Menu
Gratis studiegids

Evenementenorganisator  

Tijdelijk met GRATIS tablet Nú met 50% korting
Evenementenorganisator Winnaar Website van het jaar
Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
€938,00
469,00
of betaal
6 x €86,00
4.6/5

Beoordeeld door 14 student(en)

 • Succesvol naar een eigen bedrijf
 • Gratis ondernemerscoach
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Evenementen organiseren? Word zelfstandig evenementenorganisator

Een feestje geven? Leuk. Een evenement organiseren? Nóg leuker. Toch is evenementen organiseren een vak apart. Er komt veel bij kijken om een feest, bijeenkomst of evenement soepel en succesvol te laten verlopen.

Van feesten en partijen tot bedrijfsuitjes en concerten: ontdek met de cursus de wereld van evenementenorganisator. Volg alle onderdelen van de cursus Evenementenorganisator en in zes maanden tijd leer je evenementen organiseren.  Volg ook het onderdeel ‘Eigen bedrijf starten’ en in negen maanden tijd ben je klaar om je eigen evenementenbureau te beginnen.

Heb je vaak originele ideeën voor een evenement? En vind je het leuk om feestjes te organiseren en mensen te mobiliseren?

Er is veel vraag naar professionals die evenementen organiseren. Zowel in de privésfeer zoals bij bruiloften, verjaardags- en kinderfeestjes als bij commerciële evenementen zoals bedrijfsfeesten, jubilea en zakelijke openingen.

Met lage kosten is de kans van slagen groot. Het enige wat je nodig hebt is een telefoon, computer, de juiste contactpersonen en alles wat je leert in de cursus Evenementenorganisator.

 

Evenementenorganisatie

In de cursus Evenementenorganisator leer je alles over de organisatie van evenementen en feesten. Van klantprofielen tot het berekenen van prijzen, locaties selecteren, catering en decoratie: je bent echt een spil in de organisatie.

 

Zelfstandig ondernemer

Uiteraard leer je hoe je een goed inkomen genereert als evenementenorganisator. Zo leer je in het onderdeel ‘Eigen Bedrijf Starten’ van alles over ondernemerszaken zoals investeren, administreren, marktonderzoek en promotie.

Iedereen weet: succes bereik je met goede marketing en advertising. Dat geldt zeker voor de evenementenbranche.

Je leert in de opleiding Event Management hoe je je met een eigen evenementenbureau onderscheidt van de concurrentie. Na de cursus ben je anderen echt een grote stap voor.

 

Nu bij inschrijving voor Evenementenorganisator + Eigen Bedrijf Starten: GRATIS fullcolour handboek

''in tien stappen naar je eigen bedrijf''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.

 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Evenementenorganisator

De cursus geeft je een volledig inzicht in de wereld van de evenementenorganisatie. Zoveel trucs en vakgeheimen vind je nergens. De cursus is gebaseerd op de actualiteit en geeft je antwoord op zaken als:

 • Welke personen en organisaties laten evenementen organiseren?
 • Waar vind ik mijn klanten?
 • Welke prijzen breng ik in rekening?
 • Welke formaliteiten komen er bij kijken?
 • Hoe start ik mijn eigen bureau?
 • Hoe werf ik klanten voor mijn bureau?
 • Hoe stel ik contracten op?


Verder leer je alles over o.a.:

 • het kiezen van locaties;
 • catering;
 • decoratie;
 • muziek en entertainment;
 • het organiseren van bedrijfsevenementen;
 • het organiseren van feesten (voor volwassenen, kinderen, etc);
 • het organiseren van bruiloften;
 • het schrijven van evenementenplannen.

Studieprogramma Evenementenorganisator + Eigen Bedrijf Starten

Het studieprogramma van Evenementen organisator wordt aangevuld met de volgende extra’s:

 • tien boeiende lessen over ondernemen en het starten van een eigen bedrijf met begeleiding van onze docent;
 • fullcolour handboek “in tien stappen naar je eigen bedrijf”;
 • begeleiding van onze Ondernemerscoach bij het starten van je eigen bedrijf.

 

De voordelen van de cursus

Wij behandelen het complete werkterrein van de evenementenorganisatie en verlenen een volledige service, iets wat je bij andere instituten niet snel zult vinden.

In de cursus vind je opdrachten die je ter correctie naar jouw persoonlijke docent kunt insturen. Verder kun je vragen stellen aan jouw ondernemerscoach als je start met het opzetten van een eigen bedrijf.

Wie schrijven er in voor deze cursus?

Er schrijven verschillende mensen in voor deze cursus, waaronder:

 • Mensen die graag dingen organiseren. Deze mensen hebben vaak al ervaring in het organiseren van evenementen of vinden het gewoon ontzettend leuk om te doen.
 • Mensen die een aanvullend inkomen willen hebben door van thuis uit te werken. Deze mensen passen hun werktijden aan andere verplichtingen aan.

