekomstige opvoedcoach te worden. Dit bereik je door uitgebreide kennis en vaardigheden op te doen in opvoeding, kinderpsychologie en pedagogiek. Om de situatie te begeleiden en ondersteunen is het belangrijk om verschillende onderwerpen te begrijpen. Denk hierbij aan thema’s zoals opvoedingsstijlen en de dynamiek binnen gezinnen.

Voor jou als toekomstig opvoedcoach is het ook van belang om coachingstechnieken- en vaardigheden te ontwikkelen. Op deze manier leer je om effectief om te gaan met opvoedingsproblemen en de ouders doeltreffend te ondersteunen.  

Deze complete Opvoedcoach opleiding helpt jou echt verder. Start vandaag nog met de opleiding en leer alle vaardigheden die je nodig hebt om een uitstekende coach te worden.

 

Nu bij inschrijving: GRATIS handboek

''Succesvol jouw eigen bedrijf starten''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wil starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op ondernemen hiermee te vergroten.

Inclusief 8 videolessen over coaching

De opleiding Opvoedcoach bevat ook 8 uitgebreide videolessen. In de digitale leeromgeving kunnen deze worden gevolgd. Na elke les kun je aan de slag met gerichte oefeningen.

De onderwerpen van deze lessen zijn:

 • wat is coaching;
 • luisteren zonder oordelen;
 • LSD;
 • doelen stellen en motiveren;
 • omgaan met weerstand;
 • feedback geven en ontvangen;
 • gespreksopbouw;
 • evalueren en afsluiten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma opleiding Opvoedcoach

Tijdens de opleiding Opvoedcoach behandelen we een breed scala aan onderwerpen waar jij actief mee aan de slag gaat. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 

Kinderpsychologie en pedagogiek

Er wordt gestart met de basis, welke verschillen zitten er in opvoedstijlen en in visies. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de ontwikkeling van het jonge kind, het basisschoolkind en de adolescent.

 

Problemen en uitdagingen in de opvoeding

De ontwikkeling van leer-, ontwikkelings- en gedragsproblemen wordt onderzocht, waarbij aandacht besteed wordt aan factoren zoals vriendschappen en (cyber)pesten. Bovendien worden bijkomende problemen, waaronder eet-, zindelijkheids- en slaapproblemen, geanalyseerd om een volledig inzicht te krijgen in de mogelijke problemen en uitdagingen binnen een gezin.

 

Coachen bij opvoedproblemen

In deze module van de opleiding Opvoedcoach worden verschillende methoden en technieken besproken die je kunt toepassen bij opvoedproblemen. Je gaat ook leren hoe jij je eigen visie ontwikkelt en wat de verschillen tussen straffen, belonen en grenzen stellen zijn. Tot slot wordt er uitgebreider ingegaan op de samenwerking met instanties zoals het consultatiebureau, kinderopvang en de school.

 

Eigen coaching praktijk starten

De opleiding Opvoedcoach wordt compleet gemaakt met tien interessante lessen over het starten en runnen van een eigen coaching praktijk. Zoals tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, website, promotie, marktonderzoek en ondernemingsplan. Maar ook wanneer je geen eigen praktijk wilt starten, zijn dit onderwerpen die jouw kennis, inzicht en visie op het ondernemen vergroten.

 

Korting voor NHA-cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Mocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen bedrijf starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Wanneer je met goed gevolg hebt deelgenomen aan het NHA-examen en alle lessen 'Eigen Bedrijf Starten' met gemiddeld een voldoende cijfer hebt afgerond (5,5 of hoger), kun je het NHA-instituutsdiploma aanvragen.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend;
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao.
   

Aanmelding
Aanmelden voor het examen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Opvoedcoach valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de leszending in delen thuis. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met de opleiding Opvoedcoach kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de opleiding Opvoedcoach, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!


Hoe begin ik een eigen bedrijf?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen bedrijf, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.
De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van een administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.


Ondernemersplan? Wij helpen je.

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken of de Kamer van Koophandel. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

STUDIEDUUR

Studieduur

De opleiding Opvoedcoach duurt 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Opvoedcoach

€849,00 €764,10
of  9x 93,60
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€849,00 €764,10
of  9x 93,60
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!