Mental Coach  

Tijdelijk met GRATIS tablet óf GRATIS met STAP-budget
Mental Coach
KTNO-vakopleiding
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
779,00
of 
9 x €95,50
4.3/5

Beoordeeld door 19 student(en)

 • Start je eigen coachingspraktijk
 • Gratis ondernemerscoach
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Met de Mental Coach opleiding maak jij anderen bewust van de invloed van hun gedachten

Wil jij mensen ondersteunen zodat ze meer voldoening uit hun leven halen? Help anderen meer controle te krijgen over hun leven. Volg de Mental Coach opleiding en maak mensen bewust van de invloed die hun gedachten op hun leven hebben.

Om goede prestaties te leveren moet je zowel fysiek als mentaal in topconditie zijn. Mental coaching is daarmee voor iedereen van belang. In een Mental Coach opleiding leer je hoe je cliënten bewust maakt van de invloed van hun gedachten op hun leven.

Hardnekkige denkpatronen uit het verleden kunnen nog lang hun invloed uitoefenen op je dagelijkse bestaan. Om je als mens volledig te ontplooien, angsten te overwinnen en uitdagingen aan te durven gaan moet je afrekenen met oude denkbeelden die belemmerend werken.

In een Mental Coach opleiding leer jij dit proces te ondersteunen. Een mental coach gaat er altijd vanuit dat elke klant en elke persoon talenten heeft, maar ook dat elke klant al levenservaring heeft die nuttig kan zijn om zijn doelen te behalen. En mochten deze talenten en ervaringen er nog niet zijn of niet ontwikkeld zijn, dan gaat de coach ervanuit dat de klant deze kan ontwikkelen.     


Opleiding Mental Coach: begrijp de invloed van gedachten    

Heb jij interesse in hoe het ontwikkelen van mentale vaardigheden in zijn werk gaat? Wil jij anderen helpen bij het realiseren van topprestaties? Denk hierbij aan managers en sporters. Dan is de opleiding Mental Coach zeer geschikt voor jou!      

Je hebt geen specifieke voorkennis of ervaring als coach nodig om met deze opleiding te kunnen starten. De Mental Coach opleiding start namelijk bij de absolute basis en is dus erg laagdrempelig.

Verander denkprocessen in de Mental Coach opleiding

Ons gedrag en ons gevoel worden in belangrijke mate bepaald door onze gedachten. Mental Coaching is een interactief proces dat mentale ontwikkeling van een persoon als doel heeft. Het uitgangspunt, dat ook aan bod komt in de Mental Coach opleiding, is dat een mens zijn gedachten kan beheersen en veranderen.

Met deze cursus leer jij je te concentreren op de mindset van een persoon waarmee die persoon leert het beste uit zichzelf te halen en topprestaties kan leveren. Je leert goed naar je cliënt te luisteren en hem te observeren. Op die manier help jij jouw cliënt om denkprocessen te veranderen.

Daarnaast ontwikkel jij in de opleiding Mental Coach de vaardigheden die je nodig hebt om het bewustzijn van een klant te vergroten. Door doelgericht acties te ondernemen leer je de cliënt effectief problemen en obstakels op te lossen en zo persoonlijke doelen te halen. Om de vaardigheden van dit prachtige beroep te ontwikkelen, is het belangrijk om jouw geleerde theorie praktisch toe te passen. De Mental Coach opleiding is zeer zorgvuldig samengesteld, bij uitstek gericht op de praktijk.

 

Nu bij inschrijving: GRATIS handboek

''in tien stappen naar je eigen bedrijf''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wil starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op ondernemen hiermee te vergroten.

Inclusief 8 videolessen over coaching

De opleiding Mental Coach bevat ook 8 uitgebreide videolessen. In de digitale leeromgeving kunnen deze worden gevolgd. Na elke les kun je aan de slag met gerichte oefeningen.

