Coach Foundation  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Coach Foundation
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€549,00
494,10
of 
6 x €90,90
 • Begeleiding van ervaren docent
 • Inclusief praktijkdag
 • Start jouw coachingspraktijk
 • Afronding: NHA-getuigschrift
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Ontdek de wereld van coaching met de opleiding Coach Foundation

Haal jij energie uit het begeleiden van anderen op hun weg naar persoonlijke of professionele ontwikkeling? Met de opleiding Coach Foundation zet je de eerste stap richting een carrière als coach.

Je leert over de kennis en vaardigheden die essentieel zijn om met vertrouwen en professionaliteit te coachen. Of je nu droomt van een eigen coachingspraktijk of simpelweg coachingsvaardigheden wilt toepassen in je huidige beroep, deze opleiding legt de basis voor jouw succes.

 

Wat ga je leren tijdens de opleiding Coach Foundation?

  De basisprincipes van coaching

  Ontdek alles over verschillende modellen zoals het STARRT-model en het ijsbergmodel

  Duik dieper in de wereld van cognitieve gedragstechnieken

  Zo zet jij je eigen praktijk op

  Inclusief praktijkdag!

 

Nieuwsgierig geworden?

Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles

De eerste stap naar jouw toekomst als coach heb jij al gezet!

 

Leer de basisprincipes van coachen

Deze opleiding Coach Foundation is ideaal voor iedereen die de basisprincipes van het coachen wil leren en deze vaardigheden wil toepassen. Ben jij op zoek naar een breder inzicht en wat het betekent om een professionele coach te zijn?

Dan is de opleiding Coach Foundation precies wat je zoekt! Je leert niet enkel de theoretische basis van coaching, maar ook praktische technieken en benaderingen om mensen te begeleiden.

 

Opleiding Coach Foundation: een aanrader voor iedereen die coach wilt worden

De opleiding Coach Foundaton is geschikt voor mensen met verschillende ambities en achtergronden. Ongeacht of je nu een eigen praktijk wilt starten of in je huidige beroep mensen wilt ondersteunen bij hun groei. Voor zowel toekomstige coaches die een goede basis willen leggen voor hun carrière, maar ook professionals die hun communicatie- en begeleidingsvaardigheden willen verbeteren. Deze opleiding biedt de mogelijkheid om je competenties te versterken.

 

Leg een stevige basis voor je coaching carrière

In de wereld van coaching is het belangrijk om te beschikken over goede kennis en vaardigheden. De opleiding Coach Foundation is ontwikkeld om je een stevige basis te geven in de belangrijkste theorieën en methoden van professioneel coachen.

 Je krijgt niet enkel de theoretische inzichten om goed te kunnen coachen, maar je leert ook hoe je zelfstandig je weg kan vinden in dit vakgebied. Door zowel de theorie als de praktijk van coaching te behandelen, is deze opleiding een goede stap in de juiste richting voor een je verdere carrière.

 

Nu bij inschrijving: GRATIS handboek

''Succesvol jouw eigen bedrijf starten''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wil starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op ondernemen hiermee te vergroten.

Inclusief 8 videolessen over coaching

De opleiding Coach Foundation bevat ook 8 uitgebreide videolessen. In de digitale leeromgeving kunnen deze worden gevolgd. Na elke les kun je aan de slag met gerichte oefeningen.

De onderwerpen van deze lessen zijn:

 • wat is coaching;
 • luisteren zonder oordelen;
 • LSD;
 • doelen stellen en motiveren;
 • omgaan met weerstand;
 • feedback geven en ontvangen;
 • gespreksopbouw;
 • evalueren en afsluiten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma opleiding Coach Foundation

Tijdens de opleiding Coach Foundation behandelen we een breed scala aan onderwerpen waarmee jij actief aan de slag gaat. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:

 

Inleiding tot coaching

Leer de fundamentele principes van coaching, inclusief de rol van de coach en de basisvaardigheden die nodig zijn om effectief te coachen. Daarnaast krijg je inzicht in de verschillende vormen van coaching en wanneer welke vorm wordt toegepast.

 

Reflecteren

De verschillende soorten gedrag, de fasen van bewustwording en cognitieve ontwikkeling worden behandeld. Verder maak je kennis met verschillende modellen zoals het STARRT-model, de reflectiecyclus van Korthagen, het ijsbergmodel en de leercyclus van Kolb.

 

Attitudes en vaardigheden

Welke houding wordt verwacht van een professionele coach als er gekeken wordt naar de vier A’s? Daarnaast leer je tijdens de opleiding Coach Foundation over de zeven belangrijke basisvaardigheden en worden deze toegepast.

 

Motivatie en weerstand

De ontwikkeling van het zelfbeeld, de zelfwaardering, het veranderingsproces in coaching en het omgaan met weerstand wordt behandeld. Bovendien wordt het herkennen van emoties en het motiveren van de cliënt ook besproken. 

 

Cognitieve gedragstechnieken

Je gaat meer leren over het vaststellen van de overtuigingen en belemmerende overtuigingen omzetten met uitdagende vragen. Daarbij worden de basisprincipes van de cognitieve gedragstechnieken verder uitgelicht.

 

Praktijkdag

Naast het theoriegedeelte bevat deze opleiding ook een praktijkdag. Daarin ligt de focus op het oefenen met gesprekstechnieken. Een belangrijk onderdeel van het coachingsvak.

 

Eigen coachingspraktijk starten

De opleiding Coach Foundation wordt compleet gemaakt met tien interessante lessen over het starten van een eigen bedrijf. Je leert alles wat je moet weten om een eigen bedrijf te starten. Denk hierbij aan financiering, administratie, verzekeringen, belastingen, marktonderzoek en het schrijven van een ondernemingsplan.

Daarnaast kun je na afronding van de studie gebruik maken van de diensten van een ondernemerscoach. Onze coaches hebben veel ervaring in ondernemen en staan voor je klaar om vragen te beantwoorden.

 

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Mocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen bedrijf starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

DIPLOMA

Diploma

Aan het einde van de opleiding Coach Foundation ben je de trotse bezitter van dit waardevolle diploma. Je bent klaar om jouw eigen bedrijf te starten! Jouw diploma hangt straks op jouw eigen kantoor. En dat geeft vertrouwen bij je klanten. 

Samen met jouw docent werk je naar jouw diploma toe. Met de bekwame hulp van NHA en een stuk inzet van jouw kant kun je met een gerust hart de uitreiking van het diploma tegemoet zien.

Na afloop van deze opleiding kun je het NHA-Instituutsdiploma ontvangen. Dit diploma kun je voor € 29,- aanvragen. Dat kan wanneer je de opleiding hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). Aan het einde van de opleiding ben je dan de trotse bezitter van het instituutsdiploma van NHA, dat zijn waarde ruimschoots bewezen heeft.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die onder deze erkenning vallen.
 

NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Coach Foundation uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Coach Foundation, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Coach Foundation staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!


Hoe begin ik een eigen bedrijf?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen bedrijf, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.
De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van een administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.


Ondernemersplan? Wij helpen je.

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken of de Kamer van Koophandel. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

Lesgeld

Coach Foundation

€549,00 €494,10
of  6x 90,90
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€549,00 €494,10
of  6x 90,90
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!