Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 679 klanten

Visagie basiscursus

 • Begeleiding door vakdocent.
 • Gratis praktijkdag.
 • Gratis materialenpakket.
 • Full-colour lesmateriaal.
 • Stap-voor-stap methode.

ALGEMEEN

Vindt u het leuk om mensen op te maken voor theater of een sjieke gala-avond? Of heeft u tijdens uw werk te maken met het opmaken van mensen? Dan is deze cursus echt iets voor u! U leert professionele make-up aan te brengen bij uzelf en bij anderen. Met deze Visagie basiscursus reiken wij u de tools die u nodig heeft om aan de slag te gaan als visagist.

Met de Visagie basiscursus van de NHA leert u sterke gezichtskenmerken te benadrukken en voor iedere persoon en iedere situatie de juiste make-up te kiezen. U maakt kennis met de geschiedenis van make-up van gezichtsbescherming tot trendy modeverschijnsel. U leert welke materialen te gebruiken om ieder gewenst effect te realiseren.

De basiscursus Visagie is uniek vanwege de aandacht die wordt besteed aan het complete plaatje. Niet alleen de make-up, maar ook de haarverzorging en -styling komen aan bod in deze cursus. Stap voor stap leert u de basis van visagie tot en met de toepassing in de praktijk. Werken met kleuren, analyseren van gezichten en make-upgebruik voor diverse thema's, het komt allemaal aan bod.

De Basiscursus Visagie is bestemd voor iedereen die op een professionele manier wil leren opmaken. Ook als u overweegt om als visagiste te gaan werken, maar nog twijfelt of het echt iets voor u is, is de Visagie basiscursus een prima opstap!

PROGRAMMA

Onze Visagie basiscursus behandelt essentiële onderwerpen die u op weg helpen naar een goed verzorgd en beschermd gezicht:

 • Materiaal: u leert met welke materialen u het beste resultaat behaalt.
 • Huidverzorging: een goed verzorgde huid draagt bij aan een mooi make-upresultaat. Wij leren u welke verzorging hoort bij ieder huidtype.
 • Gezichtsanalyse: u leert verhoudingen en gezichtsvormen te herkennen, zodat u de mooie kenmerken in een gezicht kunt accentueren.
 • Kleurenleer: inzicht in de mogelijkheden en effecten van kleur is essentieel.
 • Haarverzorging en -styling: voor het complete plaatje is een passende styling van het kapsel een must.
 • Make-up: de juiste toepassing van make-up is afhankelijk van huidtypen, het tijdstip van de dag en de belichting. U leert de wijzen van make-upgebruik voor galafeesten, fotografie, avond make-up en dag make-up.

Iedere les sluit u af met een opdracht, waardoor u inzicht krijgt in de stof en handigheid in de visagie.Wanneer u deze basiscursus heeft voltooid, bent u in staat een complete make-up aan te brengen bij verschillende modellen. De basis is dus gelegd. Door oefening in de praktijk ontwikkelt u uw technieken en uw eigen stijl.
 
Gratis praktijkdag
De Visagie basiscursus sluit u af met een praktijkdag waar u het geleerde in de praktijk brengt. U wordt begeleid door een vakkundige praktijkdocent.

Branchediploma.
Als u de Visagie basiscursus hebt afgerond, kunt u besluiten om alsnog het branchediploma te gaan halen. U meldt zich dan bij ons aan voor de basisvervolg-cursus. In de basisvervolg-cursus komen de resterende vakken en praktijkdagen aan de orde.
Basiscursus (6 mnd) + basisvervolg-cursus (6 mnd) = branchediploma (12 mnd).

OFFICIEEL DIPLOMA

Het praktijkexamen dagmake-up voor het officiële NHA instituutsdiploma wordt afgenomen door de erkende exameninstantie KWC (Kwaliteitscentrum Uiterlijke Verzorging).

Een getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

ZO STUDEERT U

Studeer in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus in één zending thuis. Hierdoor kunt u uw eigen studietempo bepalen. U bepaalt zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's.

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van uw deskundige docent staat u er nooit alleen voor en krijgt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privé-docent sturen. Zij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Zij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding:
Mevr. R. Riverola-Drielinger
Mevr. B. Thomassen

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur
6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 2 lessen per maand.

Studietijd
Per les moet u rekenen op 3 tot 4 uur.

Vooropleiding
Voor de Visagie basiscursus heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.

Leerboeken
Voor de Visagie basiscursus heeft u geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld. We adviseren u om een digitale fotocamera te gebruiken. Hiermee kunt u elke gerealiseerde opdracht vastleggen in uw portfolio en laten beoordelen door uw docent.

Ringband
Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: 077-30.67.000 of stuur ons een e-mail.

MATERIALENPAKKET

Gratis materialen startpakket
t.w.v. circa 100 euro


Om meteen aan de slag te kunnen, helpen we u op weg met het gratis materialen startpakket dat u ontvangt bij de cursus.

Dit pakket bevat o.a. professionele producten van het merk Make-up Studio en een luxe beautycase.

 

 

 

 

 

 

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Visagie basiscursus €614 €307
of 6 x €55.50
of 4 x €81.00
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Belasting-teruggaaf voor NHA studie.
U kunt de studiekosten (boven het drempelbedrag van 250 euro) voor een NHA-opleiding, die aansluit op uw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij uw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van uw belasting-schaal) van uw studiekosten. Dat maakt uw studie bij de NHA nog voordeliger!


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.