De mening van...
Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 679 klanten

Latijn

  • Inzicht in Romeinse geschiedenis
  • Leer grammatica van moderne talen begrijpen
  • Persoonlijke begeleiding via internet
  • Direct contact met studiegenoten
  • Studeer in uw eigen tempo

CURSUSINFORMATIE LATIJN

Bent u gefascineerd door het oude Rome? Deze cursus zal u helpen bij het verklaren van vele hedendaagse gebruiken. Met de cursus Latijn leert u over de invloed van de Romeinen op de westerse talen, cultuur en beschaving. Hiermee zult u de grammatica van de moderne talen beter begrijpen. Ook als u uw kinderen wilt ondersteunen bij hun studie Latijn zult u veel baat hebben bij deze cursus!

Waarom is het interessant om een cursus Latijn te volgen?

1. Latijn vormt de basis voor wetenschappelijke termen

Studies over rechten, medicijnen of biologie (anatomie en plantenkennis) maken veelal gebruik van de Latijnse taal. Het Latijn maakt het mogelijk om een ziektebeeld, verschijnsel of term uniform te benoemen zodat het in alle westerse landen wordt begrepen.


2. Kennis van de Latijnse taal

Met kennis van de Latijnse taal groeit uw algemene ontwikkeling. U leert bijvoorbeeld de benamingen van de planten in uw tuin kennen, maar u zult ook doktersadviezen en medicijnrecepten beter 
begrijpen evenals juridische teksten en kerkelijke diensten.


3. Latijn is bovendien de basis voor vele Romaanse talen

Talen zoals Frans, Spaans, Italiaans, Roemeens en Portugees vinden hun oorsprong in het Latijn. Ook de Nederlandse taal wordt sterk beïnvloed door het Latijn. Veel gewone Nederlandse woorden komen direct uit het Latijn zoals straat, school, poort of kalender.  Kennis van de Latijnse taal maakt dus ook het begrijpen van al deze moderne talen een stuk eenvoudiger.

Maar in de cursus Latijn wordt niet enkel de Latijnse taal behandeld. Ook de Romeinse cultuur en geschiedenis komen uitgebreid aan bod. We volgen de volledige geschiedenis van het Latijn van 2000 voor Christus tot nu en beperken ons daarbij niet tot Rome en Italië!

Samenvattend is Latijn dus zowel beroepsmatig als voor uw persoonlijke ontwikkeling bijzonder nuttig! Het vormt de basis voor:
- wetenschappelijke termen;
- wetenschappelijke namen voor bijvoorbeeld planten- en diersoorten;
- anatomie en pathologie (geneeskunde);
- taalkunde;
- juridische termen;
- kerkelijke teksten.

STUDIEPROGRAMMA CURSUS LATIJN

In 28 lessen maakt u kennis met de boeiende Latijnse taal en haar zeer rijke geschiedenis. Na de cursus bent u in staat om teksten in het Latijn te lezen en in hun historische context te plaatsen. Elke les bevat oefenopgaven, zodat u zelf kunt vaststellen of u de stof goed beheerst! De volgende onderwerpen komen aan bod:
- grammatica;
- geschiedenis van de Romeinse cultuur;
- tekstverklaring;
- vocabulaire/woordenschat.

Na deze cursus Latijn bent u in staat klassieke Latijnse teksten te verklaren. U zult één van de weinigen zijn die de officiële taal van Vaticaanstad begrijpt. Daarnaast zal uw kennis van de Romeinse geschiedenis verrijkt worden. U zult merken: repititio iuvat (herhaling helpt) zodat u uiteindelijk cum laude (met lof) slaagt voor deze cursus!

GETUIGSCHRIFT CURSUS LATIJN

Een getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

U kunt aan het eind van de cursus kosteloos het Certificaat van deelname ontvangen.

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

 

LATIJN LEERT U ZO

Leer in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus in één zending thuis. U kunt altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding
Bij elke les hoort een aantal opdrachten die u thuis op uw gemak kunt maken. U stuurt uw werk naar uw docent Latijn. U krijgt op een vakbekwame manier aanwijzingen zodat u uw vaardigheden nog verder kunt ontplooïen en perfectioneren. U zult veel plezier beleven aan deze cursus.

Cursusleiding
Dhr. R. Jonkers.

Direct contact met studiegenoten
Alle cursisten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die ook de cursus Latijn volgen. U kunt dan samen leren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt deze cursus extra leuk.

CURSUSDUUR LATIJN

Studieduur
10 maanden bij een gemiddeld tempo van 3 lessen per maand.

Studietijd
Per les moet u rekenen op 4 uur.

Vooropleiding
Voor deze cursus heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.

Leerboeken
Voor deze cursus heeft u geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Ringband
Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om je lessen in te bewaren

Vragen
Bel gerust voor een deskundig en vriendelijk antwoord op al uw vragen naar: (077) 30 67 000. Of e-mail: info@nha.nl.

LESGELD CURSUS LATIJN

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Latijn €592 €296
of 10 x €32.00
of 4 x €78.00
€372 €186
of 10 x €20.50
of 4 x €49.00

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.