De mening van...
Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Parapsychologie

 • Gevarieerde & praktijkgerichte cursus.
 • Breed scala aan onderwerpen.
 • Persoonlijke begeleiding via internet.
 • Direct contact met studiegenoten.
 • Leer in uw eigen tempo.

ALGEMEEN

Vorm uw eigen mening over onverklaarbare zaken
Parapsychologie is een onderwerp waar iedereen een mening over heeft. Mensen geloven vaak heilig in allerlei verschijnselen. Of ze verwijzen die juist zonder een spoor van twijfel naar het rijk der fabelen. Een feit is echter dat de parapsychologie een bijzonder boeiend vakgebied is met tal van verschijnselen die ons vaak een andere kijk geven op dingen!

Naast het normale
Veel mensen hebben wel eens iets paranormaals meegemaakt. Een droom die achteraf bleek uit te komen, een voorgevoel of een andere ervaring die op de een of andere manier niet te verklaren viel. Ook zijn er mensen die een "bijna dood"-ervaring hebben gehad en zijn er personen die beweren dat ze contact met het hiernamaals kunnen leggen. Al deze verschijnselen kunnen worden samengevat onder de noemer "paranormale verschijnselen". De parapsychologie bestudeert deze paranormale verschijnselen.
Paranormaal betekent letterlijk "naast het normale". Maar toch zijn er allerlei merkwaardige dingen die (als ze werkelijk bestaan) "niet normaal" zijn, maar op zichzelf toch niet onder de parapsychologie vallen, bijvoorbeeld het monster van Loch Ness of U.F.O's. Deze fenomenen vallen niet onder de parapsychologie en komen dus niet aan bod in deze cursus.

Gemakkelijk te volgen
Deze boeiende, makkelijk te volgen cursus parapsychologie behandelt vele interessante onderwerpen die te maken hebben met paranormale verschijnselen en de wetenschap die deze verschijnselen bestudeert, de parapsychologie. In de cursus krijgt u een overzicht van de voornaamste fenomenen, van het bewijsmateriaal dat er voor bestaat en van de onderzoeken die men doet als men de verschijnselen eenmaal voldoende bewezen acht. Al deze informatie zal u de mogelijkheid geven om uw eigen mening te vormen.

PROGRAMMA

Een ontdekkingsreis door het paranormale
De cursus parapsychologie behandelt de vele interessante onderwerpen die te maken hebben met paranormale verschijnselen en de wetenschap die deze verschijnselen bestudeert, de parapsychologie. In de cursus Parapsychologie krijgt u een overzicht van de voornaamste fenomenen, het bewijsmateriaal dat er voor bestaat en van de onderzoeken die men doet als men de verschijnselen eenmaal voldoende bewezen acht;

 • Buitenzintuiglijke waarnemingen (telepathie en helderziendheid)
 • Droomonderzoek
 • Ganzfeldonderzoek
 • Retrocognitie (terugschouw) en tijdreizen (ervaringen waarbij men ervan overtuigt is in het verleden te verkeren)
 • Precognitie (voorschouw) in dromen, orakels
 • Bekende profeten en voorspellingen
 • Buitenzintuiglijke waarnemingen bij dieren
 • Psychokinese, telekinese
 • Persoonsgebonden Poltergeist
 • Paranormaal genezen: fysieke wonderen
 • Meervoudige lichamelijkheid
 • Reïncarnatie
 • Contact na de dood; dromen, ingevingen, leven na de dood: verschijningen
 • Leven na de dood: plaatsgebonden poltergeistgevallen/spookhuizen
 • Spiritistische amateur-séances en hun risico's
 • Professionele mediums
 • Chanelling en "engelen"
 • Toeval en synchronisiteit

OFFICIEEL GETUIGSCHRIFT

Tegen betaling van € 19 kunt u het Officieel Instituuts Getuigschrift aanvragen als uw resultaten gewaardeerd worden op 5,5 of hoger.

U kunt aan het eind van de cursus kosteloos het Certificaat van deelname ontvangen.

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

ZO LEERT U

Leer in uw eigen tempo
Elke maand ontvangt u nieuwe hobbylessen in huis, waardoor u telkens weer geprikkeld wordt om lekker met uw hobbycursus Parapsychologie bezig te zijn. In uw eigen tempo! Zo is de cursus Parapsychologie perfect te combineren met een drukke baan en met andere hobby's. Starten met de hobbycursus Parapsychologie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding
U wordt bij uw cursus Parapsychologie begeleid door een ervaren docent, iemand die met beide benen op de grond staat en die u graag helpt bij het nuchter toelichten en verklaren van vele paranormale verschijnselen. U kunt de oefenopgaven naar hem opsturen en kunt bij hem terecht met al uw vragen. Ook als u zelf paranormale ervaringen heeft, staat hij altijd open om deze ervaringen te onderzoeken. Welkom in de wereld van de parapsychologie! De cursus Parapsychologie is makkelijk te volgen en voor iedereen begrijpelijk!

Cursusleiding
Dhr. T. Rivas

Direct contact met studiegenoten
Alle cursisten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die ook de hobbycursus Parapsychologie volgen. U kunt dan samen leren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt de hobbycursus Parapsychologie extra leuk!

CURSUSDUUR

10 maanden bij een normaal lestempo van 4 lessen per maand.

De cursus Parapsychologie bestaat uit 40 lessen. U kunt elke dag van het jaar starten met deze thuiscursus.

LESGELD

50% korting Cursusduur in maanden Lesgeld ineens Of betaal per maand
Parapsychologie 10 €482 €241
of 10 x €27.00

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.