Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Wijnbrevet

  • Cursus voor officiële wijnbrevet.
  • Ideaal als u werkt in de horeca.
  • Ideaal voor elke fijnproever.
  • Studeer thuis in uw eigen tempo.
  • Prachtig kleuren lesmateriaal.

ALGEMEEN

Bent u een fijnproever en wilt u kennis opdoen over wijn en de wijnlanden? Volg dan deze SDEN3 cursus en haal uw wijnbrevet! In deze cursus wordt u wegwijs gemaakt in de fascinerende wijnwereld. U zult merken dat deze reis veel verder gaat dan de lokale wijnkelder. We nemen u mee in een prachtige reis over de wereld en laten u kennismaken met de rijke achtergrondinformatie die de wijnwereld u biedt.

De cursus Wijnbrevet is op een uiterst professionele manier opgezet. Stap voor stap begeleiden we u in uw weg naar wijnkenner. U zult alom gerespecteerd worden om uw wijnkennis bij gelegenheden waar wijn geschonken wordt. Naast het proeven en keuren van wijnen zult u snel in staat zijn om ook de afkomst van de smaak te kunnen duiden. Deze cursus is gebaseerd op de exameneisen SDEN3 (Stichting Wijnexamens Nederland).

U zult merken dat u snel de smaak te pakken heeft. Aan het eind van deze cursus kunt u de diverse wijnlanden over de hele wereld noemen en aangeven welke wijnen zij produceren. Met de kennis die u met deze cursus opdoet en het proeven van de wijn wordt u een echte wijnkenner.

Deze cursus dient verschillende doeleinden:
- Het kopen van een fles wijn voor een gezellig familiediner;
- U schenkt een fles wijn aan een relatie of bij een jubileum;
- U bent werkzaam binnen de horeca en wilt uw klanten van goed wijnadvies voorzien.

PROGRAMMA

U begint in de wijngaard en maakt kennis met de wijnbouw, de wijnbereiding en de diverse wijnstijlen. Hierna bezoeken wij even Brussel als het hoofdkwartier van de EU waar alle regelgeving op Europees niveau wordt vastgesteld. Na deze regelgeving krijgt u alle informatie over het proeven van wijn. Waar moet u aan denken, waar moet u rekening mee houden en wat is toch een kwispedoor?

Na deze lessen heeft u inmiddels een goede basis en een algeheel begrip over wat wijnbouw en wijnbereiding inhoudt maar ook welke regels hieraan ten grondslag liggen. Dan is het tijd om ook daadwerkelijk onze reis te beginnen en van start te gaan. Deze start vraagt natuurlijk om een feestje; we ontkurken daarom als eerste de feestwijn bij uitstek, een champagne.

U begint uw wijnreis in Frankrijk. De spannende reis die u met deze cursus maakt, omvat natuurlijk niet alleen de gebieden van Frankrijk. U zult kennis maken met de wijngebieden van over de hele wereld. Heeft u weleens een wijn geproefd uit Libanon? Of een wijn uit China?

Vanuit Frankrijk vervolgen wij onze reis naar Italië en daarna naar Spanje en Portugal. Heeft u wel eens een wijn uit Oostenrijk geproefd? En hoe zit dat met onze buurlanden België, Luxemburg en Duitsland? Wist u dat er in Engeland ook wijn wordt geproduceerd? Recent heeft zelfs een mousserende wijn uit Engeland alle bekende champagnes verslagen op een wijnconcours. Wist u dat wijnbouw in de landen van Oost-Europa al eeuwen terug gaat? Heeft u ooit gehoord van de Stierenbloed uit Hongarije?

Na de landen van Oost-Europa bekijken wij de landen in het Middellandse Zeegebied, waarna wij de oversteek wagen en in de Verenigde Staten weer aan land gaan. Hierna zult u nader kennismaken met Chili, Argentinië, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. Om vervolgens onze reis af te sluiten met de opkomende landen zoals China en India. Wat kunnen wij verwachten van deze landen en hoe heeft men in deze landen de wijnbouw georganiseerd.

ERKEND DIPLOMA

U kunt 7x per jaar examen doen voor het officieel erkende diploma SDEN3 van de wijnacademie in Maarn (Utrecht). Het examengeld bedraagt ca. € 98,-.

Het examen bestaat uit een schriftelijk onderdeel en een praktijkdeel.
Aanmelden kan tot 1 maand voor het examen bij:
Secretariaat Wijnacademie,
Postbus 124,
3100 AC Schiedam
Tel: 010 - 426 75 60

Getuigschrift:
Een Getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

ZO STUDEERT U

Studeer in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Wijnbrevet in één zending thuis. Hierdoor kunt u zef uw eigen tempo bepalen. U bepaalt zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Als u kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u graag begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding
Mevr M. van de Veen

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur
6 maanden bij een gemiddeld tempo. U kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur. U kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Studietijd
Per week moet u rekenen op 4 uur.

Vooropleiding
Voor de cursus Wijnbrevet is geen specifieke vooropleiding vereist.

Leerboeken
Voor de cursus Wijnbrevet heeft u geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Ringband
Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: 077-30.67.000 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Wijnbrevet €394 €197
of 6 x €35.50
of 4 x €52.00
€328 €164
of 6 x €30.00
of 4 x €43.50

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.