Gratis studiegids

Nieuws & Blog

Welkom op de blogpagina van NHA! Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws over onze cursussen en opleidingen? Of wil je in je studiepauze even een interessant artikel lezen? Je vindt hier blogs over allerlei actuele onderwerpen, handige tips & tricks en meer!

Aan de slag met je uitstelgedrag

Nieuws Leestijd: 2 Minuten
Uitstelgedrag

Aan uitstelgedrag hebben we ons allemaal wel eens schuldig gemaakt. Van vervelende klusjes tot werk dat leidt tot succes op de lange termijn. Korte termijn genot staat in de meeste gevallen voorop. Maar waarom stellen we deze dingen steeds uit? En nog belangrijker, hoe pakken we het aan?

Lees verder »

Een carrièreswitch maken: 7 tips

Nieuws Leestijd: 2 Minuten
Carri%C3%A8reswitch-7tips

Je hebt een studie gedaan en bent vol goede moed begonnen aan je eerste baan. Misschien heb je helemaal geen studie gevolgd en ben je er zo ingerold. Of zit je al jaren in het vak? Maar wat is dat knagende gevoel? Je voelt je niet helemaal op je plek. Echt gelukkig met je baan ben je ook niet. Dan is een carrièreswitch de oplossing!

Lees verder »

5 hobbycursussen om je creatieve talent mee te ontdekken

Nieuws Leestijd: 2 Minuten
blog-creatieve-cursussen

Zin om lekker creatief bezig te zijn? Of wil je jouw creativiteit herontdekken? We hebben 5 creatieve hobby’s op een rijtje gezet. Iedereen is creatief. Ja, jij ook! Bij een creatief persoon denken we al snel aan grootheden in bijvoorbeeld de kunst- of muziekwereld. Maar óók jij en ik zijn creatief. Creativiteit kan zich op heel veel verschillende manieren uiten. Creativiteit hoeft ook niet altijd iets tastbaars te zijn natuurlijk. In 'out of the box' oplossingen denken is bijvoorbeeld ook creativiteit!

Lees verder »

Laat je werk los, zoek een hobby

Nieuws Leestijd: 2 Minuten
loskomen-van-werk

Nu veel van ons thuiswerken, is het niet altijd makkelijk om je werk los te laten in de avond of het weekend. Het vinden óf herontdekken van een nieuwe hobby biedt uitkomst! Door tijd te investeren in iets wat je leuk vindt, kun je beter ontspannen. Nee, we bedoelen in dit geval niet een avondje netflixen!

Lees verder »

5 interessante cursussen voor dierenliefhebbers

Nieuws Leestijd: 2 Minuten
dierenliefhebber-blog

Ben jij dol op dieren? Bekijk dan snel de top 5 cursussen voor dierenliefhebbers. Leer dieren beter begrijpen, verzorgen of zelfs helpen in geval van nood. Dit is niet alleen interessant wanneer je beroepsmatig met dieren werkt, maar ook om jouw eigen huisdieren beter te kunnen verzorgen. Door bijvoorbeeld zelf je hond te kunnen trimmen of de lichaamstaal van je kat beter te kunnen begrijpen, wordt de band tussen jou en je huisdier sterker.  

Lees verder »

Top 10 leukste studies

Nieuws
blog-top-10-leukste-studies

Ben jij op zoek naar inspiratie voor een nieuwe studie? Dan ben je hier op de juiste plek. We hebben namelijk een top 10 samengesteld van leuke studies. Met veel diversiteit! Van taalcursussen tot een ICT-opleiding. Lees snel verder en ontdek of een van de genoemde opleidingen uit de top 10 leukste studies bij jou past.

Lees verder »

Goede voornemens waarmaken én volhouden

Nieuws
Goede%20voornemens%20volhouden

New year, new you. Wellicht heb je ook een mooie lijst met goede voornemens samengesteld waar je mee aan de slag gaat. Maar de vraag is: hoe kun je jouw goede voornemens volhouden? Wij helpen je op weg!

Lees verder »

Kom jij in aanmerking voor de tegemoetkoming deeltijders?

Nieuws
tegemoetkoming-deeltijders

Wil jij ontbrekende VMBO, HAVO of VWO certificaten halen voor meerdere vakken, of het volledige VMBO, HAVO of VWO diploma behalen? Dan kun jij in aanmerking komen voor de tegemoetkoming deeltijders. Lees snel verder en kom erachter of ook jij hier recht op hebt.

