De mening van...
Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Cursus Indonesisch

  • Studiebegeleiding door vakdocent.
  • Helder lesmateriaal.
  • Incl. mediaplayer + digitale geluidsbestanden.
  • Leer eenvoudig Indonesisch.
  • Unieke leermethode.

ALGEMEEN

Levend Indonesisch
Indonesië, de reusachtige archipel in het verre oosten heeft voor veel mensen een magische klank. Multatuli gaf de archipel een prachtige naam: "De gordel van smaragd". Meer dan 13.000 eilanden strekken zich uit tussen Maleisië in het noorden en Australië in het zuiden. De prachtige tropische stranden van eilanden als Bali en Lombok, de ondoordringbare oerwouden van Sumatra, Kalimantan en Sulawesi en de schitterende culturele bezienswaardigheden van Java maken de archipel tot een paradijs op aarde!

Het Indonesisch: Bahasa Indonesia
Door de uitgestrektheid van het eilandenrijk worden er in Indonesië in totaal ruim 700 verschillende talen gesproken. Na het uitroepen van de onafhankelijkheid in 1945 werd het "Bahasa Indonesia" (het Indonesisch) uitgeroepen tot de nationale taal van Indonesië. Hoewel het de moedertaal is van slechts 20 miljoen van de ruim 200 miljoen inwoners, verstaat naar schatting driekwart van de bevolking de taal. De Nederlanders hebben een grote rol gespeeld bij de ontwikkeling van deze eenheidstaal. Vandaar dat er in het Indonesisch ook veel Nederlandse woorden zijn terug te vinden. Het Indonesisch is gebaseerd op het Maleis, het Bahasa Malayu, de taal die in Maleisië en Brunei gesproken wordt. Het verschil tussen Indonesisch en Maleis is hetzelfde als het verschil tussen Nederlands en Vlaams. Gezien het koloniale verleden worden er in het Maleis meer Engelse worden gebruikt en in het Indonesisch meer Nederlandse.

Het huidige Bahasa Indonesia is een moderne en zeer dynamische taal. Nu de verschillende volkeren van Indonesië vrij door het eilandenrijk kunnen reizen, vindt er een uitwisseling plaats van op andere manieren gesproken Bahasa Indonesia, want iedere streek kent zijn eigen tongval, uitspraak en zijn eigen woorden. Ook het steeds toenemende aantal TV stations dat door de hele Archipel hun programma's uitzendt, draagt bij aan de verbreiding en verdere ontwikkeling van het Indonesisch. U zult zien dat het Indonesisch niet moeilijk is om te leren. Wij helpen u op weg!

Inclusief mediaplayer + digitale geluidsbestanden
De lessen zijn voorzien van luister- en spreekoefeningen. Een belangrijk hulpmiddel bij het leren van de juiste uitspraak. Uw persoonlijke leraar kan u daarbij helpen. De geluidsbestanden (luisteroefeningen) vindt u digitaal terug in uw online leeromgeving: NHA studentenplaza. U kunt deze geluidsbestanden afspelen op uw computer of tablet of kopiëren naar uw smartphone of mediaplayer. Tevens kunt u met de mediaplayer uw eigen uitspraak opnemen en terugluisteren of laten beoordelen!

PROGRAMMA

Perfecte beginners-cursus met veel praktische oefeningen.
In deze populaire cursus Indonesisch komen alle facetten van de Indonesische taal aan bod. Aan de hand van leuke, makkelijk te volgen teksten behandelen we veel voorkomende alledaagse situaties. Ook leert u gaandeweg de cursus allerlei interessante wetenswaardigheden over Indonesië en de Indonesische cultuur.

Na elke les vindt u een aantal oefeningen aan de hand waarvan u uw kennis van het "Bahasa Indonesia" kunt testen. De nadruk ligt op het praktische gebruik van de taal. Dit wil zeggen dat u alleen datgene leert wat u ook echt nodig zult hebben! Na het afronden van deze cursus zult u de Indonesische taal kunnen lezen en schrijven en zonder problemen gesprekken kunnen voeren met de zeer gastvrije Indonesische bevolking. Uw verblijf in de "Gordel van smaragd" zal dankzij deze fantastische cursus nog aantrekkelijker worden.

OFFICIEEL DIPLOMA

U kunt examen doen voor het Officiële instituuts-diploma.
Dat is natuurlijk niet verplicht.

Een Getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle taalcursussen.

ZO STUDEERT U

Studeer in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Indonesisch in één zending thuis. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de cursus perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's.
En starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van uw deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u graag begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Cursusleiding:
Mevr. A. de Jong

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

STUDIEDUUR

12 maanden bij een gemiddeld studietempo.
Liever sneller of langzamer? U bepaalt zelf uw eigen tempo.
U kunt elke dag van het jaar starten met deze cursus.

Studietijd:
Per les moet u rekenen op 3 tot 5 uur.

Leerboeken:
De cursus Indonesisch bestaat uit een uitgebreid cursusboek, een boek met praktische uitspraak-oefeningen, bijbehorende cd's en een extra boek met overzichtelijke woordenlijsten.

Ringband:
Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: 077-30.67.000 of stuur een e-mail.

VOOROPLEIDING

Voor de cursus Indonesisch is geen speciale vooropleiding vereist. We gaan ervan uit dat u weinig of geen kennis van de vreemde taal heeft als u aan deze cursus begint.

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Indonesisch voor beginners €398 €199
of 12 x €18.50
of 4 x €54.00
€358 €179
of 12 x €16.50
of 4 x €47.00

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.