Je hebt nog geen opleiding als favoriet toegevoegd.

077 - 30 67 000
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis studiegids

Cateraar

Cateraar
Gratis proefles
Inschrijven
12x
49,50
of ineens
€1098,00 €549,00
ALGEMEEN

Keukenprins(es)? Volg de cursus Cateraar en begin voor jezelf

Houd je van koken en ontvang je vaak complimenten over je kookkunsten? Start een eigen cateringbedrijf. In de cursus Cateraar leer je de fijne kneepjes van het cateringvak. 

De hele dag recepten doorbladeren, nieuwe gerechten uitproberen en je partner verrassen met heerlijke dinertjes? Dan klinkt het beroep van cateraar je vast als muziek in de oren.

 

De nieuwe Jamie Oliver?

Met deze cursus kun je in 9 maanden tijd een eigen cateringbedrijf opstarten. Wie weet word jij de nieuwe Jamie Oliver of Nigella Lawson.

 

Fijne kneepjes van het cateringvak

In de cursus leer je alles wat er komt kijken bij het vak van cateraar: van het efficiënt inrichten van de keuken en werven van klanten tot het verzorgen van gerechten voor feestjes, zakenlunches en bruiloften.

Ook is deze cursus geschikt als je een maaltijdservice wilt opstarten.

 

Praktische informatie

De informatie die je in de cursus Cateraar krijgt, is heel praktisch.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • welke producten/diensten zijn het meest winstgevend?
  • waar vind ik mijn klanten?
  • is mijn keuken geschikt?
  • hoeveel breng ik in rekening?
  • welk papierwerk is nodig?
  • hoe werf ik klanten en zorg ik ervoor dat ze terugkomen?

Ook krijg je tips over hoe je een speciaal gerecht of één specifiek product in de markt zet.

Heb je al een eigen cateringbedrijf? De thuisstudie Cateraar is een nuttige aanvulling.

Geld verdienen met catering, wat wil je nog meer? Volg de cursus Cateraar en laat je droom uitkomen. Word  succesvol cateraar.

 

 

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek

''in tien stappen naar je eigen zaak''

Ook wanneer je geen eigen zaak wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.

PROGRAMMA

Studieprogramma Cateraar

1. Diensten: catering bij kinderfeestjes, verjaardagsfeesten, zakenlunches, bruiloften, begrafenissen, broodjes-service, aanvullende diensten, conferentiecatering.

2. Producten: o.a. biologische producten, lunchpakketten, broodjes, salades, vleeswaren etc. etc.

3. De keuken: indeling. gezondheid en hygiëne, wetgeving, veiligheid, kosten.

4. Uitvoering: keukengerei, bakken, frituren, invriezen en bewaren. Inkoop van materialen. Administratie. Afvalverwerking. Voorschriften.

5. Evenementen planning en organisatie: Briefing, kosten, transport, bestek, tafels etc.

6. Marketing: Marktonderzoek, testmarketing, positionering.

7. Promotie: advertenties, Pr, direct mail, website.

8. Verkoop: het vinden van klanten, adverteren, de klant ontmoeten, het schrijven van een voorstel, verkoop via internet.

9. Verpakking: het voeren van een merk.

10. Distributie: eigen vervoer of uitbesteden.

11. Personeel: in dienst nemen van personeel, training, productiepersoneel (koks, assistenten), chauffeurs, marketing (reclamebureau, ontwerpstudio), boekhouders etc.

12. Financiën: Kostprijsberekening, inkomsten begroten, winst, belastingen, geld lenen, ondernemingsplan.

13. Organisatie: bedrijfstype, contracten etc.

14. Eigen zaak starten: In deze 10 lessen behandelen we onderwerpen die van belang zijn bij het starten en runnen van een eigen zaak. Zoals tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, website promotie, marktonderzoek en ondernemingsplan. Ook wanneer je geen eigen zaak wilt starten, zijn dit onderwerpen die jouw kennis, inzicht en visie op het ondernemen vergroten.

Presentatie onderscheidt de professional van de amateur. We leren je de principes van een goede presentatie. Als je ze eenmaal kent, vergeet je ze nooit meer. Je ziet het: met behulp van deze unieke cursus bent je straks helemaal klaar om jouw eigen cateringbedrijf op te zetten.

DIPLOMA

Diploma Cateraar

Aan het einde van deze opleiding ben je de trotse bezitter van dit waardevolle ondernemersdiploma. Je bent klaar om jouw eigen zaak te starten! Jouw ondernemersdiploma hangt straks op jouw eigen kantoor. En dat geeft vertrouwen bij je klanten. Familie en vrienden zullen je bewonderen om je fantastische prestatie. Een feestje is dan zeker op zijn plaats.

Samen met jouw docent werk je naar jouw diploma toe. Met de bekwame hulp van de NHA en een stuk inzet van jouw kant kun je met een gerust hart de uitreiking van het diploma tegemoet zien.

Na afloop van deze opleiding kun je het NHA-Instituutsdiploma ontvangen. Dit diploma kun je voor 19 euro aanvragen. Dat kan wanneer je de cursus hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). Aan het einde van de cursus ben je dan de trotse bezitter van het instituutsdiploma van de NHA, dat zijn waarde ruimschoots bewezen heeft.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhavig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.

ZO STUDEER JE

Persoonlijke begeleiding via internet

Wanneer je kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er niet alleen voor.  Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les voorzien van eventuele vragen. Deze stuur je per post of via internet naar jouw docent. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een beoordeling. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! Wanneer je start met deze opleiding, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Studeer in je eigen tempo

Je ontvangt deze beroepsopleiding compleet thuis. Je bepaalt dan zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze beroepsopleiding kan op elke dag van het jaar!

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde beroepsopleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Lesmateriaal

Voor deze opleiding heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Daarnaast ontvang je gratis een fraaie ringband om je lessen in te bewaren. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!


Hoe begin ik een eigen zaak?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen zaak, hebben wij een unieke service voorje beschikbaar; een ondernemerscoach.
De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van een administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.


Ondernemersplan? Wij helpen je.

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken of de Kamer van Koophandel. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

STUDIEDUUR

Studieduur:

9 maanden bij een normaal studietempo. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukken baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuis-studie.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

LESGELD
Cateraar
12x €49,50 of ineens €1098,00 €549,00
Inschrijven
Met hulp
12x 49,50
of ineens €1098,00 €549,00
Inschrijven
Bereken jouw belastingvoordeel Bedrag
Studiekosten
Belastingschaal
Drempel
Jouw Voordeel
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

  • Nu 50% korting op het lesgeld!
  • 15 dagen op proef
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!