Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

thuiskapster

Thuiskapper

 • Haarknippen én haarstyling in één cursus
 • Met GRATIS kapperspakket t.w.v. €150
 • Schitterend full-colour lesmateriaal
 • Inclusief 17 instructiefilms
 • Begeleiding door ervaren docent

Cursus Thuiskapper

Haarknippen én haarstyling in één unieke cursus!

Een bezoek aan de kapper, wie doet dat nou niet? Uw haar wordt volgens de nieuwste mode in model gebracht en met uw nieuwe stralende uiterlijk blaakt u van het zelfvertrouwen. Helaas kost een kappersbezoek vele euro's. Helemaal als u bedenkt dat ook de rest van uw gezin regelmatig een bezoekje aan de kapper brengt. Wilt u de kapperskosten van uw gezin tot een minimum verlagen? Kies dan voor de unieke cursus Thuiskapper!

Met de cursus Thuiskapper maakt iedereen op een professionele manier de mooiste kapsels. Wachten tot uw kapper tijd heeft voor een knipbeurt hoeft niet meer, u bespaart honderden euro's per jaar en u maakt zelf de mooiste kapsels. Wij leren u eenvoudige en zelfs 'vergeten' kniptechnieken. Ook verzorging van elk type haar wordt een koud kunstje en u adviseert familie en vrienden over het model dat het beste bij hen past. Alles komt aan bod: van knippen tot modelleren, van föhnen tot verven en van watergolven tot permanenten.

De fullcolour cursus Thuiskapper kan door iedereen worden gevolgd. Door middel van stap-voor-stap foto's/oefeningen leren we u hoe u de allermooiste coupes maakt. U wordt hierin uitstekend begeleid door onze ervaren docent uit de kappersbranche. Binnen een half jaar leert u de kneepjes van dit mooie ambacht.

Inclusief 17 instructiefilms

Bij de cursus ontvangt u 17 korte instructiefilms. Deze films laten de handelingen die in de oefenstof al stap-voor-stap middels foto's worden getoond, ook nog eens zien met bewegende beelden. Dit maakt deze populaire cursus extra compleet!!

PROGRAMMA

Inhoud van de cursus

De cursus Thuiskapper bestaat uit 6 onderdelen. In deze 6 onderdelen komen alle facetten van het kappersambacht uitgebreid aan bod: u doet niet alleen kennis op van haarknippen, maar ook van haarstyling!

De basis, haar- en huidtypen

U begint de cursus Thuiskapper met het leggen van een grondige basis. U weet straks alles over haar. Hoe de haarstructuur is opgebouwd, welke haartypes er zijn en wat de beste manier is om een haartype te verzorgen. Maar ook de huid- en hoofdtypen verdienen aparte aandacht. De gezichtsvorm bepaalt namelijk het soort kapsel dat wordt geknipt.
Een hoofd kan ovaal, lang, vierkant, rond of peervormig zijn. Het huidtype is van invloed op de styling en verfproducten die u wil gebruiken. Wij leren u adviseren over kapsels, welke stylingproducten u kunt gebruiken en hoe u haar en huid gezond houdt.

Producten en toepassingen

Met de basiskennis onder de knie bent u toe aan de volgende stap. Voordat u uw familie en vrienden gaat knippen, maken we u vertrouwd met de techniek en het materiaal van een kapper. En u zult begrijpen dat het oefenhoofd een belangrijk onderdeel is van deze cursus. U leert specifieke kappersscharen te hanteren, zoals een knip- coupe- of uitdunschaar. Verder gaat u ook aan de slag met kammen, klemmen, verstuivers en vele andere materialen. Wij leren u welke materialen u kunt gebruiken en hoe u deze materialen onderhoudt.

Kniptechnieken

In dit onderdeel leren we u alle kniptermen. We leren u haarscheidingen maken, pony knippen en wat standaardlengtes zijn. Ieder hoofd en elk gewenst model vraagt om een specifieke kniptechniek. U leert horizontaal, diagonaal voorwaarts en achterwaarts te knippen, u leert welke kniptechnieken voor mannen en vrouwen worden gebruikt.
Ook speciale technieken als uitdunnen, 'slicen' en 'effileren' zijn u straks niet vreemd. Omdat het knippen van kinderen vaak extra tijd kost bieden we u extra tips om kinderen goed te kunnen knippen. U bent met deze technieken in staat om elk gewenst kapsel te knippen.

Haarkleuren

Er zijn mensen die hun haar graag een andere kleur geven. Ze willen grijze haren tegengaan, een stoerder uiterlijk hebben, of met de nieuwste trends meegaan. De moderne manier van haarkleuren bestaat uit een chemisch proces, waarmee pigment aan het haar wordt toegevoegd of juist wordt weggehaald. In de cursus Thuiskapper leren we u uit welke kleurelementen verschillende haarkleuren zijn opgebouwd. Wij leggen u uit met welk recept de haarkleur doordringt in de haarschacht, waardoor de kleur van het kapsel langer mooi blijft.

