De mening van...
Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Alles over de Hond

  • Een hechte band tussen hond en baas
  • Verzorging en plezier met uw viervoeter
  • Begeleiding door eigen hobbyleraar.
  • Starten kan iedere dag.
  • Leer alles in uw eigen tempo! 

ALGEMEEN

Voor een perfecte band tussen hond en baas
Een hond geeft jong en oud plezier. Een hond is altijd vrolijk, een echt lichtpuntje binnen een gezin. U komt nooit thuis in een leeg huis: deze "trouwe viervoeter" is er altijd voor een enthousiaste begroeting. Het is dan ook geen wonder dat de hond zo populair is als huisdier.

De uitgebreide cursus Alles over de Hond is bestemd voor iedereen die een hond heeft of overweegt een hond aan te schaffen. Dankzij deze cursus beleeft u optimaal plezier met uw hond. De cursus bestaat uit 60 lessen, gebundeld in een handig naslagwerk. Door de gemakkelijk te lezen lessen met duidelijke voorbeelden en illustraties is deze cursus geschikt voor het hele gezin. De speelse opbouw zorgt ervoor dat u met veel plezier leerzaam bezig bent met uw hond. Bovendien kunt u met de opgedane kennis anderen helpen bij de keuze en verzorging van hun hond.

Over jonge én oudere honden
Voordat u een hond aanschaft is het goed om even stil te staan bij enkele vragen. In de eerste lessen vindt u handige tips om het beantwoorden van deze vragen voor uw eigen situatie gemakkelijker te maken. Vragen zoals "Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een hond? Zoek ik een rustige hond of heb ik er liever een van het pittige type? Welk geslacht heeft de voorkeur en wat kost het houden van een hond?" Dankzij onze cursus kunt u op uw gemak bekijken welke hond het beste bij u of uw gezin past.

Natuurlijk wordt er speciale aandacht besteed aan de pup. In zijn eerste levensjaar maakt de pup verschillende fasen door. Deze fasen zijn voor u als opvoeder fascinerend om mee te maken: kijk hoe uw pup de wereld ontdekt. Door al vroeg op een leuke manier bezig te zijn met uw hond leert u hem spelenderwijs te gehoorzamen. En naarmate uw pup groeit, groeit uw eigen kennis, dankzij onze cursus, met hem mee.

Ook als u al een trotse hondenbezitter bent, kunnen u en uw hond veel profijt hebben van onze cursus Alles over de hond. U kunt altijd op de leerstof terugvallen over allerlei uiteenlopende onderwerpen zoals voedingsbehoefte, juiste voedingssamenstelling, de verzorging van vacht, oren, ogen, tanden en nagels. Maar ook zaken als loopsheid, erfelijkheid, drachtigheid en ouderdom van honden komen uitgebreid aan bod.

PROGRAMMA

Leer uw hond begrijpen
Een hond lijkt op z'n baasje. Of is het andersom? In het deel "Gedrag" van onze cursus leert u het typische gedrag van uw hond te begrijpen. Ontdek de vele menselijke eigenschappen van uw hond; dat zijn er meer dan u denkt. Met de juiste achtergrondinformatie, een stukje geschiedenis en rassenkennis, leert u karakteristieken van uw huisvriend beter begrijpen. Alleen zo leert u de vele leuke kanten van uw hond kennen. Heeft u een wat oudere hond gekocht of vertoont uw pup ondanks alle training toch nog ongewenst gedrag? Leer met deze praktische cursus over rangorde-, socialisatie- en opvoedingsproblemen.

Training in uw eigen omgeving
De cursus Alles over de Hond bestaat niet alleen uit statische informatie, maar laat u ook handige praktijkopdrachten doen. U leert uw hond zich te gedragen op commando en hoe u dit gedrag  corrigeert en beloont. Van zindelijkheidstraining tot clickertraining gaat u aan de slag met speelse trainingstechnieken die u in uw eigen vertrouwde omgeving kunt uitvoeren.

Wanneer naar de dierenarts?
Net als de mens hebben ook honden last van kwaaltjes. Onze cursus Alles over de Hond leert u de verschillende ziektebeelden te herkennen en hoe ermee om te gaan. De meest voorkomende ziekten en afwijkingen komen aan bod. We leren u in te schatten wanneer u de dierenarts moet raadplegen en welke behandeling nodig is voor gewrichten, ooraandoeningen, hartafwijkingen, gebitsverzorging, nier- en blaasproblemen, oogproblemen en maag- en darmproblemen. Ook een stukje E.H.B.O. ontbreekt bij deze cursus niet. Daarbij worden belangrijke vragen beantwoord als "Hoe vervoer ik een gewonde hond? Hoe behandel ik brandwonden en botbreuken? Hoe spoel ik een vervuild oog uit?" Op deze manier kunt u snel en gemakkelijk de pijn van uw huisvriend verzachten.

Na afloop van de cursus
De makkelijk te volgen cursus Alles over de Hond leert u over het leven en de opvoeding van uw hond. Er zijn echter ook hondenliefhebbers die specifieke vervolgcursussen willen volgen met en voor hun hond. Daarom worden in de laatste les alle vervolgmogelijkheden besproken en vindt u een lijst met nuttige adressen en interessante boeken. U leert Alles over de Hond! Met de kennis uit deze cursus begrijpt u uw hond en wordt u beste maatjes met uw trouwe viervoeter.

OFFICIEEL GETUIGSCHRIFT

Tegen betaling van € 19 kunt u het Officieel Instituuts Getuigschrift aanvragen als uw resultaten gewaardeerd worden op 5,5 of hoger.

U kunt aan het eind van de cursus kosteloos het Certificaat van deelname ontvangen.

ZO LEERT U

Leer in uw eigen tempo
Elke maand ontvangt u nieuwe hobbylessen in huis, waardoor u telkens weer geprikkeld wordt om lekker met uw hobby Alles over de Hond bezig te zijn. In uw eigen tempo! Zo is de cursus Alles over de Hond perfect te combineren met een drukke baan en met andere hobby's. Starten met de hobbycursus Alles over de Hond kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Bij elke les hoort een aantal opdrachten. Uw antwoorden en bevindingen kunt u naar uw persoonlijke leraar sturen. Zij zal u doorlopend voorzien van tips en aanwijzingen, zodat u het optimale resultaat kunt bereiken met deze populaire cursus Alles over de Hond.

Cursusleiding
Dhr. J. Broos

Direct contact met studiegenoten:
Alle cursisten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die ook de hobbycursus Alles over de Hond volgen. U kunt dan samen leren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt de hobbycursus Alles over de Hond extra leuk!

CURSUSDUUR

Cursusduur
15 maanden bij een normaal lestempo van 4 lessen per maand. De cursus Alles over de Hond bestaat uit 60 lessen. U kunt elke dag van het jaar starten met deze thuiscursus.

Vooropleiding
Voor de cursus Alles over de Hond heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.

Ringband
Bij de lessen ontvangt u gratis een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Vragen
Bel ons: 077-3067000 of stuur ons een e-mail

LESGELD

50% korting Cursusduur in maanden Lesgeld ineens Of betaal per maand
Alles over de Hond 15 €306 €153
of 15 x €11.50

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.