Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Klinische Psychologie 1 en 2

 • ERKEND door beroepsvereniging NFG.
 • Inclusief 3 praktijkdagen.
 • Huiswerkbegeleiding door GZ-psycholoog.
 • Officieel Psychodidact certificaat.
 • Studeer in uw eigen tempo.

ALGEMEEN

Klinische psychologie
Klinische psychologie is de wetenschap die zich bezighoudt met het opsporen en behandelen van "abnormaal" menselijk gedrag. In deze unieke cursus vindt u geen ellenlange opsommingen van symptomen, maar concrete praktische uitleg over normaal en abnormaal gedrag aan de hand van tal van praktijkvoorbeelden waarmee u in het dagelijkse leven te maken kunt krijgen.

Wat leert u bijvoorbeeld?

U leert begrijpen hoe het komt dat uw puberzoon of -dochter zo anders reageert. Hoe het komt dat uw vriend of vriendin door een echtscheiding of plotseling ontslag totaal gevloerd is, terwijl een ander het leven zomaar oppakt. U komt te weten wat het verschil is tussen een burnout en een depressie en wat de verschillende manieren zijn om hiermee om te gaan. U leert het contrast herkennen tussen gezond en ongezond gedrag. Waardoor het helder wordt hoe het komt dat die twee collega's steeds botsen of hoe het komt dat uw relatie in het slop is geraakt of juist floreert. Dit is slechts een greep uit het uitgebreide scala aan onderwerpen dat de revue passeert.

Voor wie is de cursus bedoeld?
Deze op de praktijk gerichte cursus Klinische psychologie is ontwikkeld voor mensen die vanuit hun beroep of vanuit persoonlijke interesse meer willen weten over klinische psychologie of afwijkend, slecht-aangepast gedrag. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: ouders en opvoeders, onderwijzers en leraren, ordehandhavers, inrichtingswerkers, therapeuten, stressmanagers, counselors, coaches, personeelsfunctionarissen, loopbaanbegeleiders, maatschappelijk werkers, verplegers, fysiotherapeuten, alternatief genezers, artsen etc., kortom voor iedereen die geïnteresseerd is in het gedrag van zichzelf en zijn medemens. Alles wat u leert in deze cursus Klinische psychologie is meteen in de praktijk toepasbaar.

 cursus psychologie

PROGRAMMA

Inhoud
Aan bod komen o.a. de volgende onderwerpen:

 • Emoties en gevoelens
 • Agressieproblematiek
 • Angststoornissen
 • Depressies, burnout en overspannenheid
 • Seksuele disfuncties en stoornissen
 • Drang, dwang en psychose
 • Anorexia en boulimia nervosa
 • Verslavingsproblematiek
 • Persoonlijkheidstoornissen

Inclusief 3 unieke praktijkdagen (bij het lesgeld inbegrepen!)
Deze cursus op HBO-niveau wordt aangeboden in samenwerking met Psychodidact, één van de meest vooraanstaande opleidingsinstituten van Nederland op het gebied van communicatie en psychologie. Door deze samenwerking zijn wij in staat om bij de cursus een aantal unieke praktijkdagen aan te bieden. Centraal hierin staan het concept (de achterliggende gedachte), de structuur (hoe verhouden zich de verschillende ziektebeelden tot elkaar) en de praktijk (de toepassing binnen het werkveld). Natuurlijk is er ook volop ruimte om uw vragen met betrekking tot de lesstof te beantwoorden. Deze praktijkdagen worden gehouden in regio 's-Hertogenbosch.

Erkend door beroepsvereniging NFG!
Door het volgen van deze praktijkdagen en het met goed gevolg afleggen van het theorie-examen kunt u in aanmerking komen voor het certificaat Klinische Psychologie van Psychodidact. Dit certificaat wordt officieel erkend als na- en bijscholing door de toonaangevende beroepsvereniging binnen de gezondheidszorg: NFG. Ook geeft dit certificaat recht op vrijstelling voor de module Klinische Psychologie binnen onze SNRO HBO opleiding Psychosociaal Counselor (OPC).

OFFICIEEL ERKEND CERTIFICAAT

U ontvangt het officiële instituutsdiploma van de NHA, als u het examen met goed gevolg heeft afgelegd.

Of u ontvangt het officieel erkende studiecertificaat van Psychodidact als u het NHA-examen met goed gevolg heeft afgelegd en tevens actief aan alle praktijkdagen heeft deelgenomen. Dit certificaat is erkend als na- en bijscholing door NFG.

Een getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

ZO STUDEERT U

Studeer in uw eigen tempo
U ontvangt de lessen van deze cursus Klinische psychologie in één zending thuis. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent en huiswerkbegeleider staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen huiswerkbegeleider sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer.
De huiswerkbegeleider is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-cursussen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding
Docent: Johan van Herk
Auteur en huiswerkbegeleider: Peter Prudon


Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur
12 maanden bij een gemiddeld studietempo. U kunt ook in een hoger tempo studeren. Dit verkort uiteraard de cursusduur. U kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Studietijd
Per week kunt u rekenen op 4 tot 6 uur.

Vooropleiding
Om deze cursus Klinische psychologie op HBO-niveau te volgen is een vooropleiding op minimaal HAVO-/MBO-niveau gewenst.

Leerboeken
Voor deze cursus Klinische psychologie heeft u geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Ringband
Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: 077-30.67.000 of stuur ons een e-mail

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Klinische Psychologie 1 en 2 €1398 €699
of 12 x €63.00
of 4 x €183.50
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.

Belasting-teruggaaf voor NHA studie.
U kunt de studiekosten (boven het drempelbedrag van 250 euro) voor een NHA-opleiding, die aansluit op uw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij uw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van uw belasting-schaal) van uw studiekosten. Dat maakt uw studie bij de NHA nog voordeliger!

Betaalt uw werkgever mee?
Aarzel niet om uw werkgever te vragen om u bij uw studie financieel te steunen. Uw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die u volgt. U ontplooit uzelf en gaat uw talenten beter benutten. Bovendien doet u alles in uw eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met uw chef of de personeelsfunctionaris.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.