De mening van...
Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Schoonheidsspecialiste Branchediploma

  • Door ANBOS erkend diploma.
  • Geschreven door specialisten.
  • Inclusief 8 GRATIS oefendagen.
  • Met GRATIS vaktijdschriften.
  • Studeer in eigen tempo.

ALGEMEEN

Mensen besteden tegenwoordig veel tijd aan hun uiterlijke verzorging. Dat geeft u de kans op een mooie loopbaan. Als schoonheidsspecialiste verzorgt en verfraait u de huid, de leeftijd en de persoonlijkheid/uitstraling van uw klant. Elke dag is anders, want u ontmoet telkens nieuwe mensen. Deze brancheopleiding leidt u op voor het officieel erkende branchediploma Schoonheidsspecialiste, waarmee u een eigen beautysalon mag beginnen of mensen aan huis mag behandelen.

Erkend door ANBOS!

Maar u kunt met dit diploma ook gaan werken voor onder andere ziekenhuizen, verzorgingshuizen, schoonheidssalons of saunacomplexen. Een andere carrièremogelijkheid is dat u bedrijfsleid(st)er van een schoonheidssalon wordt. Omdat het vak voortdurend in ontwikkeling is en er veel specialisatiemogelijkheden zijn (zoals manicure en visagie), is uw vak ook inhoudelijk na lange tijd nog interessant.

Kies daarom voor de brancheopleiding van de NHA. Bij geen enkele andere instelling profiteert u van zoveel ervaring!

Bovendien ontvangt u bij de opleiding 2 gratis nummers van het magazine "de schoonheidsspecialist".

PROGRAMMA

Deze opleiding behandelt zaken als: analyse en behandelingsplan opstellen; hygiëne, arbo en milieu; cel, weefsel, klieren, allergieën, stofwisseling en cosmetica binnen de volgende hoofdthema's:

1. Cosmetische hand-, nagel- en voetverzorging.
Onderwerpen: opbouw van nagels en afwijkingen, Handverzorgende behandeling, handmassage en het lakken van nagels. Voetverzorgende behandeling en voetmassage.

2. Lichaamsbehandeling.
Onderwerpen: Ontharingsmethoden waaronder harsen. Beenderstelsel, spierstelsel, lichaamsmassage en -pakkingen. Inrichting van een salon en apparatuur.

3. Gelaatsbehandeling.
Onderwerpen: Reinigen, ontharen en epileren. Gezichtsmassage. Diverse maskers en pakkingen. Make-up voor de huid, ogen, lippen. Corrigeren middels make-up, visagie, wimpers verven en plakken.

4. Voorbereiden op ondernemerschap.
Onderwerpen: Hoe run je een eigen praktijk, hoe werf je klanten, hoe maak je een kostenberekening, hoe schrijf je een ondernemersplan.

Praktijkexamens
Al het geleerde wordt getoetst tijdens vier praktijkexamens door TCI. TCI is als onafhankelijke exameninstelling erkend door het ministerie van onderwijs en aangewezen door de branche. U dient de volgende handelingen uit te voeren: Cosmetische hand-, nagel-, en voetverzorging, lichaamsbehandeling, gelaatsbehandeling en een portfoliogesprek voeren over ondernemerschap.

Naast het theoriegedeelte bevat deze opleiding 8½ praktijkdagen. Tijdens deze praktijkdagen komt u in contact met medestudenten en brengt u, onder deskundige begeleiding van onze vakdocente, het geleerde in de praktijk. Alle informatie over de praktijkdagen en over de door TCI voorgeschreven materialen die u zelf dient aan te schaffen, ontvangt u tijdens de opleiding. De praktijkdagen worden op onze moderne, professionele locatie in Utrecht verzorgd.

U hoeft voor de opleiding schoonheidsspecialist geen stage te lopen!

Het studiemateriaal en de praktijkdagen sluiten naadloos aan op de exameneisen van het KOC (landelijke organisatie voor de uiterlijke verzorging). Dit verhoogt uw slagingskans aanzienlijk! De enthousiaste reacties van ons grote aantal cursisten onderstrepen de kwaliteit van deze populaire opleiding.

Andere opleidingen:

Basiscursus Schoonheidsspecialist(e)
Wil je eerst middels een korte opleiding eerst kennis maken met dit vakgebied?
Kies dan voor de  basiscursus Schoonheidsspecialist(e). Deze opleiding is minder uitgebreid en bevat geen praktijkdagen. Je studeert dan in 8 maanden voor het officiële NHA-instituutsdiploma.

Basis-vervolg cursus
Wanneer je de basiscursus met een NHA-diploma hebt afgerond en alsnog het branchediploma wilt behalen, dan kun je inschrijven voor de Basis-vervolgcursus. Door je voorkennis kun je de brancheopleiding nog sneller doorlopen.  Kosten: € 850,- (of 6 x € 156)

OFFICIEEL BRANCHE ERKEND DIPLOMA

Examens voor het landelijk erkende Branchediploma Schoonheidsspecialist(e) worden doorlopend afgenomen door de branche erkende exameninstelling TCI. Het betreft 4 theorie-examens en 4 praktijkexamens. Meerdere examens op een dag afleggen is mogelijk.

Een Getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

ZO STUDEERT U

Studeer in uw eigen tempo
U ontvangt de cursus in twee zendingen thuis. U kunt altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding
Mevr. P. van der Zel-Pelt
Mevr. B. Moscoso-Koenders
Mevr. A. Meppelink

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur
14 maanden bij een normaal studietempo van 6 lessen per maand. U kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur. U kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Studietijd
Per week moet u rekenen op ca. 6 uur.

Vooropleiding
Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Leerboeken
Voor deze cursus heeft u geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Ringband
Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: 077-30.67.000 of stuur ons een e-mail

LUXE BEAUTYCASES

Voordelige aanschaf luxe beaytycases

Bij inschrijving voor deze cursus kunt u gebruikmaken van dit eenmalige aanbod. Selecteer op het inschrijfformulier: + 2 luxe beautycases. U ontvangt deze dan los van het studiepakket thuis.

Betaling à contant aan de postbode + € 7 rembourskosten.

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Schoonheidsspecialiste Branchediploma €2518 €1259
of 24 x €57.00
of 4 x €330.50
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Belasting-teruggaaf voor NHA studie.
U kunt de studiekosten (boven het drempelbedrag van 250 euro) voor een NHA-opleiding, die aansluit op uw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij uw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van uw belasting-schaal) van uw studiekosten. Dat maakt uw studie bij de NHA nog voordeliger!


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.