Bewaar al jouw favoriete cursussen handig op dit verlanglijstje. Lijstjes bewaren, bekijken of delen? Mail het lijstje dan naar jezelf!
077 - 30 67 000
24 uur/dag bereikbaar Bel mij
Gratis studiegids

Evenementenorganisator  

50% korting + tablet of activity tracker
Evenementenorganisator
Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
€894,00
447,00
of betaal
12 x €41,00
4/5

Beoordeeld door 4 student(en)

ALGEMEEN

Evenementen organiseren? Word zelfstandig evenementenorganisator

Een feestje geven? Leuk. Een evenement organiseren? Nóg leuker. Toch is evenementen organiseren een vak apart. Er komt veel bij kijken om een feest, bijeenkomst of evenement soepel en succesvol te laten verlopen.

Van feesten en partijen tot bedrijfsuitjes en concerten: ontdek met de cursus de wereld van evenementenorganisator. Volg alle onderdelen van de cursus en in negen maanden tijd ben je klaar om je eigen evenementenbureau te beginnen.

Heb je vaak originele ideeën voor een evenement? En vind je het leuk om feestjes te organiseren en mensen te mobiliseren?

Er is veel vraag naar professionals die evenementen organiseren. Zowel in de privésfeer zoals bij bruiloften, verjaardags- en kinderfeestjes als bij commerciële evenementen zoals bedrijfsfeesten, jubilea en zakelijke openingen.

Met lage kosten is de kans van slagen groot. Het enige wat je nodig hebt is een telefoon, computer, de juiste contactpersonen en alles wat je leert in de cursus Evenementenorganisator.

 

Evenementenorganisatie

In de cursus Evenementenorganisator leer je alles over de organisatie van evenementen en feesten. Van klantprofielen tot het berekenen van prijzen, locaties selecteren, catering en decoratie: je bent echt een spil in de organisatie.

 

Zelfstandig ondernemer

Uiteraard leer je hoe je een goed inkomen genereert als evenementenorganisator. Zo leer je vanalles over ondernemerszaken zoals investeren, administreren, marktonderzoek en promotie.

Iedereen weet: succes bereik je met goede marketing en advertising. Dat geldt zeker voor de evenementenbranche.

Je leert in de opleiding Event Management hoe je je met een eigen evenementenbureau onderscheidt van de concurrentie. Na de cursus ben je anderen echt een grote stap voor.

 

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek

''in 10 stappen naar je eigen zaak''

Ook wanneer je geen eigen zaak wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.

PROGRAMMA

Studieprogramma Evenementen Organisator

De cursus geeft je een volledig inzicht in de wereld van de evenementenorganisatie. Zoveel trucs en vakgeheimen vind je nergens. De cursus is gebaseerd op de actualiteit en geeft je antwoord op zaken als:

· Welke personen en organisaties laten evenementen organiseren?
· Waar vind ik mijn klanten?
· Welke prijzen breng ik in rekening?
· Welke formaliteiten komen er bij kijken?
· Hoe start ik mijn eigen bureau?
· Hoe werf ik klanten voor mijn bureau?
· Hoe stel ik contracten op?

Verder leer je alles over o.a.:

· het kiezen van locaties;
· catering;
· decoratie;
· muziek en entertainment;
· het organiseren van bedrijfsevenementen;
· het organiseren van feesten (voor volwassenen, kinderen, etc);
· het organiseren van bruiloften;
· het schrijven van evenementenplannen.

De cursus wordt afgerond met tien boeiende lessen over ondernemen en het starten van een eigen bedrijf.

De voordelen van de cursus

Wij behandelen het complete werkterrein van de evenementenorganisatie en verlenen een volledige service, iets wat je bij andere instituten niet snel zult vinden.

In de cursus vind je opdrachten die je ter correctie naar jouw persoonlijke docent kunt insturen. Verder kun je vragen stellen aan jouw ondernemerscoach als je start met het opzetten van een eigen bedrijf.

Wie schrijven er in voor deze cursus?

Er schrijven verschillende mensen in voor deze cursus, waaronder:

 • Mensen die graag dingen organiseren. Deze mensen hebben vaak al ervaring in het organiseren van evenementen of vinden het gewoon ontzettend leuk om te doen.
 • Mensen die een aanvullend inkomen willen hebben door van thuis uit te werken. Deze mensen passen hun werktijden aan andere verplichtingen aan.

