Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 679 klanten

Sportmassage

  • Officieel erkend door het NGS.
  • Cursus bestaat uit vijf onderdelen.
  • Behaal het erkend NGS diploma.
  • Inclusief 7 praktijkdagen.
  • Studeer in uw eigen tempo.

ALGEMEEN

Honderdduizenden mensen zetten zich wekelijks fanatiek in tijdens het sporten. Een goede begeleiding is in deze erg belangrijk. De sportmasseur helpt blessures te voorkomen door middel van tapen, bandageren en goede voorlichting. Hij/zij behandelt blessures als een verrekte spier, een verstuikte enkel of kramp. Ook pleegt hij nazorg wanneer iemand medisch is behandeld. Deze nazorg kan o.a. bestaan uit een doeltreffende massage. Wij leren u de vele massagetechnieken, waaronder effleurage, tapotage, petrissage, rotatie, intermitterend drukken enz.

Om (top)sporters optimaal te kunnen begeleiden is niet alleen kennis nodig van het bewegingsapparaat en van het menselijk lichaam. U leert ook alles over warming-up, cooling down en mental coaching, want dankzij uw kennis en vaardigheden helpt u als masseur mensen bewust met hun sport bezig te zijn.

De NHA-cursus Sportmassage leidt u op voor het officiële diploma van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage NGS. U kunt hiermee bij het NGS uw officiële licentie aanvragen.

De opleiding Sportmassage van NHA is erkend door het NGS.

PROGRAMMA

De opleiding Sportmassage bestaat uit de volgende onderdelen:

Anatomie
Opbouw van het menselijk lichaam. Onderwerpen: Botten, gewrichten, spieren, bewegingsleer, cel- en weefselleer enz.

Fysiologie
Werking van het menselijk lichaam. Onderwerpen: Stofwisseling, spijsvertering, bloedsomloop, ademhaling, huid, zenuwstelsel, trainingsleer enzovoort.

Sportmassage theorie

Onderwerpen: Regels in de praktijk, onderzoek, handgrepen, functieonderzoek, tapen en banderen, krampbestrijding, blessurepreventie, eerste hulp bij sportongevallen (EHBSO), enzovoort.

Inclusief 7 praktijkdagen
Naast het theoriegedeelte bevat deze opleiding 7 intensieve, doelgerichte praktijkdagen. Tijdens deze gratis oefendagen komt u in contact met medestudenten en brengt u, onder de professionele begeleiding van onze ervaren vakdocente, al het geleerde in praktijk. Er wordt o.a. veel aandacht besteed aan specifieke technieken en aan examentraining. De dagen worden op een professionele locatie verzorgd. In het lesmateriaal ontvangt u informatie over de verbandmiddelen, massageolie en tape die u dient aan te schaffen. U hoeft voor deze opleiding geen uitgebreide stage te lopen!

Aangezien het studiemateriaal en de praktijkdagen perfect aansluiten op de exameneisen van het NGS, mag deze opleiding Sportmassage met recht een topper binnen dit segment worden genoemd.

OFFICIEEL ERKEND DIPLOMA

Het door KCE gecertificeerde examen voor het officiële diploma Sportmassage wordt afgenomen door het NGS, Nederlands Genootschap voor Sportmassage, in samenwerking met CITO.Het betreft een praktijkexamen en een theorie-examen.
Aanmelden voor de examens kan via www.sportverzorgingngs.nl
Het theorie-examen wordt doorlopend digitaal afgenomen op een locatie bij u in de buurt.  

Nadat u geslaagd bent, kunt u bij het NGS uw officiële licentie aanvragen.

Om deel te mogen nemen aan het examen, dient u te beschikken over een geldig EHBO diploma met reanimatie en 'aantekening kramp', welk u zelf kunt behalen via een regionale reanimatie-, ehbo- of bhv-cursus.

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

ZO STUDEERT U

Studeer in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Sportmassage in twee zendingen thuis. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding
Dhr. M. Oomen
Dhr. N. de Wolf.

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur
10 maanden bij een gemiddeld tempo van 3 à 4 lessen per maand. U kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur. U kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Studietijd
Per les moet u rekenen op 6 tot 8 uur studie.

Vooropleiding
Voor deze cursus Sportmassage heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.

Leerboeken
Voor deze cursus Sportmassage heeft u geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Ringband
Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: 077-30.67.000 of stuur ons een e-mail

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Sportmassage €1298 €649
of 20 x €35.50
of 4 x €170.50
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Belasting-teruggaaf voor NHA studie.
U kunt de studiekosten (boven het drempelbedrag van 250 euro) voor een NHA-opleiding, die aansluit op uw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij uw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van uw belasting-schaal) van uw studiekosten. Dat maakt uw studie bij de NHA nog voordeliger!


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.