Lees verder »

Koffietijd met Ineke Raven - "Ik pakte mijn passie tekenen weer op"

Nieuws
Ineke_NHA1

In deze 'Koffietijd met...' drinken we een digitaal kopje koffie met cursiste Ineke Raven (66). Al vanaf dat ze jong was, wilde ze iets met tekenen doen. Ze werd zelfs toegelaten tot de tekenacademie, maar haar ouders zagen dit uiteindelijk toch niet zo zitten. Nu, meer dan 50 jaar later, gaat ze alsnog aan de slag met haar langgekoesterde droom. Ineke volgt namelijk de cursus Tekenen En Schilderen bij NHA. “Alle technieken en materialen komen aan de orde, ik geniet er zo van!”
 

Lees verder »

Een webshop beginnen zonder geld

Nieuws
Webshop_Beginnen_zonder_geld

Een webshop beginnen zonder geld, oftewel zonder initiële investering, is dat mogelijk? Het is niet eenvoudig, maar wanneer jij de juiste kennis bezit, kun je een heel eind komen. Wij hebben 6 praktische tips verzameld die jou gaan helpen bij het beginnen van een webshop zonder meteen veel geld te investeren.

Lees verder »

Zoeken in Google: Tips & Tricks

Nieuws
Google_tips_zoeken

Google, wie gebruikt het niet? Maar heb jij het soms ook dat het niet lukt om snel datgene te vinden wat jij zoekt? Dit komt waarschijnlijk omdat jij de volgende 5 handige Google tips en tricks nog niet gebruikt tijdens het zoeken in Google. Lees snel verder en maak jouw leven een stuk makkelijker met behulp van deze 5 handige tips.

Lees verder »

Zakelijk schrijven: tips en tricks

Nieuws
Zakelijk_Schrijven_tips

Een ijzersterke zakelijke brief, mail, productomschrijving of webtekst schrijven? Zakelijk schrijven is een vak apart, maar ook jij kunt het leren. Ontdek snel hoe je een goede zakelijke tekst schrijft met behulp van deze 5 handige tips en tricks.

Lees verder »

Niet op vakantie? Haal de vakantie in huis!

Nieuws
Blog_vakantie_thuis

Hoogstwaarschijnlijk krijg jij deze maand je vakantiegeld op je rekening. En hoewel we allemaal veel behoefte hebben aan een heerlijke buitenlandse vakantie, zit dit er deze zomer waarschijnlijk niet in. Geen nood: we hebben leuke (en voordelige!) manieren om “thuis op vakantie” te kunnen. Je kunt dan misschien niet naar Spanje toe, maar je kunt Spanje wel in huis halen!

Met welk vakantieland ga jij de onderstaande tips uitproberen?

Lees verder »

Studeren met flashcards

Nieuws
FlashCards

Wellicht heb je momenteel wat extra vrije tijd die je gebruikt om te studeren. Misschien ga jij zelfs al richting je examen. In deze blog geven we jou een mogelijke studietip waarmee je efficiënt de lesstof kunt leren. Het is een handige methode die je gemakkelijk thuis kunt toepassen. We leren je namelijk studeren met flashcards.

Lees verder »

Cursussen met gratis startpakket

Nieuws Leestijd: 3 Minuten
Cursus_Gratis_Startpakket

Heb jij momenteel wat extra tijd over, en wil je die graag nuttig besteden? Wil je bijvoorbeeld leren schilderen of je verder ontwikkelen tot Nagelstyliste of Thuiskapper? Hoe gemakkelijk zou het dan zijn als je metéén kunt beginnen. Dat je geen benodigdheden meer hoeft te kopen, maar gewoon direct aan de slag kunt. Bij NHA hebben we een aantal cursussen waarbij je een gratis startpakket / materialenpakket ontvangt. Welke cursus je ook kiest, ze zijn allemaal vanuit thuis te volgen. Kies jouw favoriet!

Lees verder »

Creëer rust in deze roerige tijden

Nieuws Leestijd: 3 Minuten
Rust_Kalmte

Ben jij momenteel thuis door de Corona crisis? Of ben je juist volop aan het werk omdat jouw organisatie (extra hard) doordraait op dit moment? Hoe dan ook: een beetje rust en ontspanning in deze drukke en roerige tijden is nooit verkeerd.

