De mening van...
Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

vrouw laptop cursus nederlands

Nederlands foutloos schrijven en spreken

 • Studiebegeleiding door vakdocent.
 • Officieel diploma of getuigschrift.
 • Professioneel studiemateriaal.
 • Studeer in jouw eigen tempo.
 • Studeer waar en wanneer je wilt

ALGEMEEN

Je kennis opfrissen? Volg de cursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken


'Hoe heb hij Nederlands leeren schrijfen?' Wat is het fijn als je goed Nederlands kunt spreken en schrijven. Daar heb je immers iedere dag plezier van. Weet je bijvoorbeeld nog hoe het zit met de regels voor spelling en grammatica? Komt er wel of geen t achter 'ik word'?

Of het nu op je werk is of in je privésituatie: een goede beheersing van de Nederlandse taal is onontbeerlijk. Bijvoorbeeld bij het invullen van een formulier, het beantwoorden van een mailtje of het maken van een uitnodiging. Maar ook voor het lezen van de krant, het helpen van je kinderen bij hun huiswerk en het houden van een toespraak op een feestje.


Taalregels oefenen

Ben je weleens onzeker over je taalvaardigheid? Vind je de spellingsregels lastig of zie je ertegenop om in een groep het woord te voeren? De cursus Foutloos Nederlands Schrijven en Spreken biedt uitkomst. Goed communiceren, dat kun je prima leren.

De praktische cursus helpt je bij schriftelijke en mondelinge communicatie. Je leert op een speelse en eenvoudige manier de taalregels en je oefent met spelling, werkwoorden en leestekens. Je ervaart hoe je op een snelle manier lange en moeilijke teksten kunt doorgronden en je maakt kennis met begrippen als tekstdoel, alinea's en kopregels.

Gesprekken voeren

Je leert hoe je een effectieve brief schrijft, zoals een sollicitatie- of klachtenbrief. En vind je het moeilijk om in gesprekken de juiste woorden te vinden? Of vind je het eng om een toespraak te houden? Ook je mondelinge taalvaardigheid krijgt in de cursus een extra stimulans.

Veelzijdige cursus

Van grammatica tot spelling, stijl en meer: de cursus Foutloos Nederlands Spreken en Schrijven zorgt ervoor dat je beter uit je woorden komt. Zowel schriftelijk als mondeling. Elk onderdeel bestaat uit vier lessen en elke les sluit je af met opdrachten en een samenvatting.

Kennis opfrissen

De cursus Foutloos Nederlands Schrijven en Spreken is een goede keuze voor iedereen die schriftelijke en verbale taalkennis en taalvaardigheid wil opfrissen. Werkenden en werkzoekenden, ambtenaren en ondernemers, jong en oud. Een speciale vooropleiding is voor de cursus niet nodig.

Na de cursus sta je schriftelijk en verbaal sterker in je schoenen. Vol zelfvertrouwen schrijf je brieven, lees je artikelen en spreek je mensen toe. Een goede gedachte.

Cursus Nederlands

Het was, het is en het blijft zo: communiceren in goed Nederlands is een vereiste om optimaal te kunnen functioneren, zowel zakelijk als privé! Goed communiceren kun je leren.

 • Moet je morgen een toespraak houden voor een vertrekkende collega?  
 • Vraagt jouw baas je een uitnodiging voor de nieuwjaarsreceptie op te stellen en te versturen?  
 • Heeft een van jouw kinderen moeite met de werkwoordspelling?  
 • Wil je 's morgens voordat je gaat werken even snel de krant doorspitten?  
 • Weet je niet goed hoe je een formulier moet invullen? 
 • Moet je een stukje schrijven? 
 • Of vind je het leuk om jouw kennis wat betreft de Nederlandse taal op te frissen?

De cursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken biedt hierbij uitkomst. Hij geeft jou uitgebreid hulp bij dagelijkse zaken in theorie en praktijk. Of je nu in woord of gebaar, schriftelijk of mondeling moet communiceren: je leert niet alleen volgens de regels te schrijven en te spreken. Nee, je krijgt ook tips over de wijze waarop je iemand of een grote groep moet toespreken.  

