Cateraar  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Cateraar
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€549,00
494,10
of 
9 x €60,75
4.4/5

Beoordeeld door 9 student(en)

 • Succesvol naar een eigen bedrijf
 • Gratis ondernemerscoach
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Keukenprins(es)? Volg de opleiding Cateraar en begin voor jezelf

Houd je van koken en ontvang je vaak complimenten over je kookkunsten? Start een eigen cateringbedrijf. In de opleiding Cateraar leer je de fijne kneepjes van het cateringvak. 

De hele dag recepten doorbladeren, nieuwe gerechten uitproberen en je partner verrassen met heerlijke dinertjes? Dan klinkt het beroep van cateraar je vast als muziek in de oren.
 

Ben jij de nieuwe Jamie Oliver?

Met deze opleiding kun je in 9 maanden tijd een eigen cateringbedrijf opstarten. Wie weet word jij de nieuwe Jamie Oliver of Nigella Lawson!
 

Leer de fijne kneepjes van het cateringvak

In de opleiding Cateraar leer je alles wat er komt kijken bij het vak van cateraar: van het efficiënt inrichten van de keuken en werven van klanten tot het verzorgen van gerechten voor feestjes, zakenlunches en bruiloften.

Ook is deze opleiding geschikt als je een maaltijdservice wilt opstarten.
 

Praktische informatie

De informatie die je in de opleiding Cateraar krijgt, is heel praktisch. Denk bijvoorbeeld aan:

 • welke producten/diensten zijn het meest winstgevend?
 • waar vind ik mijn klanten?
 • is mijn keuken geschikt?
 • hoeveel breng ik in rekening?
 • welk papierwerk is nodig?
 • hoe werf ik klanten en zorg ik ervoor dat ze terugkomen?

Ook krijg je tips over hoe je een speciaal gerecht of één specifiek product in de markt zet. Heb je al een eigen cateringbedrijf? Dan is deze thuisstudie Cateraar een nuttige aanvulling.

Geld verdienen met catering, wat wil je nog meer? Volg de cursus Cateraar en laat je droom uitkomen. Word succesvol cateraar.
 

Volg de combinatiecursus Cateraar + HACCP

Wil jij je niet alleen verdiepen in het cateringvak, maar ook direct volgens de regels van de Hygiënecode en HACCP leren werken? Volg dan onze extra voordelige combinatiecursus Cateraar + HACCP.

Zo ben je na je opleiding zelf in staat om een HACCP plan voor jouw eigen bedrijf op te stellen en weet je alles over voedselveiligheid en voedselovergevoeligheid.  

 

Nu bij inschrijving: GRATIS handboek

''Succesvol jouw eigen bedrijf starten''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wil starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op ondernemen hiermee te vergroten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Cateraar

Diensten
Catering bij kinderfeestjes, verjaardagsfeesten, zakenlunches, bruiloften, begrafenissen, broodjesservice, aanvullende diensten, conferentiecatering.

Producten
O.a. biologische producten, lunchpakketten, broodjes, salades, vleeswaren, etc.

De keuken
Indeling, gezondheid en hygiëne, wetgeving, veiligheid, kosten.

Uitvoering
Keukengerei, bakken, frituren, invriezen en bewaren. Inkoop van materialen. Administratie. Afvalverwerking. Voorschriften.

Evenementen planning en organisatie
Briefing, kosten, transport, bestek, tafels, etc.

Marketing
Marktonderzoek, testmarketing, positionering.

Promotie
Advertenties, pr, direct mail, website.

Verkoop
Het vinden van klanten, adverteren, de klant ontmoeten, het schrijven van een voorstel, verkoop via internet.

Verpakking
Het voeren van een merk.

Distributie
Eigen vervoer of uitbesteden.

Personeel
In dienst nemen van personeel, training, productiepersoneel (koks, assistenten), chauffeurs, marketing (reclamebureau, ontwerpstudio), boekhouders, etc.

Financiën
Kostprijsberekening, inkomsten begroten, winst, belastingen, geld lenen, ondernemingsplan.

Organisatie
Bedrijfstype, contracten, etc.

Eigen bedrijf starten

In deze 10 lessen behandelen we onderwerpen die van belang zijn bij het starten en runnen van een eigen bedrijf. Zoals tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en ondernemingsplan. Ook wanneer je geen eigen bedrijf wilt starten, zijn dit onderwerpen die jouw kennis, inzicht en visie op het ondernemen vergroten.

