De mening van...
Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 679 klanten

Cursus Hongaars

  • Studiebegeleiding door vakdocent.
  • Lesmateriaal vol oefeningen.
  • Incl mediaplayer + digitale geluidsbestanden.
  • Leer eenvoudig Hongaars.
  • Unieke leermethode.

ALGEMEEN

Levend Hongaars
In 2004 werd Hongarije verwelkomd als één van de nieuwe lidstaten van de EU. Dit betekent dat de handel met dit prachtige land nog verder in een stroomversnelling zal komen en de internationale betrekkingen tussen Nederland en Hongarije verder zullen worden uitgebreid. Ook is Hongarije natuurlijk een prachtig vakantieland waar elke zomer veel Nederlandse toeristen te vinden zijn! Het land heeft namelijk ontzettend veel te bieden, zoals het machtige Balaton-meer en één van de mooiste hoofdsteden van Europa: Boedapest.

Deze ontwikkelingen hebben ertoe bijgedragen dat steeds meer Nederlanders de Hongaarse taal willen leren. Met behulp van deze prettig opgezette studiemethode kunt u straks, zowel zakelijk als privé, met een gerust hart afreizen naar het "Centrum van het nieuwe Europa".

Het Hongaars: de meest exotische taal van Europa!
Het Hongaars is een zeer aparte taal en klinkt bijna "on-Europees". Het is dan ook een enorme uitdaging om deze prachtige taal onder de knie te krijgen, zodat u straks leuke gesprekken kunt voeren met de zeer gastvrije "Magyaren" (Hongaren)!

Zeer praktische cursus met doelgerichte uitspraak-oefeningen.
We willen u aan de hand van de cursus Hongaars zo snel mogelijk de levende, hedendaagse Hongaarse omgangstaal leren. We beginnen met een inleiding waarin het alfabet, de klankleer en de uitspraak van het Hongaars aan bod komen. In de daaropvolgende lessen wordt uw woordenschat stap-voor-stap uitgebreid en zult u al snel in staat zijn om gesprekjes te voeren.

Verder wordt ook uw kennis van de Hongaarse grammatica geleidelijk opgebouwd. Iedere les bestaat uit een tekst, een woordenlijst, een uitleg van de grammatica en een aantal leuke, praktische oefeningen. Het bijgevoegde boek met extra uitspraakoefeningen en de door "native speakers" ingesproken geluidsbestanden, zorgen ervoor dat u uw uitspraak van de Hongaarse taal perfectioneert!

Inclusief mediaplayer + digitale geluidsbestanden
De lessen zijn voorzien van luister- en spreekoefeningen. Een belangrijk hulpmiddel bij het leren van de juiste uitspraak. Uw persoonlijke leraar kan u daarbij helpen. De geluidsbestanden (luisteroefeningen) vindt u digitaal terug in uw online leeromgeving: NHA studentenplaza. U kunt deze geluidsbestanden afspelen op uw computer of tablet of kopiëren naar uw smartphone of mediaplayer. Tevens kunt u met de mediaplayer uw eigen uitspraak opnemen en terugluisteren of laten beoordelen!

PROGRAMMA

De cursus Hongaars is zeer laagdrempelig en start bij de absolute basis. U heeft dus geen specifieke vooropleiding nodig om met de cursus te starten.

Het cursusboek Hongaarse Taalcursus bestaat uit 17 lessen waarin de belevenissen worden gevolgd van Ildikó Szabó en haar familie in Boedapest. Ook maken we kennis met Piet, de Nederlandse vriend van Ildikó en zijn familie.

Het cursusboek opent met een overzicht van de geschiedenis van Hongarije.

In les 17, de laatste les in het boek, wordt een kort overzicht gegeven van de geschiedenis van de Hongaarse literatuur. Hierin zijn een aantal gedichten van bekende Hongaarse dichteres opgenomen.

Aansluitend aan het cursusboek is er het antwoordboek Uitgesproken Hon-gaars waarin de antwoorden van de oefeningen uit het cursusboek staan. Het audio materiaal dat u via dit antwoordenboek kunt beluisteren op internet is een belangrijk hulpmiddel bij de uitspraak van het Hongaars.

OFFICIEEL DIPLOMA

U kunt examen doen voor het Officiële instituuts-diploma.
Dat is natuurlijk niet verplicht.

Een Getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle taalcursussen.

ZO STUDEERT U

Studeer in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Hongaars in één zending thuis. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de cursus perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's.
En starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van uw deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u graag begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Cursusleiding:
Mevr. M. Bába.

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

STUDIEDUUR

12 maanden bij een gemiddeld tempo.
Liever sneller of langzamer? U bepaalt zelf uw eigen tempo.
U kunt elke dag van het jaar starten met deze cursus.

Studietijd:
Per les moet u rekenen op 3 tot 5 uur.

Leerboeken:
De cursus Hongaars bestaat uit een zeer uitgebreid cursusboek met veel oefeningen, toetsen en een uitgebreide woordenlijst en een boek met extra spreekvaardigheids-oefeningen met bijbehorende digitale geluidsbestanden.

Ringband:
Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: 077-30.67.000 of stuur een e-mail.

VOOROPLEIDING

Voor de cursus Hongaars is geen speciale vooropleiding vereist. We gaan ervan uit dat u weinig of geen kennis van de vreemde taal heeft als u aan deze cursus begint.

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Hongaars voor beginners €398 €199
of 12 x €18.50
of 4 x €54.00
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.