Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Basisopleiding Apothekersassistent

  • Officieel NHA instituutsdiploma.
  • Begeleiding door eigen vakdocent.
  • Studeer in je eigen tempo.
  • Geen stage en geen vooropleidingseis.
  • 15 dagen gratis op proef.

ALLES OVER

Basisopleiding Apothekersassistent

De media hebben het de laatste tijd vaak aangekaart. Er is behoefte aan goed opgeleide apothekersassistenten. Wil jij hier op inhaken, dan moet je wel over het juiste diploma beschikken. Wij helpen je op weg met deze praktische, helder geschreven Basisopleiding Apothekersassistent.

Apothekersassistenten zijn werkzaam in stads- of buurt-apotheken, ziekenhuizen, huisartsenpraktijken en farmaceutische bedrijven. Keuze genoeg! 

Als apothekersassistent heb je veel verantwoordelijkheid. Je bent de schakel tussen de klant en de behandelaar. De apotheker heeft de eindverantwoording maar je bent zelf verantwoordelijk voor het werk dat je verricht. Je geeft mensen zowel mondeling als schriftelijk uitleg over de werking en bijwerkingen van medicijnen, de bewaarmethoden, en de juiste wijze van gebruik. Daarbij is communicatie met de cliënt belangrijk en een goede geneesmiddelenkennis noodzakelijk. Kortom, je hebt een afwisselende baan waarin je secuur moet kunnen werken. Na het afronden van deze opleiding ben je perfect voorbereid op de toekomst!

STUDIEPROGRAMMA

Basisopleiding Apothekersassistent


In deze Basisopleiding Apothekersassistent komen de volgende onderdelen aan bod:

De opleiding bestaat uit 1 periode:
- Introductie in de gezondheidszorg.
- Voorlichting en advies in de apotheek.
- Omgaan met patiënt en cliënt.
- Farmaceutische patiëntenzorg (zorg rondom geneesmiddelen).
- Anatomie, fysiologie en pathologie.

Wijzigingen in het studieprogramma voorbehouden.
De goed te volgen lessen krijg je in twee delen toegezonden.

OFFICIEEL DIPLOMA

BASISOPLEIDING APOTHEKERSASSISTENT

Wanneer je geslaagd bent voor de examens, ontvang je het officiële NHA-instituutsdiploma.

Schoolverklaring
Een officiële schoolverklaring kun je voor 19 euro aanvragen, wanneer je de opleiding voortijdig stopt. In deze verklaring worden de behaalde examens vermeld.

Examen
De opleiding wordt afgesloten met 2 examens voor het officiële NHA-instituutsdiploma. Het examengeld bedraagt € 75 per examen.

Dagelijks kun je digitaal examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond.

Wijzigingen in examens voorbehouden. Het examengeld betaal je bij de NHA pas bij aanmelding voor het betreffende examen!

ZO STUDEER JE

Studeer in je eigen tempo
Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met je hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor en boek je de beste resultaten. Je kunt de huiswerkopgaven, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar je eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is je steun en toeverlaat die je optimaal begeleidt. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studiebegeleiding
Wanneer je start met deze opleiding, stelt jouw vakdocent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

8 maanden bij een gemiddeld studietempo. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.


Vooropleiding
Voor deze opleiding is geen speciale vooropleiding vereist.

Leerboeken
Voor deze opleiding heb je geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houd je overzicht en bespaar je geld.

Ringband
Bij de eerste lessen ontvang je GRATIS een fraaie ringband om je lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: 077-30.67.000 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Basisopleiding Apothekersassistent €722 €361
of 8 x €50.00
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.

Belasting-teruggaaf voor NHA studie.
Je kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van jouw belasting-schaal) van jouw studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt je studie bij de NHA nog voordeliger!

Betaalt jouw werkgever mee?
Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Jouw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Krijg het lesgeld van deze opleiding volledig terugbetaald door het UWV,
dankzij de scholingsvoucher voor werkzoekenden.

Ben je op zoek naar een (nieuwe) baan? Meld je dan nu aan voor deze opleiding. Na aanmelding registreer je je op werk.nl als werkzoekende en vraag je de scholingsvoucher aan op www.uwv.nl. Je kunt het lesgeld volledig terugontvangen van het UWV. Deze opleiding van de NHA leidt namelijk op tot een kansberoep; een beroep met extra grote kans op een baan! Meer info.

 


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.