Vooral werkende ouders hebben het op dit moment drukker dan ooit. De kinderen zijn thuis, zelf werk je wellicht thuis, misschien heb je ook nog een NHA thuisstudie lopen ... alles vraagt aandacht. Wij geven je een paar goede tips die jou door deze vreemde tijden heen helpen.

Lees verder »

Cursussen die zichzelf terugverdienen

Nieuws
Cursussen_Terugverdienen

Terugkerende kosten: we hebben ze allemaal. Boodschappen, huur of hypotheek, verzekeringen, belastingen… het hoort allemaal bij het leven. Maar er zijn veel meer kosten die meerdere keren per jaar terugkeren. Kosten waar je gemakkelijk op kunt besparen door het zelf te leren! Daarom hebben we 6 handige cursussen op een rijtje gezet die zich dubbel en dik terugverdienen, vaak al binnen één jaar!

Lees verder »

Productief thuiswerken tips

Nieuws Leestijd: 3 Minuten
Thuiswerken_tip

Thuiswerken: sommigen doen het al jaren, voor anderen is dit hun eerste keer. De rest van deze maand moeten velen van ons noodgedwongen thuiswerken. Dit zijn natuurlijk goede maatregelen om het COVID-19 virus in te dammen, maar wellicht zijn ze niet zo goed voor je eigen productiviteit. Heb jij het gevoel dat je snel wordt afgeleid, je focus niet kunt vinden en/of dat je veel minder op een dag gedaan krijgt? Lees dan de onderstaande thuiswerktips zodat jij ook productief thuis kunt werken tijdens deze periode.

Lees verder »

Kun je niet thuiswerken? Ga thuis leren!

Nieuws
Thuis_leren

Om de huidige Corona-crisis in te dammen, heeft het kabinet besloten dat iedereen die thuis kán werken, ook thuis zou moeten werken. Voor velen zal dit geen probleem zijn. Gisteren kwam echter het bericht dat ook scholen, kinderdagverblijven en sportclubs hun deuren moeten sluiten. Tot 6 april zelfs. Voor deze branche is thuiswerken een grotere uitdaging.

Lees verder »

De beste LinkedIn profiel tips op een rij

Blog Leestijd: 2 Minuten
LInkedinTips

Wil jij opvallen met jouw LinkedIn profiel? Lees dan snel verder en ontdek 7 handige LinkedIn profiel tips die jouw profiel meteen een boost geven. Door deze LinkedIn profiel tips te volgen val je gegarandeerd op bij jouw toekomstige werkgever. Dit is jouw tijd om gescout te worden op LinkedIn!

Lees verder »

Deze vaardigheden staan goed op jouw CV

Nieuws
CV_Vaardigheden

Ben je toe aan een carrièreswitch óf wil je die ene droombaan bemachtigen? Lees dan snel verder en ontdek welke 5 vaardigheden en competenties een must zijn op jouw cv!

Lees verder »

Unieke studietips die je nog niet kende

Nieuws
Pavlov_studietip

We hebben je al eens voorzien van studietips en productiviteitstips waarvan je stiekem zelf al weet dat ze goed werken. Denk aan goed plannen, een rustige studieplek, to-do-lists maken, zulke dingen. Nu hebben we echter een aantal studietips voor je die je wellicht nog niet kende. Unieke tips waarmee jij extra motivatie en focus kunt creëren. Hier zijn ze!

Lees verder »

Top 10 leukste beroepen

Nieuws Leestijd: 3 Minuten
Droomberoep_dierenverzorger

Zoek jij inspiratie voor een leuke baan of je bent gewoon benieuwd of jouw beroep in het lijstje van de top 10 leukste beroepen van Nederland staat? Je komt er snel achter want wij hebben voor jou tien leuke beroepen op een rijtje gezet.  

Lees verder »

Een bore-out voorkomen

Nieuws
Bore-out-oplossen

Wist je dat maar liefst 1 op de 4 werknemers zich dagelijks verveelt op het werk? Verveling op het werk kan leiden tot een bore-out. De ‘ bore-out’ is een term die steeds vaker voorbij komt. Maar wat is een bore-out eigenlijk, wat zijn de symptomen en hoe kun je het voorkomen? Je leest het allemaal in dit artikel.

Lees verder »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!