Watergolven en föhnen

Na het knippen en kleuren van het haar brengen we het in model. In dit onderdeel van de cursus leert u welke soorten borstels, föhns en stylemethoden er zijn. We leggen u uit hoe het haar te wassen, te conditioneren en in elk gewenst model te maken door het haar in te rollen, te borstelen of te föhnen.

Het stylen van haar gebeurt met behulp van water of andere stylingproducten, afhankelijk van de hoeveelheid steun die het kapsel nodig heeft. U weet straks precies welke borstel, föhn en stylingmethode nodig zijn voor uw haarcreaties.

Permanenten

Tenslotte leren we u haar duurzaam te veranderen in een andere vorm. De uitgebreide kennis van haar en haartypen komt hierbij goed van pas. Behandelingen van het haar met een blijvend effect, gebeuren namelijk met chemische stoffen waarmee de haarstructuur wordt opengebroken en wanneer de gewenste krul is bereikt weer wordt gekoppeld.

U begrijpt dat deze behandeling niet op elk haartype kan worden toegepast. Permanenten beschadigt het haar en maakt het kwetsbaar. Na het volgen van deze cursus kunt u precies inschatten wat wel en wat niet mogelijk is om een blijvende verandering in het kapsel aan te brengen.

Vertrouwd met de schaar en meteen van start

Met de cursus Thuiskapper leert u alle vaardigheden die nodig zijn om een kapsel te creëren dat past bij de persoon die in uw stoel zit. We hebben de cursus zeer praktijkgericht opgezet om u zo goed mogelijk vertrouwd te maken met knippen en styling. U start de cursus op een oefenhoofd voordat u met het kapsel van uw vrienden en familie aan de slag gaat.

OFFICIEEL GETUIGSCHRIFT

Tegen betaling van €19,- kunt het Officieel Instituuts Getuigschrift aanvragen als uw resultaten gewaardeerd worden op 5,5 of hoger.

U kunt aan het eind van de cursus kosteloos het Certificaat van deelname ontvangen.

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

ZO LEERT U

Leer in uw eigen tempo

Elke maand ontvangt u nieuwe hobbylessen in huis, waardoor u telkens weer geprikkeld wordt om lekker met uw hobbycursus Thuiskapper bezig te zijn. In uw eigen tempo! Zo is de cursus Thuiskapper perfect te combineren met een drukke baan en met andere hobby's. Starten met de hobbycursus Thuiskapper kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding

Alle lessen zijn op een prettige en goed te volgen manier geschreven. De cursus Thuiskapper bestaat uit 6 onderdelen, verdeeld over 20 lessen met daarbinnen huiswerkmomenten. U mag uw huiswerk naar uw eigen leraar sturen, die u op een vakkundige manier terugkoppelt over uw resultaten. Hij deelt zijn enthousiasme voor het kappersvak graag met u!

U zult veel plezier beleven aan de creatieve cursus Thuiskapper. Bovendien geeft het enorm veel voldoening als u uw familie en vrienden kunt voorzien van een zelfgecreëerde eigentijdse haarcoupe. En het mooiste is dat u ook nog eens flink wat geld bespaart!

Cursusleiding

Dhr. T. Veenstra

Direct contact met studiegenoten

Alle cursisten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die ook de cursus Thuiskapper volgen. U kunt dan samen leren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt de cursus Thuiskapper extra leuk.

CURSUSDUUR

Cursusduur

5 maanden bij een lestempo van 4 lessen per maand. De cursus Thuiskapper bestaat uit 20 uitgebreide lessen. U kunt elke dag van het jaar starten met deze hobbycursus.

Vooropleiding

Voor de cursus Thuiskapper heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.

Ringband

Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 077-3067000 of stuur ons een e-mail

GRATIS KAPPERSPAKKET

Inclusief GRATIS kapperspakket t.w.v. €150

Uiteraard laten we u niet beginnen zonder een uitgebreid professioneel pakket met knip- en stylingmaterialen! Bij de cursus Thuiskapper ontvangt u daarom een supercompleet materialenpakket, waarmee u meteen van start kunt!


Het pakket bestaat o.a. uit:thuiskapper pakket cursus

 • Een oefenhoofd met tafelstatief
 • Watergolfrollers + speldjes + klemmetjes
 • Professionele scharenset
 • Uitgebreide kammen- en borstelset
 • Kapmantel
 • Waterverstuiver
 • Haarverfmaterialen
 • Toilettas enzovoorts

 

 

 

 

 

 

 

Lesgeld

50% korting Cursusduur in maanden Lesgeld ineens Of betaal per maand
Thuiskapper 5 €504 €252
of 5 x €55.50

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.