Sportmanagement  

Tijdelijk met GRATIS tablet 10% korting met 'lente10'
Sportmanagement
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
579,00
of 
9 x €71,00
4/5

Beoordeeld door 3 student(en)

 • Vergroot je kennis over sportmanagement
 • Leer meer uit een organisatie te halen
 • Leer financiële overzichten analyseren
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Verdiep je in management binnen de sport in de opleiding Sportmanagement

Ben jij bestuurslid bij de lokale sportvereniging of werk je bij een sportorganisatie en wil jij jouw managementkennis vergroten of opfrissen? Dan is de opleiding Sportmanagement écht iets voor jou! Tijdens deze opleiding leer je alles over de sportwereld en hoe je een sportorganisatie efficiënt managet en organiseert. Schrijf je nu in voor een gratis proefles en ontdek of de opleiding bij jou past!


Speel in op ontwikkelingen in de sportwereld

Sport speelt in de huidige maatschappij een steeds grotere rol omdat er meer aandacht wordt besteed aan de voordelen van beweging en sport. Hierdoor beoefenen steeds meer mensen een sport. Dankzij deze toename in sporters verandert de sportwereld voortdurend en vinden er continue nieuwe ontwikkelingen plaats in de sportwereld.

Met de opleiding Sportmanagement doe jij kennis op over de ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden in de sportwereld en ontdek je hoe sportsystemen er in het buitenland uitzien. Hierdoor herken jij patronen en leer je hoe je als sportorganisatie of sportvereniging direct inspeelt op nieuwe ontwikkelingen in de maatschappij.


Leer sportorganisaties managen in de opleiding Sportmanagement

Tijdens de opleiding Sportmanagement verdiep je je in sportorganisaties. In binnen- en buitenland zijn er namelijk veel sportorganisaties actief.

In de Sportmanagement opleiding leer je welke cultuurtypologieën veel voorkomen in de sport. Ook leer je welke invloed een sportmanager uitoefent op het versterken of veranderen van de organisatiecultuur binnen een sportorganisatie. Zo weet jij na de opleiding Sportmanagement precies hoe je een sportvereniging of sportorganisatie effectief managet.


Opleiding Sportmanagement: doe kennis op van financiën 

Om een sportorganisatie of sportvereniging succesvol te managen is kennis van financieel management onmisbaar. In de cursus Sportmanagement van NHA leer je financiële overzichten analyseren en maak je kennis met de meest voorkomende kosten en baten van sportorganisaties.

Daarnaast leer je in de opleiding Sportmanagement hoe bezuinigingsmanagement toegepast wordt en hoe inkomsten gegenereerd worden met een sportvereniging.


Verdiep je in sportmanagement

De Sportmanagement cursus is geschikt voor iedereen die meer wil weten over management in de sportwereld. Na afronding van de opleiding weet jij hoe je zowel op organisatorisch als op financieel gebied een sportorganisatie of sportvereniging managet.

De kennis die je opdoet tijdens de Sportmanagement opleiding pas je als bestuurslid of sportmanager direct toe in de praktijk bij jouw lokale voetbalvereniging of tennisvereniging!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Sportmanagement

In de opleiding Sportmanagement komen een aantal onderwerpen uitgebreid aan bod:


Sport in internationaal perspectief

Je ontdekt hoe politieke ideologieën het sportbeleid beïnvloeden. Daarnaast leer je meer over de sportsystemen in Europa, de Verenigde Staten en Australië.


Infrastructuur van de sport

Je maakt kennis met de ontwikkelingen die zich in de loop der tijd hebben voorgedaan in de sportwereld en je leert hoe sportmanagement is ontstaan. Je ontdekt het belang en de rol van structuren en organisaties binnen de internationale- en nationale sport. Ook leer je meer over hoe netwerken steeds belangrijker zijn geworden binnen de sportwereld. 


Cultuur in sportorganisaties

Je leert meer over de functies van organisatieculturen en welke cultuurtypologieën veel voorkomen in de sportwereld. Ook leer je hoe je als sportmanager invloed uitoefent op het versterken of veranderen van de organisatiecultuur.


Management in de sport

In deze lessen leer je het belang van HRM binnen een sportorganisatie en weet je wat operationeel management in de sportwereld inhoudt. Daarnaast leer je het belang van financieel management binnen sportorganisaties en ontdek je de verschillen tussen marketing van sport en marketing via sport.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Sportmanagement, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Sportmanagement

Goede opleiding, fijne uitleg en voldoende feedback.

8/10
Sportmanagement

Ik heb pas 3 van de 15 lessen gemaakt, dus kan nog geen compleet oordeel geven. Tot nu toe vind ik de inhoud nog niet heel bijzonder, maar dat kan nog komen. De lesvorm ervaar ik wel als prettig; het lezen van een hoofdstuk om vervolgens vragen te beantwoorden die dieper gaan dan simpelweg opzoeken in het boek, maar waarbij je echt de stof moet toepassen. Na het insturen van je huiswerk krijg je het snel nagekeken terug.

8/10
Sportmanagement

Goed opgezet, duidelijk, alles komt aan bod

DIPLOMA

Diploma Sportmanagement

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao
   

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via Plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Sportmanagement valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Sportmanagement in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding Sportmanagement, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De opleiding Sportmanagement duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Sportmanagement
€579,00
of  9x 71,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€579,00
of  9x 71,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

8/10

Goede opleiding, fijne uitleg en voldoende feedback.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!