Evenementenorganisator  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Evenementenorganisator
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€579,00
521,10
of 
6 x €95,85
4.4/5

Beoordeeld door 28 student(en)

 • Succesvol naar een eigen bedrijf
 • Gratis ondernemerscoach
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Wil jij de leukste evenementen organiseren? Volg de opleiding Evenementenorganisatie

Een feestje geven? Leuk. Een evenement organiseren? Nóg leuker. Toch is evenementen organiseren een vak apart. Er komt veel bij kijken om een feest, bijeenkomst of evenement soepel en succesvol te laten verlopen. In de Opleiding Evenementenorganisatie leer jij hoe je dit het beste aanpakt!

Van feesten en partijen tot bedrijfsuitjes en concerten: ontdek de wereld van evenementenorganisatie!

Volg alle onderdelen van de opleiding Evenementenorganisatie en in 6 maanden tijd leer jij spectaculaire evenementen organiseren. De opleiding bevat ook het onderdeel ‘Eigen bedrijf starten’. Daarmee ben je in 9 maanden tijd klaar om je eigen evenementenbureau te beginnen.

Leer de leukste evenementen organiseren in deze opleiding

Heb je vaak originele ideeën voor een evenement? En vind je het leuk om feestjes te organiseren en mensen te mobiliseren? Dan is de Evenementenorganisatie opleiding perfect voor jou!

Er is veel vraag naar professionals die evenementen organiseren. Niet alleen in de privésfeer zoals bij bruiloften, verjaardags- en kinderfeestjes maar ook bij commerciële evenementen zoals bedrijfsfeesten, jubilea en zakelijke openingen.

Met lage kosten is de kans van slagen groot. Het enige wat je nodig hebt om te starten als evenementorganisator is een telefoon, computer, de juiste contactpersonen en alles wat je leert in de opleiding Evenementenorganisatie.
 

Jouw docent

Mijn naam is Patricia; ik ben één van de docenten die van jou een evenementenorganisator gaat maken. Ben je nieuwsgierig naar wat er allemaal mogelijk is, denk je creatief en bruis je van de energie? Dan is de evenementenbranche echt iets voor jou!

Ikzelf heb een sport, recreatie en toerisme achtergrond, maar ongeacht je achtergrond breng je altijd iets waardevols mee dat bruikbaar kan zijn. Laat mij je tijdens deze cursus gidsen met je eerste stappen binnen de dynamische wereld van de evenementen.

 

Jij bent de spil in de organisatie van evenementen

In de opleiding Evenementenorganisatie leer jij alles over de organisatie van evenementen en feesten. Van klantprofielen tot het berekenen van prijzen, het selecteren van locaties, catering en decoratie: jij bent echt een spil in de organisatie.

 

Aan de slag als zelfstandig ondernemer

Uiteraard leer je hoe je een goed inkomen genereert als evenementenorganisator. Zo leer je in het onderdeel ‘Eigen Bedrijf Starten’ van alles over ondernemerszaken zoals investeren, administreren, marktonderzoek en promotie.

Iedereen weet: succes bereik je met goede marketing en advertising. Dat geldt zeker voor de evenementenbranche.

Je leert in de opleiding Evenementenorganisatie hoe je je met jouw eigen evenementenbureau onderscheidt van de concurrentie. Na de Evenementenorganisatie opleiding ben jij anderen echt een grote stap voor.

 

Nu bij inschrijving voor de opleiding Evenementenorganisatie + Eigen Bedrijf Starten: GRATIS fullcolour handboek

''In tien stappen naar je eigen bedrijf''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten. Schrijf je vandaag nog in en leer de mooiste evenementen organiseren in deze opleiding!

 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Evenementenorganisator

De cursus geeft je een volledig inzicht in de wereld van de evenementenorganisatie. Zoveel trucs en vakgeheimen vind je nergens. De cursus is gebaseerd op de actualiteit en geeft je antwoord op zaken als:

 • Welke personen en organisaties laten evenementen organiseren?
 • Waar vind ik mijn klanten?
 • Welke prijzen breng ik in rekening?
 • Welke formaliteiten komen er bij kijken?
 • Hoe start ik mijn eigen bureau?
 • Hoe werf ik klanten voor mijn bureau?
 • Hoe stel ik contracten op?


Verder leer je alles over o.a.:

 • het kiezen van locaties;
 • catering;
 • decoratie;
 • muziek en entertainment;
 • het organiseren van bedrijfsevenementen;
 • het organiseren van feesten (voor volwassenen, kinderen, etc);
 • het organiseren van bruiloften;
 • het schrijven van evenementenplannen.
   

