De mening van...
Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Stressmanagement / Stresshantering

  • in 5 stappen volkomen stressvrij.
  • Leer ongezonde stress voorkomen.
  • Leer gezonde stress te benutten.
  • Persoonlijke begeleiding via internet.
  • Leer in uw eigen tempo.

ALGEMEEN

Stress is een populair woord dat vaak wordt gebruikt. Stress klinkt negatief, maar is eigenlijk gewoon een modern woord voor 'spanning'. Spanning kan zowel positief als negatief zijn. Iedereen kent het woord en iedereen weet ongeveer wat stress is. Niemand weet echter precies wat de juiste betekenis is en wat de oorzaken en de gevolgen van stress kunnen zijn. Belangrijk voor u is antwoord op de vragen: hoe ga ik om met stress en hoe zorg ik ervoor dat ik er zo weinig mogelijk last van heb? Het is tijd om stress te leren begrijpen én te leren hanteren, want dat kan!
Een zekere spanning is nodig en goed om te kunnen functioneren. Door gezonde spanning blijven we alert en reageren we zoals dat nodig is. Stress is net als elektriciteit: een zekere spanning is goed, maar teveel spanning geeft problemen. Zonder spanning is het leven saai. Wie zich verveelt, gaat meestal op zoek naar spanning. Dat kan door naar een feestje te gaan, naar een thriller te kijken, een spannend boek te lezen, enzovoort. Veel mensen raken in het weekeinde extra gestresst, doordat het niet lukt om zich te ontspannen zoals ze zich dat hadden voorgenomen.

In deze unieke cursus Stressmanagement leert u hoe u ongezonde stress voorkomt en hoe u gezonde stress kunt benutten. Druk is niet langer een belasting en ondanks een overvolle agenda weet u straks de rust te bewaren.

Nuttig voor iedereen
Misschien bent u iemand die helemaal geen last heeft van stress, maar juist 'gek' wordt van de gestresste mensen in uw omgeving. Ook dan is deze cursus Stressmanagement een aanrader. U weet na het volgen van de cursus precies hoe u 'rust in de tent' kunt brengen. Fijn voor ú en voor uw omgeving!

PROGRAMMA

In 5 stappen volkomen stress vrij worden
In het eerste deel van onze cursus wordt duidelijk gemaakt wat stress nu precies is en maakt u kennis met al de verschillende ideëen die er bestaan over stresshantering. Daarnaast leert u welke factoren allemaal van invloed kunnen zijn op onze geestelijke gesteldheid.

Vervolgens pakt u in deel 2 de stressveroorzakers (stressors) aan. Denk hierbij aan de invloed van mensen in uw omgeving, de toenemende informatiestroom (toenemend aantal televisiezenders, draagbare telefoon, enzovoort). Een deel van de stress veroorzaken we zelf.

In deel 3 van de cursus wordt duidelijk waaraan u zelf moet gaan werken. Denk bijvoorbeeld aan goede voeding, voldoende nachtrust, genoeg afleiding en goed plannen. Ook de werkplek kan een bron van stress zijn. De verwachtingen van uw collega's of chef zijn hoog en u wilt alsmaar hogerop, u wordt 'gestoord' van het gestoord worden en heeft misschien last van vijandigheden. U leert in deel 4 hoe u hiermee om kunt gaan. Les voor les wordt duidelijk hoeveel u eigenlijk zelf in de hand heeft.

In deel 5 bent u dan ook op weg naar het niveau van positieve stress! Door het maken van strategische onderbrekingen, het stellen van de juiste vragen aan uzelf en het maken van de juiste keuzes wordt u een gelukkiger en vooral rustiger mens.

Vakkundige begeleiding
Tijdens deze plezierige en nuttige cursus wordt u bijgestaan door een ervaren lerares. Als u dat wilt, kijkt zij uw huiswerk na en geeft zij antwoord op uw vragen. Een geslaagde aanzet tot een leven zonder overbodige stress!

OFFICIEEL DIPLOMA

U kunt examen doen voor het officiële NHA instituutsdiploma.

Een getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

ZO LEERT U

Studeer in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Stressmanagement in één zending thuis. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Als u kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding
Mevr. Drs. K.M. van Vliet.

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur
12 maanden bij een gemiddeld studietempo. U kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur. U kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Studietijd
Per les moet u rekenen op 3 uur.

Vooropleiding
Voor deze cursus Stressmanagement is géén specifieke vooropleiding nodig.

Leerboeken
Voor deze cursus Stresshantering heeft u geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Ringband
Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: 077-30.67.000 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Stressmanagement / Stresshantering €438 €219
of 12 x €20.00
of 4 x €57.50
€394 €197
of 12 x €18.00
of 4 x €52.00

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.