 

Wat leer je in de cursus?

• kennis en vaardigheden die een professionele evenementenorganisator nodig heeft;
• kennis die je nodig hebt voor het opzetten van een eigen evenementenbureau;
• kennis en vaardigheden die je nodig hebt bij het werven van klanten.

 

Als je de cursus hebt afgerond?

Als je de cursus hebt afgerond kun je jouw diploma aanvragen. Dit is een formele bevestiging van jouw kennis en vaardigheden.

 

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Mocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen bedrijf starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

REVIEWS

Reviews

5/5
Evenementenorganisator + Eigen Bedrijf Starten

Ik ervaar de cursus als zeer tevreden omdat er snel huiswerk nagekeken word met duidelijke feedback en alles wat ik denk dat ik nodig heb om te leren zit erin verwerkt. Je word steeds meer uitgedaagd om het goed te doen. Daar hou ik van. Dank daarvoor.

4/5
Evenementenorganisator

Online omgeving is overzichtelijk en makkelijk in gebruik. De lesstof is duidelijk, docent geeft goeie feedback en heb veel plezier aan de studie.

5/5
Evenementenorganisator

Ik ben heel tevreden met mijn cursus evenementenorganisator. Het is heel overzichtelijk en compleet. Fijn dat er zowel digitale lesstof als in boekvorm is. De plaza voor studenten is erg overzichtelijk en de terugkoppeling van de docent snel en informatief.

5/5
Evenementenorganisator + Eigen Bedrijf Starten

Ingeschreven voor de opleiding evenementen organisator. Zeer duidelijke en aantrekkelijke beschrijving op de website. De aanmelding en inschrijving ging zeer vlot. Binnen een kleine 10minuten gelijk inlog gegevens verkregen en toegang tot het studentenplatform. Binnen een paar uur gelijk toegang tot de online cursus, waarna de fysieke papieren cursus binnen enkele dagen ook arriveerde. Zeer duidelijk opgebouwde cursussen. Goede communicatie met de docenten, die vanaf moment 1 klaar staan voor je. Zeker aan te raden voor het volgen van opleidingen!

DIPLOMA

Diploma Evenementenorganisator

Aan het einde van de opleiding Evenementenorganisator ben je de trotse bezitter van dit waardevolle diploma. Je bent klaar om jouw eigen bedrijf te starten! Jouw diploma hangt straks op jouw eigen kantoor. En dat geeft vertrouwen bij je klanten. 

Samen met jouw docent werk je naar jouw diploma toe. Met de bekwame hulp van NHA en een stuk inzet van jouw kant kun je met een gerust hart de uitreiking van het diploma tegemoet zien.

Na afloop van deze opleiding kun je het NHA-Instituutsdiploma ontvangen. Dit diploma kun je voor € 29,- aanvragen. Dat kan wanneer je de cursus hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). Aan het einde van de cursus ben je dan de trotse bezitter van het instituutsdiploma van de NHA, dat zijn waarde ruimschoots bewezen heeft.

NHA best beoordeelde online opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Multiscope heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van online opleidingen. Duizenden studenten werden gevraagd hun online opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste online opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs.
 


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Evenementenorganisator uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Evenementenorganisator, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur:

Evenementenorganisator: 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week.
Evenementenorganisator + Eigen Bedrijf Starten: 9 maanden bij een gemiddeld studietempo.
Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!


Hoe begin ik een eigen bedrijf?

Wanneer je na de cursus 'Evenementenorganisator + Eigen Bedrijf Starten' direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen bedrijf, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach
De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van een administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.


Ondernemersplan? Wij helpen je.

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken of de Kamer van Koophandel. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

Lesgeld

Evenementenorganisator
€938,00 €469,00
of betaal 6x 86,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€938,00 €469,00
of betaal 6x 86,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Evenementenorganisator + Eigen Bedrijf Starten
€1098,00 €549,00
of betaal 12x 50,50
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€1098,00 €549,00
of betaal 12x 50,50
Inschrijven
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Belastingteruggaaf voor NHA studie

Je kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst een gedeelte (afhankelijk van jouw belastingschaal) van jouw studiekosten, boven het drempelbedrag van € 250. Dat maakt je studie bij NHA nog voordeliger!

Bereken jouw belastingvoordeel Bedrag
Studiekosten
Belastingschaal
Drempel
Jouw Voordeel
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

5/5

Ik ervaar de cursus als zeer tevreden omdat er snel huiswerk nagekeken word met duidelijke feedback en alles wat ik denk dat ik nodig heb om te leren zit erin verwerkt. Je word steeds meer uitgedaagd om het goed te doen. Daar hou ik van. Dank daarvoor.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!