Studieprogramma Evenementenorganisator + Eigen Bedrijf Starten

Het studieprogramma van Evenementen organisator wordt aangevuld met de volgende extra’s:

 • 10 boeiende lessen over ondernemen en het starten van een eigen bedrijf met begeleiding van onze docent;
 • fullcolour handboek “In tien stappen naar je eigen bedrijf”;
 • begeleiding van onze Ondernemerscoach bij het starten van je eigen bedrijf.

 

De voordelen van de cursus

Wij behandelen het complete werkterrein van de evenementenorganisatie en verlenen een volledige service, iets wat je bij andere instituten niet snel vindt.

In de cursus vind je opdrachten die je ter correctie naar jouw persoonlijke docent kunt insturen. Verder kun je vragen stellen aan jouw ondernemerscoach als je start met het opzetten van een eigen bedrijf.

Voor wie is deze opleiding interessant?

Wil jij weten of de opleiding Evenementenorganisator bij jou past? De opleiding is erg geschikt voor:

 • mensen die graag dingen organiseren. Zij hebben vaak al ervaring in het organiseren van evenementen of vinden het gewoon ontzettend leuk om te doen.
 • mensen die een aanvullend inkomen willen hebben door vanuit thuis te werken. 

 

Wat leer je in de cursus?

• kennis en vaardigheden die een professionele evenementenorganisator nodig heeft;
• kennis die je nodig hebt voor het opzetten van een eigen evenementenbureau;
• kennis en vaardigheden die je nodig hebt bij het werven van klanten.

 

Als je de cursus hebt afgerond?

Als je de cursus hebt afgerond kun je jouw diploma aanvragen. Dit is een formele bevestiging van jouw kennis en vaardigheden.

 

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Mocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen bedrijf starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Evenementenorganisator, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Evenementenorganisator + Eigen Bedrijf Starten

Overzichtelijk, goed opgesteld inhoudelijk en erg fijne en duidelijke docent.

6/10
Evenementenorganisator + Eigen Bedrijf Starten

De opleiding op zich is erg leuk. De beoordeling en het contact met de docenten is erg storend. Je krijgt 1 vraagmoment en als het dan nog steeds niet duidelijk is heb je pech.

8/10
Evenementenorganisator + Eigen Bedrijf Starten

Bevalt me prima en de docenten geven ook goede feedback

10/10
Evenementenorganisator + Eigen Bedrijf Starten

Heldere stof, prima behapbaar. Goed studiemateriaal en het huiswerk wordt snel nagekeken met duidelijke en vriendelijke feedback.

DIPLOMA

Diploma Evenementenorganisator

Aan het einde van de opleiding Evenementenorganisator ben je de trotse bezitter van dit waardevolle diploma. Je bent klaar om jouw eigen bedrijf te starten! Jouw diploma hangt straks op jouw eigen kantoor. En dat geeft vertrouwen bij je klanten. 

Samen met jouw docent werk je naar jouw diploma toe. Met de bekwame hulp van NHA en een stuk inzet van jouw kant kun je met een gerust hart de uitreiking van het diploma tegemoet zien.

Na afloop van deze opleiding kun je het NHA-Instituutsdiploma ontvangen. Dit diploma kun je voor € 29,- aanvragen. Dat kan wanneer je de opleiding hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger).

Het huiswerk bestaat voornamelijk uit praktische opdrachten waardoor je tijdens de opleiding automatisch een vaardighedendossier opbouwt. Aan het einde van de opleiding ben je dan de trotse bezitter van het instituutsdiploma van NHA, dat zijn waarde ruimschoots bewezen heeft.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die onder deze erkenning vallen.
 

NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Evenementenorganisator uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Evenementenorganisator, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De studieduur van de opleiding Evenementenorganisator is 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week.

De studieduur van de opleiding Evenementenorganisator + Eigen Bedrijf Starten is 9 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.
 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!


Hoe begin ik een eigen bedrijf?

Wanneer je na de cursus 'Evenementenorganisator + Eigen Bedrijf Starten' direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen bedrijf, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach
De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van een administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.


Ondernemersplan? Wij helpen je.

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken of de Kamer van Koophandel. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

Lesgeld

Evenementenorganisator

€579,00 €521,10
of  6x 95,85
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€579,00 €521,10
of  6x 95,85
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Evenementenorganisator + Eigen Bedrijf Starten

€669,00 €602,10
of  9x 73,80
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€669,00 €602,10
of  9x 73,80
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Overzichtelijk, goed opgesteld inhoudelijk en erg fijne en duidelijke docent.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!