Presentatie onderscheidt de professional van de amateur. We leren je de principes van een goede presentatie. Als je ze eenmaal kent, vergeet je ze nooit meer. Je ziet het: met behulp van deze unieke opleiding cateraar bent je straks helemaal klaar om jouw eigen cateringbedrijf op te zetten.

 

Cateraar + HACCP = Extra voordelig

Kies voor de extra voordelige combinatieopleiding Cateraar + HACCP en voldoe aan de wettelijke verplichting. De wet verplicht namelijk, dat alle mensen die werkzaam zijn binnen de horecabranche, volgens de regels van de Hygiënecode en HACCP regels moeten werken.

Tijdens de HACCP opleiding leer je alle regels omtrent de Hygiënecode en hoe je de HACCP regels binnen jouw bedrijf toepast. Met behulp van deze kennis kun jij voor jouw eigen bedrijf een HACCP plan opstellen. Daarnaast leer je tijdens de HACCP opleiding ook over voedselveiligheid en voedselovergevoeligheid. Hierdoor ben jij in staat om rekening te houden met potentiële voedselovergevoeligheden van jouw klanten.

Na het volgen van de combinatieopleiding ken jij alle regels omtrent de HACCP en Hygiënecode en hoef jij je geen zorgen te maken wanneer de NVWA jouw bedrijf komt controleren.

Deze combinatieopleiding komt niet in aanmerking voor STAP-subsidie, omdat het onderdeel HACCP landelijk niet voor de subsidie in aanmerking komt. 

 

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Mocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen bedrijf starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Cateraar, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Cateraar + HACCP

Sluit heel goed aan bij de praktijk van de dag. Je krijgt een solide basis om voor jezelf te beginnen.

8/10
Cateraar + HACCP

Tot nu toe ervaar ik deze cursus als prettig, de leerstof is fijn geschreven en goed te begrijpen. De opdrachten zijn afwisselend en persoonlijk.

6/10
Cateraar + HACCP

Prima opleiding vraag me alleen af war eigen zaak beginnen met haccp te maken heeft. Onnodige hoofdstukken

10/10
Cateraar + HACCP

Ik vind het duidelijk lesmatriaal met een duidelijke opbouw

DIPLOMA

Diploma Cateraar

Aan het einde van de opleiding Cateraar ben je de trotse bezitter van dit waardevolle diploma. Je bent klaar om jouw eigen bedrijf te starten! Jouw diploma hangt straks op jouw eigen kantoor. En dat geeft vertrouwen bij je klanten. 

Samen met jouw docent werk je naar jouw diploma toe. Met de bekwame hulp van NHA en een stuk inzet van jouw kant kun je met een gerust hart de uitreiking van het diploma tegemoet zien.

Na afloop van deze opleiding kun je het NHA-Instituutsdiploma ontvangen. Dit diploma kun je voor € 29,- aanvragen. Dat kan wanneer je de opleiding hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger).

Het huiswerk bestaat voornamelijk uit praktische opdrachten waardoor je tijdens de opleiding automatisch een vaardighedendossier opbouwt. Aan het einde van de opleiding ben je dan de trotse bezitter van het instituutsdiploma van NHA, dat zijn waarde ruimschoots bewezen heeft.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die onder deze erkenning vallen.
 

NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Cateraar uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Cateraar, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!


Hoe begin ik een eigen bedrijf?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen bedrijf, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.
De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van een administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.


Ondernemersplan? Wij helpen je.

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken of de Kamer van Koophandel. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

STUDIEDUUR

Studieduur

De studieduur van de opleiding Cateraar is 9 maanden bij een normaal studietempo. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Studieduur Cateraar + HACCP

De studieduur voor de opleiding Cateraar + HACCP is 12 maanden bij een normaal studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. 
 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Cateraar

€549,00 €494,10
of  9x 60,75
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€549,00 €494,10
of  9x 60,75
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Cateraar + HACCP

€779,00 €701,10
of  12x 64,35
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€779,00 €701,10
of  12x 64,35
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Sluit heel goed aan bij de praktijk van de dag. Je krijgt een solide basis om voor jezelf te beginnen.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!