Bloemist  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Bloemist
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€619,00
557,10
of 
9 x €68,40
4.4/5

Beoordeeld door 30 student(en)

 • Succesvol naar een eigen bedrijf
 • Gratis ondernemerscoach
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Een bloemenzaak starten? Volg de opleiding Bloemist

Heb je de ambitie om een bloemenzaak te beginnen? Geef je leven kleur en kies voor de opleiding Bloemist. In deze cursus leer je alles over bloemen en planten en leer jij hoe je mensen blij maakt met de mooiste bloemstukken. Na negen maanden ben je al in staat om een florerende bloemenzaak te runnen.

  met begeleiding van een ervaren docent 
 
 inclusief gratis boek over kamerplanten
 
start al na 9 maanden jouw eigen bloemenzaak

Een bloemenwinkel beginnen? Ga vooral goed voorbereid van start. Natuurlijk heb je kennis van bloemen en planten nodig als je wilt verkopen aan consumenten en bedrijven. Dit ga je dan ook leren tijdens de opleiding. 

Ook leer je alles over de inkoop van je producten, een van de belangrijkste onderdelen van het werk van een bloemist. Al deze kennis doe je op in de opleiding Bloemist van NHA! 
 

Opleiding Bloemist: leer alles over de verzorging van bloemen

Je leert in de cursus Bloemist alles over bloemsoorten, de assortimenten en de verschillende seizoenen. Ook weet je na afloop precies welke verzorging bloemen en planten nodig hebben.

Hoe maak je een creatief bloemstuk en wat is een aantrekkelijke manier van etaleren en presenteren? Ook krijg je in de Bloemist opleiding tips over het verpakken van de bloemen waarbij je verschillende materialen leert gebruiken.
 

Leer klanten adviseren

Dagelijks komen mensen in de winkel die jou om advies vragen. Je luistert naar alle vragen en wensen en stelt voor hen een zo mooi mogelijk boeket samen.

In deze opleiding leer je alles over klantbenadering en service. Altijd sta je jouw klanten vriendelijk en professioneel te woord. Dat is erg belangrijk, want je weet: de klant van vandaag is de klant van de toekomst. 
 

Inclusief gratis kamerplanten boek

Bij de opleiding Bloemist ontvang je gratis het boek De Kew Gardener's gids voor Kamerplanten.

In dit prachtig geïllustreerde boek leer je meer over de verzorging van cactussen, vetplanten, luchtplanten, bladplanten en bloeiende planten. 
 

Eigen bloemenwinkel in hartje stad

Jouw eigen bloemenwinkel in hartje stad, zie je het al voor je? In de opleiding Bloemist leer je meer over de indeling van een bloemenzaak en denk je na over het interieur. Zo zorg je ervoor dat jouw bloemenwinkel schoon blijft, want de materialen moeten goed tegen vocht kunnen. Tegelijkertijd wil je jouw producten aantrekkelijk etaleren.

Een fysieke winkel is niet de enige manier om jouw bloemen en planten te verkopen. Denk ook aan andere verkoopkanalen zoals markten, internet en social media. Naast bloemen en planten kun je ook bijbehorende producten zoals vazen, kaarten en cadeauartikelen aanbieden. Laat je creativiteit de vrije loop tijdens feestdagen en themadagen.
 

Bloemist opleiding zonder voorkennis

Voor de cursus Bloemist heb je geen speciale voorkennis, vooropleiding of vaardigheden nodig. Je leert in de cursus Bloemist heel praktisch met bloemen en planten werken, zelfs als je dat nog nooit hebt gedaan.

In de opleiding Bloemist leer je alles wat je moet weten om succesvol jouw eigen bloemenzaak te starten. Schrijf je in en ga direct aan de slag!
 

Nu bij inschrijving: GRATIS handboek

''Succesvol jouw eigen bedrijf starten''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wil starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op ondernemen hiermee te vergroten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Bloemist

De veelzijdige opleiding Bloemist start met 16 vakgerichte lessen die worden afgesloten met theorie- en praktijkopdrachten zodat je stap voor stap kunt controleren of je de stof volledig beheerst.

In de daaropvolgende lessen behandelen we onderwerpen die van belang zijn bij het starten en runnen van een eigen bedrijf. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld kostprijsberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en het ondernemingsplan. Ook wanneer je geen eigen bedrijf wilt starten, zijn dit onderwerpen die jouw kennis, inzicht en visie op het ondernemen vergroten.

