Mental Coach  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Mental Coach
KTNO-vakopleiding
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€799,00
719,10
of 
9 x €88,20
4.3/5

Beoordeeld door 27 student(en)

 • Begeleiding van ervaren docent
 • Praktijkgerichte opdrachten
 • Incl. gratis ondernemerscoach
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Met de Mental Coach opleiding maak jij anderen bewust van de invloed van hun gedachten

Wil jij mensen ondersteunen zodat ze meer voldoening uit hun leven halen? Help anderen meer controle te krijgen over hun leven. Volg de Mental Coach opleiding en maak mensen bewust van de invloed die hun gedachten op hun leven hebben.

Om goede prestaties te leveren moet je zowel fysiek als mentaal in topconditie zijn. Mental coaching is daarmee voor iedereen van belang. In een Mental Coach opleiding leer je hoe je cliënten bewust maakt van de invloed van hun gedachten op hun leven.

Hardnekkige denkpatronen uit het verleden kunnen nog lang hun invloed uitoefenen op je dagelijkse bestaan. Om je als mens volledig te ontplooien, angsten te overwinnen en uitdagingen aan te durven gaan moet je afrekenen met oude denkbeelden die belemmerend werken.

In een Mental Coach opleiding leer jij dit proces te ondersteunen. Een mental coach gaat er altijd vanuit dat elke klant en elke persoon talenten heeft, maar ook dat elke klant al levenservaring heeft die nuttig kan zijn om zijn doelen te behalen. En mochten deze talenten en ervaringen er nog niet zijn of niet ontwikkeld zijn, dan gaat de coach ervanuit dat de klant deze kan ontwikkelen.     


Opleiding Mental Coach: begrijp de invloed van gedachten    

Heb jij interesse in hoe het ontwikkelen van mentale vaardigheden in zijn werk gaat? Wil jij anderen helpen bij het realiseren van topprestaties? Denk hierbij aan managers en sporters. Dan is de opleiding Mental Coach zeer geschikt voor jou!      

Je hebt geen specifieke voorkennis of ervaring als coach nodig om met deze opleiding te kunnen starten. De Mental Coach opleiding start namelijk bij de absolute basis en is dus erg laagdrempelig.

Verander denkprocessen in de Mental Coach opleiding

Ons gedrag en ons gevoel worden in belangrijke mate bepaald door onze gedachten. Mental Coaching is een interactief proces dat mentale ontwikkeling van een persoon als doel heeft. Het uitgangspunt, dat ook aan bod komt in de Mental Coach opleiding, is dat een mens zijn gedachten kan beheersen en veranderen.

Met deze cursus leer jij je te concentreren op de mindset van een persoon waarmee die persoon leert het beste uit zichzelf te halen en topprestaties kan leveren. Je leert goed naar je cliënt te luisteren en hem te observeren. Op die manier help jij jouw cliënt om denkprocessen te veranderen.

Daarnaast ontwikkel jij in de opleiding Mental Coach de vaardigheden die je nodig hebt om het bewustzijn van een klant te vergroten. Door doelgericht acties te ondernemen leer je de cliënt effectief problemen en obstakels op te lossen en zo persoonlijke doelen te halen. Om de vaardigheden van dit prachtige beroep te ontwikkelen, is het belangrijk om jouw geleerde theorie praktisch toe te passen. De Mental Coach opleiding is zeer zorgvuldig samengesteld, bij uitstek gericht op de praktijk.

 

Nu bij inschrijving: GRATIS handboek

''Succesvol jouw eigen bedrijf starten''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wil starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op ondernemen hiermee te vergroten.

Inclusief 8 videolessen over coaching

De opleiding Mental Coach bevat ook 8 uitgebreide videolessen. In de digitale leeromgeving kunnen deze worden gevolgd. Na elke les kun je aan de slag met gerichte oefeningen.

