Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 679 klanten

Fitness Trainer A Branchediploma

 • Opleiding voor het Fit!vak A branchediploma.
 • Inclusief 3 praktijkdagen!
 • Persoonlijke begeleiding via internet.
 • Direct contact met studiegenoten.
 • Studeer in uw eigen tempo.

ALGEMEEN

Wilt u van uw sportieve passie uw beroep maken? Start deze opleiding en train uzelf om professioneel fitnessinstructeur te worden. Fitness is een "way of life". U kunt met uw kennis mensen een gezonder leven bieden. Wilt u als fitnesstrainer klanten op professionele wijze lichamelijk en mentaal fitter maken? Dan is deze opleiding geschikt voor u! Met het erkende Fit!vak diploma komt u sterk voor de dag… 

Deze vakgerichte opleiding leidt u op voor het Fit!vak A branchediploma.  Fit!vak is de brancheorganisatie van erkende sport- en bewegingscentra in Nederland.  Ze neemt de examens af voor erkende opleiders op het gebied van management en fitnessinstructie. Het Fit!vak A Diploma geeft een overtuigend bewijs van de bekwaamheid van de fitnessprofessional. Fit!vak vertegenwoordigt meer dan 900 sport- en bewegingscentra met de beste fitnessprogramma's. Er bevindt zich altijd wel een Fit!vak erkend sportcentrum in uw regio.  

U werkt aan het meest kostbare wat een mens bezit: gezondheid. Een verkeerde houding of foute manier van trainen leidt al snel tot een blessure. Met de juiste kennis van het lichaam en trainingsmethodes helpt u naast het verbeteren van de lichamelijke conditie ook blessures te voorkomen! De juiste voeding helpt uw klanten tevens bij het bereiken van uw sportieve doelen.  

Fitnesstrainer wordt u met de NHA
Hoe? Tijdens de opleiding  leert u alles wat nodig is om op de fitnessvloer het beste uit mensen naar boven te halen. Stap voor stap leert u de basis van het geven van een effectieve fitnesstraining. Naast kennis van de trainingsapparatuur verdiept u zich in de anatomie van het lichaam en de werking van spieren. Als instructeur werkt u met mensen, dus ook communicatie en klantbegeleiding vormen belangrijke onderdelen van de cursus.  

De fitnessbranche is sterk ontwikkeld de laatste jaren en is een professionele retailtak geworden. Als Fitnesstrainer heeft u een veelzijdig beroep met veel verantwoording en uitdaging. Een goede fitness-instructeur zorgt niet alleen voor een duurzame conditie voor de klant, maar ook voor een duurzame klantrelatie! Wanneer de klant een goede begeleiding ervaart zal hij vaste bezoeker blijven en mondeling reclame voor u maken.

PROGRAMMA

 Het studieprogramma omvat de volgende onderwerpen: 
- Functionele anatomie.
- Biochemica. 
- Inspanningsfysiologie.
- Trainingsleer.
- Krachttraining met musculaire trainingsapparatuur.
- Klantbegeleiding.
- Blessurepreventie en -behandeling.
- Voeding en sport. 
- Dopingpreventie.

3 praktijkdagen
Naast theoriegedeelte bevat deze opleiding voor het branchediploma drie praktijkdagen. Tijdens deze praktijkdagen komt u in contact met medestudenten en brengt u, onder deskundige begeleiding van onze vakdocent, het geleerde in de praktijk. De praktijkdagen worden op een professionele locatie, centraal in Nederland verzorgd. 

Erkend Fit!Vak diploma
Aan het einde van de opleiding kunt u deelnemen aan het officieel erkende Fit!vak examen. Hiermee legt u een solide basis voor een carrière als fitness trainer.  

Heeft u uw diploma behaald? Dan mag u zich aanmelden bij het op Nederlandse en Europese normen gebaseerde Register Fitnessprofessionals (FITNED.nl). Hierdoor zien consumenten en fitnesscentra dat u over de juiste competenties en kwalificaties beschikt om het beroep van gekwalificeerde trainer in de fitnessbranche veilig en effectief te kunnen uitoefenen.Bouw aan een gezonde toekomst en start deze brancheopleiding! 

Andere opleidingen

 • Fitness Trainer A Basis
  Wilt u middels een verkorte opleiding eerst kennis maken met de theorie van het fitness -vakgebied? Kies dan voor de Fitness Trainer A Basis. Deze opleiding is minder uitgebreid want bevat geen praktijkdagen. U studeert dan in 6 maanden voor het officiële NHA-Instituutsdiploma.
 • Fitness Trainer A Basis-vervolg
  Wanneer u de cursus Fitness Trainer A Basis hebt afgerond en alsnog examen wilt doen voor het FitVak! A branchediploma, dan kunt u zich inschrijven voor de Basis-vervolgcursus. Met de reeds verworven voorkennis uit de Basiscursus zult u de brancheopleiding sneller doorlopen. Kosten: € 349,- (of 4 x € 95,-)

OFFICIEEL ERKEND DIPLOMA

Het complete examen kan worden aangevraagd bij de erkende branche-organisatie Fitvak en bestaat uit: theorie-examen (60 meerkeuze vragen), portfolio opdrachten in praktijksituatie volbracht en praktijkexamen inclusief het maken van een examen lesvoorbereidingsformulier. 

Getuigschrift
Een getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

ZO STUDEERT U

Studeer in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus in één zending thuis. Hierdoor kunt u uw eigen studietempo bepalen. U bepaalt zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's.

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van uw deskundige docent staat u er nooit alleen voor en krijgt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privé-docent sturen. Zij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Zij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding
Wanneer je start met je cursus, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

CURSUSDUUR

Studieduur
6 maanden bij een gemiddeld tempo van 2 lessen per maand. U kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur.

Studietijd
Per les moet u rekenen  op 4 à 5 uur. 

Leerboeken
Voor deze brancheopleiding heeft u geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld. We adviseren u om een digitale fotocamera te gebruiken. Hiermee kunt u elke gerealiseerde opdracht vastleggen in uw portfolio en laten beoordelen door uw docent.

Ringband
Bij de lessen ontvangt u een fraaie ringmap om uw lessen in te bewaren. 

Vragen?
Bel ons: 077-30.67.000 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Fitness Trainer A Branchediploma €858 €429
of 6 x €79.00
of 4 x €113.00
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.