Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Bedrijfspsychologie

  • De mens in de organisatie staat centraal.
  • Geen speciale vooropleiding vereist.
  • Persoonlijke begeleiding via internet.
  • Direct contact met studiegenoten.
  • Studeer in uw eigen tempo.

ALGEMEEN

Overal waar mensen zijn is sprake van gedrag. Zeker in organisaties waar mensen met elkaar samenwerken speelt gedrag een belangrijke rol. Meestal hangt de productiviteit van mensen nauw samen met de mate van voldoening die ze van hun werk hebben. Zowel de leiding van de organisatie als de medewerkers kunnen hier invloed op uitoefenen door gebruik te maken van bestaande psychologische inzichten. In deze cursus staat de mens in de organisatie centraal.

Iedereen kan zich wel iets voorstellen bij zaken als: macht, sociale invloed, motivatie, leiderschap en medezeggenschap. Toch zijn er veel situaties waarin het gedrag van mensen moeilijk te doorgronden, te voorspellen en te sturen is. Hier kan een cursus Bedrijfspsychologie helpen. De cursus verbreedt uw kennis en verdiept uw inzicht in de mens in de organisatie. De cursus is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in "mens en organisatie". In deze cursus is de jarenlange ervaring van NHA op het gebied van psychologie-onderwijs verwerkt. Deze unieke cursus wordt niet voor niets gezien als één van de beste cursussen van Nederland op dit gebied!

PROGRAMMA

De cursus is als volgt opgebouwd:

Algemene psychologie
In de eerste 8 lessen maakt u kennis met de psychologie. U verdiept zich in de ontwikkeling van het individu, hetgeen u in staat stelt gedrag te begrijpen en te beïnvloeden. Tal van onderwerpen worden geïntroduceerd, die in de loop van de cursus nader toegespitst worden op de mens in de organisatie.

Bedrijfspsychologie
In de overige 40 lessen wordt uitgebreid ingegaan op bedrijfspsychologische onderwerpen. U krijgt grip op conflicten, onderlinge relaties, misverstanden, leiderschap, macht, invloed, motivatie, communicatie en vele andere zaken.

Deze praktische cursus stelt u in staat de mens in de organisatie op de juiste waarde te schatten. Het studieprogramma is deskundig samengesteld door ervaren en bevoegde docenten. U krijgt telkens een afgerond lesprogramma. Dat betekent dat alles overzichtelijk is weergegeven en u de onderwerpen gemakkelijk kunt terugvinden. Dit is prettig bij het bestuderen van de stof.

Voor deze cursus heeft u geen speciale vooropleiding nodig. De cursus is zo opgebouwd dat de stof gemakkelijk te volgen is. Het zal geen probleem zijn om de cursus naast andere bezigheden af te ronden.

OFFICIEEL DIPLOMA

U kunt examen doen voor het officiële instituutsdiploma Bedrijfspsychologie.

Een getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

ZO STUDEERT U

Studeer in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Bedrijfspsychologie in één zending thuis. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Als u kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding
Mevr. Drs. K.M. van Vliet.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur
9 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand. U kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur. U kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Studietijd
Per les moet u rekenen op 3 tot 5 uur.

Vooropleiding
Voor deze cursus Bedrijfspsychologie heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.

Leerboeken
Voor deze cursus Bedrijfspsychologie heeft u geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Ringband
Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: 077-30.67.000 of stuur ons een e-mail

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Bedrijfspsychologie €526 €263
of 9 x €32.00
of 4 x €69.50
€438 €219
of 9 x €26.50
of 4 x €57.50

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.