De mening van...
Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Kinderpsychologie

 • Praktijkgerichte cursus.
 • Studiebegeleiding door vakdocent.
 • Contact met medecursisten via plaza.
 • Leer begrijpen wat er in een kind omgaat!
 • Meer inzicht in kinderen en in jezelf.

ALGEMEEN

Kinderpsychologie: de kunst van het opvoeden


Soms zijn kinderen vertederend. Soms is het een mysterie wat er in een kinderhoofd omgaat. Soms zijn opgroeiende kinderen grappig. Soms gedragen ze zich onverwacht. Waarom doen kinderen soms zo moeilijk met eten en aankleden? De cursus Kinderpsychologie biedt je meer inzicht.

Wil je kinderen en hun gedrag begrijpen? Volg de cursus Kinderpsychologie. De cursus leert iedereen die met kinderen te maken heeft, zoals ouders, opa's en oma's, onderwijzers en pedagogisch medewerkers wat kinderen bezighoudt.

Waarom gedragen kinderen zich zoals ze zich gedragen? Hoe verandert hun leefwereld? Welke obstakels overwinnen ze van hun geboorte totdat ze volwassen zijn? Na de cursus Kinderpsychologie kun je deze vragen zelf beantwoorden.

Opvoeden is een kunst

Opvoeden is een kunst, maar wel een kunst die je kunt leren. Tijdens de cursus Kinderpsychologie bestudeer je de opvoeding. De kennis, aanwijzingen en tips vergemakkelijken opvoeden.

Je leert kleine en grotere hindernissen voorkomen en valkuilen ontwijken. Ontdek hoe het gedrag van een kind bij iedere levensfase verandert.

De cursus behandelt de gehele ontwikkeling van een kind: van de geboorte en de kindertijd tot en met de puberteit. De cursus biedt inzicht in het totale vakgebied van de kinderpsychologie.

Thuispsychologie

De hobbycursussen van NHA volg je thuis. Je bepaalt zelf het tempo waarin je leert. De post bezorgt elke maand de cursuslessen.
Contact met je persoonlijke leraar loopt via de post of internet. Natuurlijk bepaal je zelf de tijden waarop je met de cursus aan de slag gaat.

Studieprogramma

Cursus Kinderpsychologie

In deze veelzijdige cursus worden alle belangrijke onderwerpen aan bod die centraal staan tijdens de ontwikkeling van een kind.

 • Wetenschap van de kinderpsychologie. We leggen de wetenschap aan je  uit en delen de belangrijkste visies hierin.
 • Van baby tot puber; de verschillende stadia in de ontwikkeling van het leven van een kind worden allen behandeld. Ook de uitdagingen die bij iedere levensfase komen aan bod.
 • Herkennen en begrijpen van gedrag. We leren je het gedrag van kinderen tijdens verschillende levensfasen te verklaren. Waar wordt het geconstateerde gedrag door veroorzaakt en hoe ga je er het best mee om?
 • Nieuwe inzichten; leer de nieuwste ontwikkelingen en trends in de maatschappij die het gedrag van kinderen beïnvloeden. De kennis die je leert pas je toe in de praktijk, middels oefenopdrachten.


Antwoord op al jouw vragen
In de cursus kinderpsychologie krijg je antwoord op talrijke vragen:

 • Hoe ontwikkelt een kind zich in de baarmoeder?
 • Wat betekent die eerste glimlach van een baby?
 • Wanneer en aan wie hecht een baby zich, en waarom?
 • Hoe belangrijk is aandacht en liefde voor de ontwikkeling van een kind?
 • Hoe leert een kind eigenlijk praten?
 • Hoe moet een ouder omgaan met een kind ontwikkelingsstoornis?
 • Hoe belangrijk zijn complimentjes?
 • Waarom bedenken kinderen monsters?
 • Hoe kan ik zelf een kindertekening duiden?
 • Wat is de rol van humor bij de opvoeding en wat kan humor voor een kind zelf betekenen?
 • Hoe leert een kind op school; wat is de invloed van een echtscheiding, of van de dood
 • Wat gebeurt er allemaal tijdens de puberteit? Hoe wordt iemands persoonlijkheid bepaald?
 • En ten slotte: hoe volwassen is een volwassene?


Meer inzicht in jezelf

Met de cursus Kinderpsychologie ontvang je op veel vragen antwoord. Je leert het gedrag van kinderen begrijpen en herkennen op verschillende leeftijden en hoe je hier het best op reageert.

Tijdens de cursus leer je ook je eigen levensloop kennen: situaties die in de lessen worden beschreven, zul je vast en zeker herkennen, maar ook in verband brengen met de persoon die jij nu bent. Het begrip van kinderen dat je tijdens de cursus Kinderpsychologie verwerft, maakt dat je nog meer van ze kunt genieten.

Diploma

Cursus Kinderpsychologie

Je kunt de cursus Kinderpsychologie afronden met een examen voor het officiële instituutsdiploma.

Een getuigschrift kun je aanvragen als je al je huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft het Ministerie van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA erkend op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding erkend op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

ZO LEER JE

Leer in jouw eigen tempo
Je ontvangt de complete cursus Kinderpsychologie in een keer thuis. Hierdoor bepaal je altijd jouw eigen tempo. Je bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe je studeert. De cursus is uitstekend te combineren met een drukke baan en met hobby's. En starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Als je kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor en boek je de beste resultaten. Wanneer je de huiswerkopgaven aan het eind van een les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar je eigen docent stuurt, controleert hij/zij de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is je steun en toeverlaat die je optimaal begeleidt. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Cursusleiding
Mevr. I. Dekker-Bijlsma
Dhr. T. Boeijen

Direct contact met studiegenoten
Alle cursisten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die ook de beroepscursus Kinderpsychologie volgen. Je kunt dan samen leren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt de cursus Kinderpsychologie extra leuk!

CURSUSDUUR

12 maanden bij een lestempo van 4 lessen per maand. De cursus Kinderpsychologie bestaat uit 48 lessen. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuiscursus. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze beroepscursus.

Vooropleiding
Voor de cursus Kinderpsychologie heb je geen specifieke vooropleiding nodig.

Ringband
Bij de lessen Kinderpsychologie ontvang je gratis een fraaie ringband om je lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: 077-3067000 of stuur ons een e-mail

LESGELD

50% korting Cursusduur in maanden Lesgeld ineens Of betaal per maand
Kinderpsychologie 12 €376 €188
of 12 x €17.00

Belastingteruggaaf voor NHA studie.
Je kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op je beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij je belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van uw belastingschaal) van je studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt je studie bij de NHA nog voordeliger!

Betaalt je werkgever mee?
Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij je studie financieel te steunen. Je werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die je volgt. Je ontwikkelt jezelf en benut je talenten beter . Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je leidinggevende of personeelsfunctionaris.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.