De mening van...
Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Zakelijke Correspondentie Nederlands

 • Studiebegeleiding door vakdocent.
 • Erkend diploma of getuigschrift.
 • Professioneel studiemateriaal.
 • Studeer in uw eigen tempo.
 • Contact met medestudenten via plaza.

PROGRAMMA

Iedereen die een hogere (administratieve) functie ambieert, moet een goede kennis hebben van zakelijke correspondentie. Veel contacten tussen bedrijven verlopen schriftelijk, en dat zal nooit veranderen. Of dat nu per post of per e-mail gebeurt, maakt niet zoveel verschil. Of het nu ingewikkelde offertes betreft of een eenvoudige bevestiging van een telefonische afspraak evenmin.

Wij leiden u op voor het officiële examen van de Associatie. De Nederlandse Associatie voor Examinering is één van de grootste onafhankelijke exameninstituten van Nederland. Dat maakt uw door het bedrijfsleven erkende diploma waardevol en waardevast.

Wat u leert in deze cursus:
Omdat e-mails en brieven belangrijke visitekaartjes zijn voor bedrijven en organisaties, leert u in de cursus Zakelijke Correspondentie Nederlands:

 • Hoe u een e-mail of brief opstelt.
 • Hoe u de inhoud van de boodschap bepaalt.
 • Hoe u een logische indeling maakt.
 • Hoe u een zakelijke stijl aanhoudt.
 • Hoe u de juiste, overtuigende toon treft.
 • Hoe u irritante taal- en stijlfouten vermijdt.

Zo trekt u de aandacht van de geadresseerden. Met deze praktische cursus Zakelijke Correspondentie Nederlands leert u doeltreffende, overtuigende boodschappen schrijven. We vallen u niet lastig met overbodige studiestof. De correspondentieopdrachten zorgen ervoor dat u veel praktische oefeningen krijgt. Uw zakelijke woordenschat wordt uitgebreid en uw kennis van grammatica en spelling wordt opgefrist.

Studieprogramma
Het vakkenpakket omvat:

 • Een praktische inleiding tot strategisch communiceren.
 • Grammatica-, spelling- en stijloefeningen.
 • Correspondentievoorbeelden om:
  - afspraken te bevestigen,
  - offertes te schrijven,
  - circulaires op te stellen,
  - vragen te stellen,
  - te overtuigen en te verkopen,
  - betalingsherinneringen te sturen,
  - te klagen en klachten te beantwoorden,
  - te solliciteren.

Deze NHA-cursus is gemakkelijk te volgen en is een van de beste in zijn soort.

OFFICIEEL ERKEND DIPLOMA

Het examen Zakelijke Correspondentie Nederlands wordt flexibel per computer afgenomen en u kunt zelf aangeven wanneer u het examen wenst af te leggen. De examenplaatsen liggen verspreid over Nederland. U kunt een plaats uitzoeken die bij u in de buurt ligt. Aanmelden kunt u via:

Associatie voor Examinering.Postbus 642
3800 AP Amersfoort
Telefoon 033-4612159
www.associatie.nl 

Wij leiden u dus op voor het ERKEND DIPLOMA.

Een Getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

 

ZO STUDEERT U

Studeer in uw eigen tempo
U ontvangt de cursus Zakelijke Correspondentie Nederlands in vijf maandzendingen thuis. U bepaalt zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de cursus perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Als u kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u graag begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Cursusleiding:
Mevr. C. Widarto-Neijenhof

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

VOOROPLEIDING

Om deze cursus Bedrijfscorrespondentie met succes te kunnen volgen is basiskennis van de Nederlandse taal gewenst.  

STUDIEDUUR

5 maanden bij een normaal tempo van 4 lessen per maand. U kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur. U kunt elke dag van het jaar starten met deze thuis-studie.  

Studietijd:
Per les moet u rekenen op 3 tot 4 uur.

Leerboeken:
Voor deze cursus heeft u geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.  

Ringband:
Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Vragen? 
Bel ons: 077-30.67.000 of stuur een e-mail.

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Zakelijke Correspondentie Nederlands €482 €241
of 12 x €22.00
of 4 x €63.50
€372 €186
of 12 x €17.00
of 4 x €49.00

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.