 

Wat leer je in de cursus?

• kennis en vaardigheden die een professionele evenementenorganisator nodig heeft;
• kennis die je nodig hebt voor het opzetten van een eigen evenementenbureau;
• kennis en vaardigheden die je nodig hebt bij het werven van klanten.

 

Als je de cursus hebt afgerond?

Als je de cursus hebt afgerond kun je jouw diploma aanvragen. Dit is een formele bevestiging van jouw kennis en vaardigheden.

DIPLOMA

Diploma Evenementen Organisator

Aan het einde van de opleiding Evenementenorganisator ben je de trotse bezitter van dit waardevolle ondernemersdiploma. Je bent klaar om jouw eigen zaak te starten! Jouw ondernemersdiploma hangt straks op jouw eigen kantoor. En dat geeft vertrouwen bij je klanten. Familie en vrienden zullen je bewonderen om je fantastische prestatie. Een feestje is dan zeker op zijn plaats.

Samen met jouw docent werk je naar jouw diploma toe. Met de bekwame hulp van de NHA en een stuk inzet van jouw kant kun je met een gerust hart de uitreiking van het diploma tegemoet zien.

Na afloop van deze opleiding kun je het NHA-Instituutsdiploma ontvangen. Dit diploma kun je voor € 19,- aanvragen. Dat kan wanneer je de cursus hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). Aan het einde van de cursus ben je dan de trotse bezitter van het instituutsdiploma van de NHA, dat zijn waarde ruimschoots bewezen heeft.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhavig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Evenementenorganisator uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het complete lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving of per post) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 5 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Evenementenorganisator, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen.

STUDIEDUUR

Studieduur:

9 maanden bij een normaal studietempo. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!


Hoe begin ik een eigen zaak?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen zaak, hebben wij een unieke service voorje beschikbaar; een ondernemerscoach.
De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van een administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.


Ondernemersplan? Wij helpen je.

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken of de Kamer van Koophandel. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

REVIEWS

Reviews

4/5
Evenementen Organisator

Het is leuk om te doen zit echt uitdaging in!

5/5
Evenementen Organisator

Het is een opleiding waarbij je theorie met praktijk combineert. Zo moet je bij het hoofdstuk locaties, gelijk locaties in je omgeving gaan zoeken/bekijken. Dit maakt het doen van de studie heel interessant. Je wordt gelijk geactiveerd om na te denken over je eigen handelen. Na inlevering van het huiswerk krijg je erg snel feedback. De tekst is duidelijk en daardoor lees je eenvoudig door de stof heen. In de lessen zitten oefenopgaven verwerkt die zorgen dat je de leerstof direct omzet in eigen ervaringen.

4/5
Evenementen Organisator

Brn pas bij het 2e hoofdstuk en tot nu toe erg interessant. hopelijk blijft dit zo. Heb er nog steeds zin in

4/5
Evenementen Organisator

Goede cursus voor het opstarten van een eigen bedrijf. Je moet zelf ook de deur uit en dat maakt je binnen 3 weken al tot en echte organisator

LESGELD

Lesgeld

Evenementen Organisator
€894,00 €447,00
of betaal 12x 41,00
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 5 jaar lang begeleiding!
€894,00 €447,00
of betaal 12x 41,00
Inschrijven 15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Jouw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Belastingteruggaaf voor NHA studie

Je kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst een gedeelte (afhankelijk van jouw belastingschaal) van jouw studiekosten, boven het drempelbedrag van € 250. Dat maakt je studie bij NHA nog voordeliger!

Bereken jouw belastingvoordeel Bedrag
Studiekosten
Belastingschaal
Drempel
Jouw Voordeel
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen op proef
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
Wij helpen je graag!
Stuur een mail

5/5

Het is een opleiding waarbij je theorie met praktijk combineert. Zo moet je bij het hoofdstuk locaties, gelijk locaties in je omgeving gaan zoeken/bekijken. Dit maakt het doen van de studie heel interessant. Je wordt gelijk geactiveerd om na te denken over je eigen handelen. Na inlevering van het huiswerk krijg je erg snel feedback. De tekst is duidelijk en daardoor lees je eenvoudig door de stof heen. In de lessen zitten oefenopgaven verwerkt die zorgen dat je de leerstof direct omzet in eigen ervaringen.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!