De modulaire opzet zorgt ervoor dat de cursus gevarieerd en boeiend blijft. Binnen de cursus wordt ook aandacht besteed aan jouw eigen kwaliteiten. Je bouwt stap voor stap jouw kennis uit. Dit komt jouw groeiproces als persoon, maar ook als ondernemer ten goede.
 

Studieprogramma

Het studieprogramma Bloemist bestaat uit 16 lessen, met de volgende onderdelen:

- assortiment en bloemenkennis;
- speciaal bloemwerk;
- plantenkennis en verzorging;
- gebruik van het juiste gereedschap;
- winkel, locatie en interieur;
- etaleren en presenteren;
- organisatie en inkoop;
- inhaken op de seizoenen;
- mooie verpakkingen;
- klantbenadering en service;
- de bloemenbranche.

De cursus wordt afgerond met 10 boeiende lessen over ondernemen en het starten van een eigen bedrijf. Zo ben jij helemaal klaar voor een nieuwe avontuur. Jouw avontuur als bloemist in je eigen bloemenwinkel!
 

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Mocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen bedrijf starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Bloemist, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Bloemist

Ik ben sinds 8 jaar weer aan een studie begonnen, ik ben dus zo blij dat alles zo fijn verwoord is en dat er foto’s bij zitten. Dit maakt voor fijne leersessies.

8/10
Bloemist

Ik ben nog maar voor kort begonnen en het is tevens mijn eerste online thuis studie. Het bevalt goed het is overzichtelijk duidelijk, wat wel fijn zou zijn is echt een kort momentje fysiek met je docenten. Nu is het een hele korte feedback die je krijgt. Het zou voor mij een meer waarde zijn als je de docent ook even online kan spreken. Verder ben ik erg content! leuke afwisseling van leerstof en Practijk opdrachten!

8/10
Bloemist

Op dit moment ben ik bijna op de helft van de opleiding.In januari 2024 ben ik gestart. Digitale leeromgeving werkt goed. Voor de praktijkopdrachten mis ik alleen goede instructie filmpjes. Een beschrijving met alleen een foto vind ik te summier om het goed (technisch) uit te voeren. Je moet zelf op het internet gaan struinen. Heel prettig dat de gehele studie ook op papier is geleverd. De opdrachten worden doorgaans vlot nagekeken en beoordeeld door de docent.

8/10
Bloemist

het is een duidelijke opleiding, duidelijke uitleg en de praktijk is te doen , ook al is het soms een gezoek om je materialen bij elkaar te krijgen.

DIPLOMA

Diploma Bloemist

Aan het einde van de opleiding Bloemist ben je de trotse bezitter van dit waardevolle diploma. Je bent klaar om jouw eigen bedrijf te starten! Jouw diploma hangt straks op jouw eigen kantoor. En dat geeft vertrouwen bij je klanten. 

Samen met jouw docent werk je naar jouw diploma toe. Met de bekwame hulp van NHA en een stuk inzet van jouw kant kun je met een gerust hart de uitreiking van het diploma tegemoet zien.

Na afloop van deze opleiding kun je het NHA-Instituutsdiploma ontvangen. Dit diploma kun je voor € 29,- aanvragen. Dat kan wanneer je de opleiding hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). Aan het einde van de opleiding ben je dan de trotse bezitter van het instituutsdiploma van NHA, dat zijn waarde ruimschoots bewezen heeft.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die onder deze erkenning vallen.
 

NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze cursus Bloemist uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Bloemist, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!


Hoe begin ik een eigen bedrijf?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen bedrijf, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.
De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van een administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.


Ondernemersplan? Wij helpen je.

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken of de Kamer van Koophandel. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

STUDIEDUUR

Studieduur

De opleiding Bloemist duurt 9 maanden bij een normaal studietempo. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.
 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Bloemist

€619,00 €557,10
of  9x 68,40
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€619,00 €557,10
of  9x 68,40
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Ik ben sinds 8 jaar weer aan een studie begonnen, ik ben dus zo blij dat alles zo fijn verwoord is en dat er foto’s bij zitten. Dit maakt voor fijne leersessies.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!