Jongerencoach  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Jongerencoach
KTNO-klein-geaccrediteerde-vakopleiding
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
569,00
of 
9 x €70,00
4.5/5

Beoordeeld door 16 student(en)

 • Begeleiding van ervaren docent
 • Met casussen uit de praktijk
 • Incl. gratis ondernemerscoach
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Jongeren op weg helpen? Volg de opleiding Jongerencoach

Wil jij leren hoe je jongeren optimaal begeleidt in hun ontwikkeling en hoe je jongeren stimuleert om hun talenten ten volle te benutten? Tijdens de Jongerencoach opleiding leer je al deze zaken én meer.

Als jongerencoach begeleid je ouders en jongeren. Je voorziet ze van professionele ondersteuning bij hun ontwikkeling en gedragsproblematiek. Met behulp van de opleiding Jongerencoach krijg je veel nieuwe inzichten, die je meteen kunt toepassen in de praktijk. 

Jongerencoach; opleiding in opvoeding en ontwikkeling

De opleiding Jongerencoach is bijzonder geschikt wanneer jij coaching vaardigheden wilt leren, kennis wilt opdoen over de ontwikkeling en opvoeding van jongeren of de ambitie hebt om een eigen praktijk te starten.

De cursus is laagdrempelig. Je hebt dus geen specifieke vooropleiding nodig om met deze cursus te starten.

Begeleid jongeren én ouders

Tijdens de Jongerencoach opleiding ga je aan de slag met coaching in het algemeen en de ontwikkeling en opvoeding van jongeren. Tenslotte doe je kennis op over het starten van een eigen zaak. De duidelijke uitleg en praktijkgerichte lesstof met veel voorbeeldsituaties bieden diverse praktische handvatten die je meteen kunt toepassen in de praktijk.

Na afronding van de opleiding Jongerencoach kun jij ouders en jongeren maximaal begeleiden. Je herkent problemen in de ontwikkeling en weet hoe je invulling geeft aan een coachtraject. Ten slotte ben je in staat een eigen zaak te starten.
 

Nu bij inschrijving: GRATIS handboek

''Succesvol jouw eigen bedrijf starten''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wil starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op ondernemen hiermee te vergroten.

Inclusief 8 videolessen over coaching

De opleiding Jongerencoach bevat ook 8 uitgebreide videolessen. In de digitale leeromgeving kunnen deze worden gevolgd. Na elke les kun je aan de slag met gerichte oefeningen.

De onderwerpen van deze lessen zijn:

 • wat is coaching;
 • luisteren zonder oordelen;
 • LSD;
 • doelen stellen en motiveren;
 • omgaan met weerstand;
 • feedback geven en ontvangen;
 • gespreksopbouw;
 • evalueren en afsluiten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Jongerencoach

De opleiding Jongerencoach bestaat uit twee hoofdonderdelen, namelijk Jongerencoach en Eigen Zaak Starten. De module Jongerencoach bestaat uit een viertal submodules.

Coachen

Tijdens deze module maak je kennis met het werkveld van de coach. Onderwerpen zoals het coachtraject, cognitieve psychologie, systeemdenken en attitudes van de coach komen aan bod.

Vaardigheden van de coach

Deze module van de Jongerencoach opleiding vormt een uitbreiding op de informatie uit de eerste module. Er wordt dieper ingegaan op de vaardigheden van de coach. Je krijgt onder andere inzicht in de verschillende technieken die helpen om jongeren blijvend te motiveren.

Ontwikkeling en opvoeding

Als jongerencoach is kennis over de ontwikkeling van jongeren natuurlijk onmisbaar. Tijdens deze module leer je daarom meer over psychologische en cognitieve ontwikkeling en over de theorieën rondom deze onderwerpen.

Coachen bij problemen in de ontwikkeling

Niet ieder kind ontwikkelt zich volgens de gemiddelden. Als de ontwikkeling van een jongere bedreigd wordt door interne of externe factoren, heeft hij of zij optimale ondersteuning nodig. Tijdens deze module leer je daarom de mogelijke oorzaken van een afwijkende ontwikkeling kennen.

