E-coaching  

Tijdelijk met GRATIS tablet
E-coaching
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
439,00
of 
5 x €97,00
 • Begeleiding van ervaren docent
 • Praktijkgerichte opdrachten
 • Studeer in je eigen tempo
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 5 maanden
ALGEMEEN

Verbreed jouw coachvaardigheden met de E-coaching opleiding

Steeds vaker hebben mensen in deze dynamische maatschappij behoefte aan ondersteuning. Coaching is dan ook een van de meest populaire vakgebieden tegenwoordig. Ben jij al coach maar wil je jouw cliënten nog beter kunnen helpen? Volg dan de E-coaching opleiding en ontdek wat coachen op afstand jou en je cliënten te bieden heeft!

Mensen kiezen om verschillende redenen voor E-coaching. Het kent namelijk vele voordelen. Niet alleen voor jou maar ook voor je cliënten. Vanuit huis kun jij je cliënten als coach bijstaan via teams of skype, mail, telefoon of andere digitale communicatiemiddelen.

Start vandaag nog met de door BGN geaccrediteerde opleiding E-coaching en ontdek hoe jij de mogelijkheden van het internet inzet als coachingsmiddel!

 

E-coaching; dé opleiding voor elke coach

Ben jij al coach en wil je jouw coachingsvaardigheden uitbreiden? Deze cursus E-coaching is uitermate geschikt voor coaches die hun skills ook online willen gaan inzetten. E-coaching kan worden toegepast in elk vakgebied.

E-coaching is de laatste jaren in een stroomversnelling gekomen. Steeds meer mensen zien de voordelen van deze manier van coachen in. Geen reistijd en mensen kunnen in hun eigen vertrouwde en veilige omgeving blijven. Deze E-coaching opleiding is een zeer waardevolle toevoeging voor iedereen die al coach is of de ambities heeft coach te worden. Je helpt er ontzettend veel mensen mee door (ook) e-coaching aan te bieden.

E-coaching verschilt van fysieke coaching. Het vergt een andere aanpak. E-coaching kent vele voordelen en jij gaat leren hoe je deze voordelen tijdens coachingsessies goed kunt inzetten.

De opleiding E-Coaching is zeer laagdrempelig en start bij de absolute basis. Je hebt dus geen specifieke vooropleiding nodig om met de cursus te starten. In deze cursus wordt er wel vanuit gegaan dat je de basisprincipes van coaching reeds kent.

 

Bied nog meer mensen de kans op ondersteuning

E-Coaching, ook wel online coaching of digitaal coaching genoemd, heeft de laatste jaren een flinke opmars doorgemaakt en heeft aan populariteit gewonnen. Het gemak waarmee je op afstand kunt coachen, heeft namelijk vele voordelen.

Dit kunnen simpele dingen zijn zoals het makkelijker inplannen in een drukke agenda of het voorkomen van een lange reistijd en reiskosten. Maar ook zaken als anonimiteit spelen hierin een rol. E-coaching kan op deze manier de drempel verlagen. Met deze E-coaching opleiding geef jij meer mensen de kans om ondersteuning te zoeken.

Uiteraard kent E-coaching een andere benadering dan face-to-face coaching. In deze E-coaching opleiding leer je de verschillende tools en technieken die je kunt inzetten bij e-coaching. De opleiding rijkt jou de juiste handvatten om online coachgesprekken te voeren. Écht verbinding maken en omgaan met de emoties van je cliënt gaat op afstand immers heel anders.

Daarnaast ga je tijdens de E-coaching opleiding dieper in op onderwerpen als het ABC-model, AVG & Privacy, de eCP-methode en de IMS-cirkel. Op die manier ontdek je hoe je bestaande coachingstechnieken en jouw eigen vaardigheden doeltreffend online kunt inzetten.

 

Combinatie opleiding E-coaching + Life Coach

Ben jij nog geen coach maar wil je dat wel graag worden? En wil je dan ook meteen leren hoe je online jouw coach skills toepast? Kies dan voor de voordelige combinatieopleiding Life Coach + E-coaching. Op die manier word jij klaargestoomd voor het coachingsvak en leer je hoe je mensen helpt hun doelen te bereiken, face-to-face én online!