De onderwerpen van deze lessen zijn:

 • wat is coaching;
 • luisteren zonder oordelen;
 • LSD;
 • doelen stellen en motiveren;
 • omgaan met weerstand;
 • feedback geven en ontvangen;
 • gespreksopbouw;
 • evalueren en afsluiten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

In de opleiding Mental Coach komen diverse onderwerpen aan bod. Enkele van deze onderwerpen zijn:

 • Mental Coaching: principes en vaardigheden
 • Leren reflecteren
 • De start van een coachingstraject
 • NLP
 • Optimalisatie van de omgeving
 • Gedragsverandering
 • Het benutten van potentieel
 • Overtuigingen
 • Identiteit
 • Positioneren op de markt
 • De top van de pyramide
 • Emoties en zelfvertrouwen
 • Overige coachingstechnieken

 

Eigen coachingspraktijk starten

Leer hoe je succesvol ondernemer wordt. In de opleiding Mental Coach volg je ook lessen over het starten van een eigen praktijk als Life coach gespecialiseerd in mental coaching. Zo ben jij na een Mental Coach opleiding in staat om je eigen praktijk te starten!

Je krijgt daarbij nuttige tips over hoe je een eigen praktijk start, hoe je klanten vindt en praktische informatie over coaching binnen bedrijven. Schrijf je vandaag nog in voor de opleiding Mental Coach!  

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Mental Coach, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Mental Coach

De cursus is zeer compleet, duidelijk en makkelijk te volgen. Vragen en opmerkingen kunnen makkelijk gecommuniceerd worden aan je mentor. Ik ben zeer tevreden. De vervolgcursus zal ik zeker bij NHA volgen

8/10
Mental Coach

Ik nu bijna 3 maanden gestart met de cursus en het bevalt me goed. Goed uitleg en snel reactie van de docent met opbouwende feedback.

6/10
Mental Coach

Zelf denk ik dat ik na de cursus een objectieve mening kan geven. Nu zou het suggereren zijn en niet gebaseerd op waarheid. Daarom 3 sterren omdat je iets moet aangeven bij de sterren anders kan je niet verder klikken. Ik zie dit soort vragen het liefst nadat ik al het stof doorlopen heb.

10/10
Mental Coach

De opleiding ervaar ik als positief. Ik merk wel dat ik beschik over alle competenties. Toch doe ik het nu even rustig aan Vind ook wel dat er sneller nagekeken kan worden .

DIPLOMA

Diploma

Aan het einde van de opleiding Mental Coach ben je de trotse bezitter van dit waardevolle diploma. Je bent klaar om jouw eigen bedrijf te starten! Jouw diploma hangt straks op jouw eigen kantoor. En dat geeft vertrouwen bij je klanten. 

Samen met jouw docent werk je naar jouw diploma toe. Met de bekwame hulp van NHA en een stuk inzet van jouw kant kun je met een gerust hart de uitreiking van het diploma tegemoet zien.

Na afloop van deze opleiding kun je het NHA-Instituutsdiploma ontvangen. Dit diploma kun je voor € 29,- aanvragen. Dat kan wanneer je de opleiding hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger).

Het huiswerk bestaat voornamelijk uit praktische opdrachten waardoor je tijdens de opleiding automatisch een vaardighedendossier opbouwt. Aan het einde van de opleiding ben je dan de trotse bezitter van het instituutsdiploma van NHA, dat zijn waarde ruimschoots bewezen heeft.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die onder deze erkenning vallen.
 

NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties


KTNO-geaccrediteerd

Ook is deze opleiding geaccrediteerd door de beroepsvereniging KTNO, actief binnen de complementaire gezondheidszorg. Deze opleiding wordt voor hun leden geadviseerd als vakopleiding en kan nascholingspunten opleveren.

NVST-erkend

Ook wordt deze opleiding erkend door de NVST, de Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten, voor bij- en nascholing.
 

BATC-erkend

Deze opleiding wordt ook erkend door de beroepsvereniging BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument). De opleiding wordt voor hun leden geadviseerd als vakopleiding op HBO-niveau.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Mental Coach uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Mental Coach, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Mental Coach staat een studieduur van 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!


Hoe begin ik een eigen bedrijf?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen bedrijf, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.
De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van een administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.


Ondernemersplan? Wij helpen je.

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken of de Kamer van Koophandel. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

Lesgeld

Mental Coach

€799,00 €719,10
of  9x 88,20
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€799,00 €719,10
of  9x 88,20
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

De cursus is zeer compleet, duidelijk en makkelijk te volgen. Vragen en opmerkingen kunnen makkelijk gecommuniceerd worden aan je mentor. Ik ben zeer tevreden. De vervolgcursus zal ik zeker bij NHA volgen

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!