Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Pedicure

Pedicure branchediploma (voetverzorging)

  • Door Provoet erkend diploma.
  • Ontwikkeld door specialisten.
  • Inclusief 7 GRATIS praktijkdagen.
  • Hoge slagingspercentages!
  • Volgens de landelijke exameneisen.

Pedicure Opleiding

Nieuw: de opvolger van het vakdiploma. Erkend door het KOC, HBA en ProVoet!


Een pedicure verzorgt de huid en de nagels van de voet, geeft adviezen voor goed schoeisel en behandelt nagenoeg alle aan de voet voorkomende pijnklachten. Veel mensen leven dagelijks met voetproblemen als likdoorns, eelt, uitslag, ingegroeide teennagels... Er is dus veel vraag naar professionele hulp.

Deze pedicure opleiding leidt u op voor het officieel erkende branchediploma Pedicure, waarmee u een eigen praktijk mag beginnen én mensen aan huis mag behandelen. Maar u kunt met dit diploma ook aan het werk in een schoonheidssalon, sauna, ziekenhuis of zorginstelling. Het is een dankbaar beroep waarbij u niet alleen met de voeten bezig bent: u komt telkens in contact met andere mensen. Dit maakt het werk extra leuk en afwisselend.

PROGRAMMA

PEDICURE BRANCHEDIPLOMA (Nieuw!)

De opleiding Pedicure bestaat uit 6 onderdelen.

1. Algemene anatomie en fysiologie.

Onderwerpen: cellen, weefsels, huid, stofwisseling, spijsvertering, voedingsstoffen, bloed, lymfe, hormonen, zenuwen, bewegingsapparaat.

2. Specifieke anatomie en fysiologie, pathologie en orthopedie.

Onderwerpen: bloedvaten, woekeringen, allergieën, micro-organismen, huidaandoeningen, circulatiesysteem, voet, pees, tenen, spierwerking.

3. Hygiëne, arbo en milieu, Code van het voetverzorgingsbedrijf

Onderwerpen: hygiënisch werken, reinigen en desinfecteren van de praktijk, EHBO, milieuregels en arbo-wetgeving.

4. Theorie van de praktijk.

Onderwerpen: productkennis medicamenten, allergische reacties, voetonderzoek, blauwdrukken maken, standafwijkingen vaststellen, schoenonderzoek, zolen.

5. Sociale, communicatieve en commerciële vaardigheden en ondernemen.

Hoe run je een eigen praktijk, hoe werf je klanten, hoe maak je een kostenberekening, hoe schrijf je een ondernemersplan.

6. De proeve van een basisbehandeling (het praktijkexamen).

Al het geleerde wordt getoetst op dit praktijkexamen door TCI. TCI is als onafhankelijke exameninstelling erkend door het ministerie van onderwijs en aangewezen door de branche. U dient o.a. de volgende handelingen te verrichten: Juiste medicamenten bepalen voor een behandeling, voet onderzoeken, blauwdruk van de voet maken, schoenonderzoek uitvoeren, nagels en voeten behandelen.

Naast het theoriegedeelte bevat deze opleiding 7 praktijkdagen.

Tijdens deze gratis oefendagen komt u in contact met medestudenten en brengt u, onder de professionele begeleiding van onze sympathieke vakdocente, al het geleerde in praktijk. Alle informatie over de praktijkdagen en over de door TCI voorgeschreven materialen die u dient aan te schaffen, ontvangt u tijdens de opleiding. De praktijkdagen worden op onze moderne locatie centraal in Nederland verzorgd. U hoeft voor deze opleiding geen stage te lopen!

Logo KOC NederlandAangezien het studiemateriaal en de praktijkdagen naadloos aansluiten op de exameneisen van het Platform branchediploma voetverzorging (KOC, ProVoet, FNV mooi en HBA-Hoofdbedrijfschap Ambachten), mag deze opleiding Pedicure met recht een topper worden genoemd.

 

OFFICIEEL BRANCHE ERKEND DIPLOMA

Examens voor het landelijk erkende branchediploma Pedicure worden vier keer per jaar afgenomen door de erkende branche exameninstantie TCI in de regio Utrecht. Het betreft 4 theorie-examens en 1 Proeve van een basisbehandeling (praktijkexamen) en een portfolioassessment. Meerdere theorie-examens op een dag afleggen is mogelijk.

Een Getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

ZO STUDEERT U

Studeer in uw eigen tempo

U ontvangt de complete opleiding in één zending thuis. U kunt altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet

Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding

Mevr. E. van den Anker
Mevr. B. Meppelink
Mevr. N. Peter- Haneveer

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur

14 maanden bij een normaal studietempo. U kunt ook meer lessen per maand bestuderen.
U kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Studietijd

Per week moet u rekenen op ca. 8 uur.

Vooropleiding

Voor de opleiding Pedicure branchediploma is geen specifieke vooropleiding vereist.

Leerboeken

Voor de Pedicure opleiding heeft u geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld. Het boekje 'Code van het voetverzorgingsbedrijf' dient nog wel te worden aangeschaft. Daarnaast is het aanschaffen van eigen materialen zoals werkkleding en een pedicuremotor nodig om de opleiding te kunnen doorlopen, maar bovendien ook om het beroep na afronding van uw studie te kunnen uitoefenen. Meer informatie hierover vindt u in de lesstof.

Ringband

Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 077-30.67.000 of stuur ons een e-mail

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Pedicure branchediploma (voetverzorging) €1798 €899
of 20 x €49.00
of 4 x €236.00
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Belasting-teruggaaf voor NHA studie.
U kunt de studiekosten (boven het drempelbedrag van 250 euro) voor een NHA-opleiding, die aansluit op uw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij uw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van uw belasting-schaal) van uw studiekosten. Dat maakt uw studie bij de NHA nog voordeliger!


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.