De onderwerpen van deze lessen zijn:

 • wat is coaching;
 • luisteren zonder oordelen;
 • LSD;
 • doelen stellen en motiveren;
 • omgaan met weerstand;
 • feedback geven en ontvangen;
 • gespreksopbouw;
 • evalueren en afsluiten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

In de opleiding Mental Coach komen diverse onderwerpen aan bod. Enkele van deze onderwerpen zijn:

 • Mental Coaching: principes en vaardigheden
 • Leren reflecteren
 • De start van een coachingstraject
 • NLP
 • Optimalisatie van de omgeving
 • Gedragsverandering
 • Het benutten van potentieel
 • Overtuigingen
 • Identiteit
 • Positioneren op de markt
 • De top van de pyramide
 • Emoties en zelfvertrouwen
 • Overige coachingstechnieken

 

Eigen coachingspraktijk starten

Leer hoe je succesvol ondernemer wordt. In de opleiding Mental Coach volg je ook lessen over het starten van een eigen praktijk als Life coach gespecialiseerd in mental coaching. Zo ben jij na een Mental Coach opleiding in staat om je eigen praktijk te starten!

Je krijgt daarbij nuttige tips over hoe je een eigen praktijk start, hoe je klanten vindt en praktische informatie over coaching binnen bedrijven. Schrijf je vandaag nog in voor de opleiding Mental Coach!  

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Mental Coach, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

4/5
Mental Coach

Begeleiding docent is fijn. Je kan het doen wanneer je wilt. En de stof/materie wordt goed besproken. Ik heb het gevoel dat ik veel tools en vaardigheden leer.

5/5
Mental Coach

Snelle feedback, goede contact met docent.

4/5
Mental Coach

In de cursus leer ik veel over mezelf en test ik de aangeleerde tools en methoden op mezelf. Dit geeft veel inzicht in mijn werkwijze en waar dit vandaan komt.

4/5
Mental Coach

Ik vind de cursus werkelijk goed door de uitgebreide leerdagboekoefeningen, waar je veel zelfkennis door op kan doen. Maar omdat ik 61 jaar ben is het voor mij vaak saai en oude koek en/of te weinig verdieping. Daardoor vind ik het wel een basiscursus.

DIPLOMA

Diploma

Aan het einde van de opleiding Mental Coach ben je de trotse bezitter van dit waardevolle diploma. Je bent klaar om jouw eigen bedrijf te starten! Jouw diploma hangt straks op jouw eigen kantoor. En dat geeft vertrouwen bij je klanten. 

Samen met jouw docent werk je naar jouw diploma toe. Met de bekwame hulp van NHA en een stuk inzet van jouw kant kun je met een gerust hart de uitreiking van het diploma tegemoet zien.

Na afloop van deze opleiding kun je het NHA-Instituutsdiploma ontvangen. Dit diploma kun je voor € 29,- aanvragen. Dat kan wanneer je de cursus hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). Aan het einde van de cursus ben je dan de trotse bezitter van het instituutsdiploma van de NHA, dat zijn waarde ruimschoots bewezen heeft.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties


KTNO-geaccrediteerd

Ook is deze opleiding geaccrediteerd door de beroepsvereniging KTNO, actief binnen de complementaire gezondheidszorg. Deze opleiding wordt voor hun leden geadviseerd als vakopleiding en kan nascholingspunten opleveren.

NVST-geaccrediteerd

Ook wordt deze opleiding erkend door de NVST, de Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten, voor bij- en nascholing.
 

BATC-geaccrediteerd

Deze opleiding is ook geaccrediteerd door de beroepsvereniging BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument). De opleiding wordt voor hun leden geadviseerd als vakopleiding op HBO-niveau.

STAP-BUDGET UITLEG

STAP-budget

Wil jij GRATIS studeren? Met de STAP-subsidie kun jij een NHA-opleiding met tot wel € 1.000,- korting volgen door gebruik te maken van het STAP-budget. In veel gevallen is de opleiding dus gratis!

