Gratis studiegids

6 redenen om Chinees te leren

Nieuws Leestijd: 3 Minuten

De Olympische Winterspelen zijn in volle gang. Het sportevenement vindt dit jaar in Beijing plaats, waardoor China als land momenteel extra in de spotlight staat. Ook de Chinese taal wordt internationaal gezien steeds populairder, niet alleen voor mensen die naar China op vakantie gaan maar ook voor de handel. Er zijn genoeg goede redenen om Chinees te leren, wij geven je er 6!

6-redenen-om-chinees-te-leren

1.     Leer een belangrijke taal in de zakenwereld

China is een erg belangrijk handelsland en is dan ook een van de grootste handelspartners van Nederland. Veel Nederlandse bedrijven doen zaken met China en zijn dan ook steeds vaker op zoek naar werknemers die in staat zijn om moeiteloos met Chinese partners te communiceren. Het leren van de Chinese taal kan je daardoor mooie carrièrekansen opleveren. Met een cursus Chinees op je CV zul jij meer opvallen bij sollicitaties!
 

2.     Reizen naar China wordt nog leuker

Natuurlijk is Chinees leren ook een goed idee als je interesse hebt in de Chinese cultuur of van plan bent om op reis te gaan naar China. Als je de taal van de lokale bevolking spreekt treed je buiten de gebaande toeristische paden en maak je kennis met een hele andere kant van China.

De lokale bevolking zal het waarderen dat je de moeite neemt om hun taal te leren. Je hoeft zeker geen foutloos Chinees te spreken om contact te kunnen leggen met de locals. Zij zullen je hartelijk ontvangen en dit maakt jouw reis extra bijzonder. Jouw ervaring van een land wordt namelijk grotendeels bepaald door hoe goed je de cultuur en de mensen begrijpt.

 

3.     Verbaas mensen op een feestje

Dat Chinees spreken een unieke vaardigheid is blijkt wel uit het feit dat veel mensen het erg bijzonder vinden als je vertelt dat je Chinees spreekt. Zeker in Nederland spreken in verhouding maar weinig mensen deze mysterieuze taal. Als mensen te horen krijgen dat jij de Chinese taal beheerst zul je ongetwijfeld de vraag krijgen of je eens iets in het Chinees kunt zeggen. Altijd een goed gespreksonderwerp op een feestje!
 

4.     Chinees leren is goed voor je hersenen

Wil jij je brein fit houden? Dan kan Chinees leren jou daar bij helpen! Het leren van een vreemde taal heeft allerlei voordelen. Het verbetert je concentratie en je geheugen en uit onderzoek is gebleken dat je hersenen groeien als je een vreemde taal leert. Het leren van een complexe taal als het Chinees geeft je hersenen nog een extra uitdaging omdat je ook een ander schrift leert. Ontdek hier nog meer redenen waarom jij een vreemde taal zou moeten leren.  
 

5.     Chinees is een wereldtaal

Naast Engels en Spaans is ook Chinees inmiddels een echte wereldtaal geworden. China is een reusachtig land met zo’n 1,4 miljard inwoners. Ook op school leren steeds meer kinderen Chinees. Leer je Chinees dan vergroot je het aantal mensen met wie jij contact kunt leggen drastisch. Dit kan erg handig zijn voor je carrière of voor een reis naar China, maar ook gewoon erg leuk. Misschien houd je er zelfs een mooie vriendschap aan over!
 

6.     Communiceer met native speakers in Nederland

Niet alleen internationaal heb je veel aan een vaardigheid als Chinees spreken, ook in Nederland kun je deze taal gebruiken. Nederland heeft ook een Chinese gemeenschap en voornamelijk in de grotere steden wonen veel mensen van Chinese afkomst. Misschien ben je zelf bevriend met iemand die Chinees als moedertaal heeft of eet je regelmatig bij een restaurant met Chinese eigenaren. Met een cursus Chinees leer jij ze aanspreken in hun eigen taal. Chinees spreken zorgt zo voor meer verbinding!

 

Wil jij ook aan de slag met het leren van Chinees? Kies dan voor de cursus Chinees van NHA. Vraag nu jouw gratis proefles aan!

Ja ik wil een gratis proefles! »

 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!