Je ontdekt wat gedragsproblemen zijn, hoe deze ontstaan en hoe je ermee om moet gaan. Ook factoren die de normale ontwikkeling kunnen beïnvloeden, zoals een echtscheiding of armoede, komen aan bod. Daarnaast worden ernstige bedreigingen van de ontwikkeling, zoals mishandeling nader toegelicht.

Eigen zaak starten

Tijdens het tweede hoofdonderdeel van de opleiding Jongerencoach ga je aan de slag met diverse onderwerpen die van belang zijn bij het starten én runnen van een eigen zaak. Onderwerpen zoals tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en het ondernemingsplan komen aan bod.

Met behulp van de opleiding Jongerencoach bouw je meer theoretische kennis, zelfkennis én zelfvertrouwen op.
 

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Mocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen bedrijf starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Jongerencoach, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Jongerencoach

Echt een leuke cursus!! Interessant en zo leerzaam, hoop echt hierin verder te gaan.

8/10
Jongerencoach

Het is super gemakkelijk om de cursus via stap-budget aan te vragen. De cursus is erg geschikt voor zelfstudie. Het is voornamelijk leeswerk en vraagt ook veel disciplinaire aan de cursisten. Wellicht kan de feedback over huiswerk wat persoonlijker en inhoud rijker worden.

8/10
Jongerencoach

Het lesmateriaal sluit perfect op hetgeen aan, wat ik zou.willen (althans tot nu toe). Alleen zoals eerder aangegeven, vind ik de feedback nogal traag.

10/10
Jongerencoach

Een leuke informatieve opleiding. Plaza werkt makkelijk. Ik vind het zelf fijn dat er een papieren versie is + digitaal. Mijn huiswerk wordt snel nagekeken met duidelijke toelichting.

DIPLOMA

Diploma Jongerencoach

Aan het einde van de opleiding Jongerencoach ben je de trotse bezitter van dit waardevolle diploma. Je bent klaar om jouw eigen bedrijf te starten! Jouw diploma hangt straks op jouw eigen kantoor. En dat geeft vertrouwen bij je klanten. 

Samen met jouw docent werk je naar jouw diploma toe. Met de bekwame hulp van NHA en een stuk inzet van jouw kant kun je met een gerust hart de uitreiking van het diploma tegemoet zien.

Na afloop van deze opleiding kun je het NHA-Instituutsdiploma ontvangen. Dit diploma kun je voor € 29,- aanvragen. Dat kan wanneer je de opleiding hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger).

Het huiswerk bestaat voornamelijk uit praktische opdrachten waardoor je tijdens de opleiding automatisch een vaardighedendossier opbouwt. Aan het einde van de opleiding ben je dan de trotse bezitter van het instituutsdiploma van NHA, dat zijn waarde ruimschoots bewezen heeft.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die onder deze erkenning vallen.
 

NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

 

KTNO-geaccrediteerd

Deze opleiding is geaccrediteerd door de beroepsvereniging KTNO, actief binnen de complementaire gezondheidszorg. Deze opleiding wordt voor hun leden geadviseerd als vakopleiding HBO en kan nascholingspunten opleveren.
 

NVST-erkend

Ook wordt deze opleiding erkend door de NVST, de Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten, voor bij- en nascholing. 
 

BATC-erkend

Deze opleiding wordt ook erkend door de beroepsvereniging BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument). De opleiding wordt voor hun leden geadviseerd als vakopleiding op HBO-niveau.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Jongerencoach uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Jongerencoach, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!


Hoe begin ik een eigen bedrijf?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen bedrijf, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.
De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van een administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.


Ondernemersplan? Wij helpen je.

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken of de Kamer van Koophandel. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

STUDIEDUUR

Studieduur

De opleiding Jongerencoach duurt 9 maanden bij een normaal studietempo. Maar langzamer kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.
 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Jongerencoach
€569,00
of  9x 70,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€569,00
of  9x 70,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Echt een leuke cursus!! Interessant en zo leerzaam, hoop echt hierin verder te gaan.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!