Je kunt één keer per jaar een STAP-budget ontvangen van maximaal € 1.000,-.

Subsidie aanvragen met het STAP-aanmeldbewijs

Het aanvragen van jouw STAP-budget kan via een speciaal portaal (via UWV) van de overheid. Per jaar zijn er verschillende subsidie rondes. De volgende aanmeldronde start op maandag 1 mei om 10:00 uur. Voor deze aanmelding heb je een STAP-aanmeldbewijs nodig van de specifieke opleiding die je wilt volgen.

Met dit STAP-aanmeldbewijs kun je een aanvraag voor het STAP-budget indienen. Vraag nu al jouw STAP-aanmeldbewijs aan en dien jouw aanvraag op tijd in. Wij sturen je van tevoren ook nog een herinnering als de subsidieperiode van start gaat.

Let op: het aantal STAP-budgetten is beperkt. Wees er snel bij en loop deze kans niet mis! Op = op.

Kom ik in aanmerking voor het STAP-budget?

Om in aanmerking te komen voor het STAP-budget moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Wij zetten ze voor je op een rij:

 • Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd.
 • Op het moment van de aanvraag ontvang je geen andere financiering op het gebied van onderwijs (zoals studiefinanciering, lerarenbeurs, etc).
 • Je opleiding of cursus start binnen 3 maanden na de aanvraagtermijn. Bij NHA start je zodra jouw aanvraag is goedgekeurd.
 • Je hebt in het betreffende jaar nog niet eerder de STAP-subsidie ontvangen. Let op: in 2023 kun je opnieuw gebruikmaken van het STAP-budget! 
 • Jouw gekozen opleiding is arbeidsmarkt-relevant.


Hoe vraag ik mijn STAP-budget aan?

Kom jij in aanmerking voor het STAP-budget? Dan wil je natuurlijk weten hoe je dit kunt aanvragen. Doorloop de volgende stappen van het aanmeldproces:

 1. Kies de opleiding die jij wilt volgen.
 2. Klik op de button “STAP-aanmeldbewijs” op de pagina van jouw gekozen opleiding en vul het formulier in. Binnen een uur ontvang je jouw STAP-aanmeldbewijs in de mail. 
 3. Dien jouw STAP-aanmeldbewijs in op de STAP-aanmeldpagina van het UWV. Voor de volgende aanmeldronde kan dit vanaf 1 mei om 10:00 uur. Let op: het aantal STAP-budgetten is beperkt, dus verstuur jouw aanvraag op tijd!
 4. Houd je mailbox goed in de gaten. Je ontvangt automatisch bericht of jouw aanvraag is goedgekeurd.
 5. Is jouw aanvraag goedgekeurd? Gefeliciteerd! Wij gaan voor jou aan de slag en zetten jouw aanmeldbewijs om in een definitieve inschrijving. Jij hoeft hier zelf verder niks voor te doen, lekker makkelijk!


Meer weten? Klik hier.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Mental Coach uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Mental Coach, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Mental Coach staat een studieduur van 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Mental Coach
€779,00
of  9x 95,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€779,00
of  9x 95,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Gratis Headphone of Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Ontvang €1.000 opleidingssubsidie via STAP!

Ben jij werkend of werkzoekend en wil je jouw positie op de arbeidsmarkt versterken? Met het STAP-budget krijg jij tot €1.000 subsidie voor een opleiding. Dat betekent dat jij in veel gevallen GRATIS kunt studeren bij NHA.

Wil je meer weten over jouw persoonlijke STAP-budget? Ontdek het hier!

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

5/5

Ik had het via STAP gestart en was bang dat omdat ik er zelf niet financieel in geïnvesteerd heb, ik moeite zou hebben de motivatie te vinden. Maar doordat alles zo helder is en de feedback van de online docent ook steeds weer prikkelt tot meer diepgang heb ik elke week zo’n zin om weer aan de studie te gaan! Valt me echt in positieve zin mee dus heel blij mee tot nu toe!

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!