Foutloos Nederlands Schrijven en Spreken geeft u meer zelfvertrouwen

Je  weet wat je moet doen om snel lange en korte, moeilijke en eenvoudige teksten te doorgronden. Je kunt jouw zoon of dochter helpen bij het voorbereiden van een spreekbeurt. Je bent in staat goede zakelijke brieven te schrijven. Je leert kortom hoe je schriftelijk en mondeling fouten in de Nederlandse taal vermijdt. Foutloos Nederlands Schrijven en Spreken geeft je meer zelfvertrouwen. Presenteer jezelf daarbij ook nog eens perfect - ook dat leer je - dan staat niets optimaal functioneren in de weg!

Voor iedereen!

De cursus Foutloos Nederlands Schrijven en Spreken is voor iedereen bestemd. Een speciale vooropleiding heb je hiervoor niet nodig. Secretaresses en receptionistes, werkenden en werkzoekenden, ambtenaren en ondernemers, jong en oud: deze cursus biedt iedereen iets! Als naslagwerk misstaat deze cursus ook zeker niet.

Studieprogramma:

De taalcursus Foutloos Nederlands Spreken en Schrijven omvat de volgende 6 onderdelen: Teksten, Grammatica, Spelling, Stijl, Schrijven en Spreken.

Teksten

In het onderdeel Teksten leer je omgaan met begrippen die het lezen van artikelen in kranten en tijdschriften vergemakkelijken, zoals tekstdoel, onderwerp, thema, alinea's, tekststructuur en samenvatten. 

Grammatica

Binnen de lessen grammatica keer je terug naar zaken als zinsbouw, onderwerp en persoonsvorm. Deze kennis heb je o.a. nodig om de werkwoorden goed te kunnen spellen.

Spelling

Deze werkwoordspelling - ook van veelvuldig in het Nederlands voorkomende Engelse werkwoorden-, de meervoudsvorming van zelfstandige naamwoorden en de regels met betrekking tot de interpunctie maken deel uit van het onderdeel Spelling.

Stijl

Het onderdeel Stijl belicht veel voorkomende stijlfouten en leer je stijlfiguren toe te passen zodat jouw communicatie doelgericht en effectief is.

Correspondentie

Hoe je een sollicitatiebrief of een klachtenbrief opbouwt doen we in het onderdeel Correspondentie uit de doeken.

Communicatie

Het onderdeel Communicatie tenslotte neemt jouw angst voor spreken in het openbaar weg. Je ziet niet meer op tegen het houden van spreekbeurten en toespraken en het spreken tijdens vergaderingen. Functioneringsgesprekken breng je ook tot een goed einde.

Elk onderdeel bestaat uit 4 lessen. In zijn totaliteit behelst de cursus dus 24 lessen. In deze lessen volgen praktische opdrachten na theoretische uitleg. Elke les wordt afgesloten met een samenvatting. Daarnaast vind je aan het einde van elke les de antwoorden op de door jou tussentijds gemaakte oefenopdrachten. De huiswerkopgaven stuur je naar jouw docent. Deze krijg je gecorrigeerd en voorzien van een cijfer terug. Dankzij deze top-cursus van de gespecialiseerde NHA zul je een stuk sterker in jouw schoenen staan en een stuk zekerder door het leven gaan!
 

 

OFFICIEEL DIPLOMA

Je kunt examen doen voor het officiële instituuts-diploma.  
Een Getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).  

ZO STUDEER JE

Studeer in jouw eigen tempo

Je ontvangt de complete cursus in één zending thuis. Hierdoor kun je altijd jouw eigen tempo bepalen. Je bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet

Als je kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor en boek je de beste resultaten. Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar jouw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is jouw steun en toeverlaat die je graag begeleidt. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Cursusleiding:

Dhr. T.J.L. Koopman 

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

VOOROPLEIDING

Voor de cursus Nederlands foutloos schrijven en spreken heb je geen specifieke vooropleiding nodig.  

STUDIEDUUR

6 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuis-studie.  

Studietijd:

Per les moet je rekenen op 4 uur.  

Leerboeken:

Voor deze cursus heb je geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.  

Cursusringband:

Bij de lessen ontvang je GRATIS een fraaie ringband om jouw lessen in te bewaren.  

Vragen?

Bel ons: 077-30.67.000 of stuur een e-mail. 

 

 

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Nederlands foutloos schrijven en spreken €318 €159
of 12 x €15.00
of 4 x €42.00
€278 €139
of 12 x €13.00
of 4 x €36.00

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.