 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Tijdens de cursus E-coaching komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Geschiedenis en introductie van e-coaching;
  De eerste les neemt je mee op reis door de interessante geschiedenis van e-coaching. Je leert alles over dit nieuwste fenomeen in coaching.
 • Wat is e-coaching;
  E-coaching is een nieuwe dimensie van coaching die om andere skills vraagt dan fysieke coaching. Ontdek de verschillen tussen deze twee vormen en wat de voordelen zijn van e-coaching.
 • Verschillende vormen van e-coaching;
  Van videocoaching tot chatten. Er zijn talloze verschillende vormen van e-coaching. Wat zijn de voor- en nadelen van deze vormen? Je leert het tijdens deze les van de cursus E-coaching.
 • Het ABC-model;
  Het ABC-model wordt veel gebruikt om gedragsverandering te realiseren. Dit model wordt veel toegepast bij e-coaching. Natuurlijk krijg je in deze E-coaching opleiding ook handvatten om deze methode zelf toe te passen tijdens je e-coachingsessies.
 • AVG & Privacy;
  Persoonlijke gegevens worden steeds vaker buitgemaakt door cybercriminelen. Jij gaat leren hoe je zorgvuldig kunt omgaan met de gegevens van je cliënten. Hoe bewaak je de privacy en aan welke regels moet je je houden?
 • Interventies online toepassen;
  In vergelijking tot fysieke coaching vraagt e-coaching soms een creatieve, verfrissende blik op interventies. In deze les van de E-coaching opleiding krijg je een divers aanbod van interventies die je kunt toepassen tijdens je online sessies. Zeer waardevolle informatie voor iedere e-coach.
 • Online verbinding maken met je coachee;
  Het unieke aan e-coaching is dat je gemakkelijk gebruik kunt maken van tekst, geluid en video. Dit maakt de totaalbeleving compleet. Maar hoe maak je deze manier passend voor je coachee?
 • Een praktische inslag voor e-coaching;
  Een praktijk starten die specifiek is gericht op e-coaching, vraagt veel voorbereidingstijd. Wellicht heb je al een praktijk, maar ook dan is het interessant om te kijken naar andere werkwijzen, verbreding van je aanbod, verandering van je visie en missie en aanpassingen op bijvoorbeeld je website. Dit alles komt aan bod tijdens deze les van de E-coaching opleiding.
 • De eCP-methode;
  De eCP-methode is de eerste methode die op wetenschappelijke wijze volledig is gericht op e-health en alle vormen die daarbij komen kijken. Leer hoe je deze methode kunt toepassen.
 • De IMS-cirkel.
  De IMS-cirkel biedt volop mogelijkheden om iemand dichter bij zichzelf te laten komen. Je leert alles over deze methode tijdens deze laatste les van de E-coaching opleiding.

 

Combinatie opleiding E-coaching + Life Coach

Tijdens de combinatie opleiding E-coaching + Life Coach maak je globaal kennis met het vak. Je oefent met veelvoorkomende thema’s waarmee cliënten te maken hebben. Verder zoomt deze cursus in op relaties en hoe deze steun kunnen bieden. Daarnaast bespreken we wat er allemaal komt kijken bij een eigen praktijk, welke doelgroepen jou wel of niet aanspreken en hoe je cliënten gaat werven. Aan de hand van modellen leer je gesprekken te analyseren om zo achter de hulpvraag van de cliënt te komen.

Naast bovengenoemde onderwerpen van de opleiding E-coaching, komen in de combinatie opleiding Life Coach + E-coaching ook de volgende onderwerpen aan bod:

 • de rol van de Life Coach;
 • jouw potentiële cliënten;
 • gedragsverandering;
 • financiële coaching;
 • verslavingen;
 • liefde, seksualiteit en relaties;
 • het ouderschap;
 • stress;
 • hoe start je jouw eigen praktijk?;
 • hoe vind je klanten?;
 • het behandelen van aanvragen;
 • hulpmiddelen;
 • jouw eerste contact;
 • coachen binnen bedrijven;
 • e-coaching;
 • hoeveel breng je in rekening?
DIPLOMA

Diploma

Aan het einde van de opleiding E-coaching ben je de trotse bezitter van dit waardevolle diploma. Je bent klaar om jouw eigen bedrijf te starten! Jouw diploma hangt straks op jouw eigen kantoor. En dat geeft vertrouwen bij je klanten. 

Samen met jouw docent werk je naar jouw diploma toe. Met de bekwame hulp van NHA en een stuk inzet van jouw kant kun je met een gerust hart de uitreiking van het diploma tegemoet zien.

Na afloop van deze opleiding kun je het NHA-Instituutsdiploma ontvangen. Dit diploma kun je voor € 29,- aanvragen. Dat kan wanneer je de opleiding hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). Aan het einde van de opleiding ben je dan de trotse bezitter van het instituutsdiploma van NHA, dat zijn waarde ruimschoots bewezen heeft.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die onder deze erkenning vallen.
 

NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

 

Combinatie opleiding E-coaching + Life Coach

Het is mogelijk om de combinatie opleiding E-coaching + Life Coach af te sluiten met het Officiële NHA Instituutsdiploma. Dit kan wanneer je de cursus hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie heeft ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger).

 
BGN-geaccrediteerd

De opleiding E-coaching is geaccrediteerd door BGN, de beroepsvereniging voor Gewichtsconsulenten in Nederland. De opleiding van NHA is door BGN geaccrediteerd voor 40 nascholingspunten.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding E-coaching uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding E-coaching, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de E-coaching opleiding staat een studieduur van 5 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Combinatie opleiding Life Coach + E-coaching

Voor de combinatie opleiding E-coaching + Life Coach staat een studieduur van 12 maanden bij een normaal studietempo. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!


Hoe begin ik een eigen bedrijf?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen bedrijf, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.
De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van een administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.


Ondernemersplan? Wij helpen je.

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken of de Kamer van Koophandel. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

Lesgeld

E-coaching
€439,00
of  5x 97,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€439,00
of  5x 97,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!