De mening van...

NHA studenten

MBO opleidingen

NHA studenten

Basisopleiding Verzorgende IG

  • Kernmodules uit erkende MBO opleiding!
  • Officieel NHA instituutsdiploma.
  • Begeleiding door eigen vakdocent.
  • Laagste lesgeld van Nederland!
  • Geen stage en geen vooropleidingseis.

PROGRAMMA

Veel mensen in Nederland hebben professionele hulp nodig bij de persoonlijke verzorging en bij de huishouding. Denk hierbij aan mensen in een verzorgingshuis, verpleeghuis of speciale woonvorm voor mensen met een geestelijke of lichamelijke handicap.
Ook bepaalde mensen die thuis wonen kunnen behoefte hebben aan professionele hulp. Denk hierbij aan chronisch zieken, gehandicapten, ouderen of vrouwen die net bevallen zijn.

De opleiding Verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg) is bijzonder breed opgezet. Je bent inzetbaar binnen diverse facetten van de zorgsector: Kraamzorg, geestelijke gezondheidszorg, thuiszorg, gehandicaptenzorg enz. Dit maakt het beroep veelzijdig, afwisselend en boeiend. Je leert hoe je voor iedere hulpbehoevende een persoonlijk zorgplan opstelt.

Je hebt veel vrijheid want je werkt zelfstandig. In speciale situaties zul je soms hulp krijgen van een verpleegkundige. Je staat er nooit alleen voor, want je overlegt regelmatig met collega's en de teamleidster.

Deze populaire basisopleiding is de perfecte voorbereiding op de MBO opleiding Verzorgende IG, waarbij je kunt kiezen uit de specialisaties Gehandicaptenzorg, Kraamzorg, Geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en Verpleeghuis/verzorgingshuis/thuiszorg. Het felbegeerde diploma is na deze basisopleiding met vrijstellingen snel te behalen.
In de zorgsector is altijd een groot tekort geweest aan goed opgeleide fulltimers en parttimers. Hier liggen kansen voor jou. Deze breed opgezette opleiding biedt tal van mogelijkheden.

Studieprogramma
In deze Basisopleiding komen de volgende onderdelen uit de erkende MBO opleiding Verzorgende IG thematisch aan bod:

De opleiding bestaat uit 1 periode:
- Zorg voor de huishouding.
- Voorlichting, advies en instructie.
- Communicatie in de zorg.
- Anatomie en fysiologie.
- Persoonlijke zorg.
- Ondersteunende begeleiding.

De goed te volgen lessen krijg je in twee delen toegezonden.
Wijzigingen in het studieprogramma voorbehouden.

GEEN STAGE

De Basisopleiding Verzorgende IG kent géén stage.

EXAMEN

De opleiding wordt afgesloten met 2 examens voor het officiële NHA-instituutsdiploma. Het examengeld bedraagt € 75 per examen.

Dagelijks kun je digitaal examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond.

Wijzigingen in examens voorbehouden. Deze digitale examinering geldt voor studenten die na 1 augustus 2014 beginnen met deze opleiding. Het examengeld betaal je bij de NHA pas bij aanmelding voor het betreffende examen!

 

OFFICIEEL DIPLOMA

Wanneer je geslaagd bent voor de examens, ontvang je het officiële NHA-instituutsdiploma.

Schoolverklaring
Een officiële schoolverklaring kun je voor 19 euro aanvragen, wanneer je de opleiding voortijdig stopt. In deze verklaring worden de behaalde examens vermeld.

ZO STUDEER JE

Studeer in je eigen tempo
Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met je hobby's.
En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor en boek je de beste resultaten. Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar je eigen privé-docent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is je steun en toeverlaat die je optimaal begeleidt. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studiebegeleiding
Mevr. J. Meester
Mevr. J. Miedema

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons "studentenplaza" en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk. 

VOOROPLEIDING

Vooropleiding
Voor de Basisopleiding Verzorgende IG heb je geen specifieke vooropleiding nodig.

MBO-opleiding
Als je de Basisopleiding Verzorgende IG met een NHA-diploma hebt afgerond, beschik je over voldoende vakkennis om de MBO-opleiding Verzorgende IG in diverse richtingen(middels de doorstroomopleiding) sneller te doorlopen.

Basis-opleiding of MBO-opleiding
Twijfel je nog voor welke variant je moet kiezen, de Basisopleiding of MBO-opleiding, zie dan het volgende overzicht:

Basisopleidingen

MBO-opleidingen

Officieel NHA instituutsdiploma

Officieel MBO-diploma

Geen vooropleidingseis

Wel vooropleidingseis

Geen stage

Verplichte stage

Korte opleiding

Uitgebreide opleiding

Doorstroom naar MBO-opleiding mogelijk middels Doorstroomopleiding

Doorstroom naar HBO-opleiding mogelijk voor niveau 4

Geen vrijstellingen mogelijk

Vrijstellingen mogelijk

STUDIEDUUR

Studieduur
10 maanden bij een gemiddeld studietempo. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuis-studie.

Leerboeken
Voor deze opleiding heb je geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.

Ringband
Bij de eerste lessen ontvang je GRATIS een fraaie ringband om je lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: 077-30.67.000 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

50 - 70% korting Ineens Maandelijkse termijn bij een standaard studietempo Maandelijkse termijn bij een versneld studietempo
Basisopleiding Verzorgende IG €1799 €699
of 10 x €77.50
n.v.t.
  begeleiding via internet mogelijk
Belasting-teruggaaf voor NHA studie.
U kunt de studiekosten (boven het drempelbedrag van 250 euro) voor een NHA-opleiding, die aansluit op uw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij uw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van uw belasting-schaal) van uw studiekosten. Dat maakt uw studie bij de NHA nog voordeliger!

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.