Gratis studiegids

Nieuws & Blog

Welkom op de blogpagina van NHA! Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws over onze cursussen en opleidingen? Of wil je in je studiepauze even een interessant artikel lezen? Je vindt hier blogs over allerlei actuele onderwerpen, handige tips & tricks en meer!

Mis het niet: deze 10 STAP-opleidingen volg jij gratis!

Nieuws Leestijd: 4 Minuten
10-gratis-stap-opleidingen

Wil jij graag een opleiding volgen om je positie op de arbeidsmarkt te verbeteren? Loop jouw kans niet mis en maak gebruik van het STAP-budget. Hiermee krijg jij één keer per jaar € 1.000,- subsidie voor een opleiding naar keuze. En bij NHA volg jij verschillende opleidingen volledig gratis! Bekijk snel deze 10 gratis STAP-opleidingen en vraag direct jouw STAP-aanmeldbewijs aan.

Lees verder »

Zo ga jij slimmer om met jouw geld!

Blog Leestijd: 3 Minuten
omgaan-met-geld

Heb jij aan het einde van jouw loon ook altijd een stukje maand over? Heb je geen geld voor een nieuwe laptop of wasmachine, maar koop je wel elke dag een verse latte macchiato op het station? Met deze hoge gas- en energieprijzen proberen we dit najaar allemaal wat slimmer met ons geld om te gaan. Kun jij daar wel wat hulp bij gebruiken? Lees dan snel onze tips om slimmer met je geld om te gaan!

Lees verder »

5 cursussen voor de echte beautyliefhebber

Blog Leestijd: 3 Minuten
iStock-181853082

Prachtig gelakte nagels, perfect aangebrachte make-up en jouw haar zit altijd op en top. Hebben we jou nu beschreven? Dan kun je wel stellen dat jij een echte beautyliefhebber bent! Heerlijk iedere dag bezig zijn met beautyproducten, dat omschrijft jou helemaal. Wist je dat we bij NHA verschillende beroepsopleidingen hebben voor beautyliefhebbers? Echt wat voor jou dus! Welke cursus ga jij volgen?

Lees verder »

STAP-budget vorige ronde al binnen 48 uur vergeven

Nieuws Leestijd: 2 Minuten
stap-budget-tweede-ronde-3

De eerste rondes van de STAP-subsidie waren een succes. Ook bij de laatste aanvraagronde was de interesse groot. Dat blijkt wel uit het feit dat het budget al binnen 48 uur vergeven was. Voorlopige cijfers van het UWV laten zien dat bijna 44.000 mensen in de tweede ronde een aanvraag voor het STAP-budget hebben ingediend. Heb jij jouw STAP-budget dit jaar al gebruikt? 

Lees verder »

5 tips om vaker nee te zeggen

Blog Leestijd: 3 Minuten
nee-zeggen

Wil jij de baas blijven over je eigen agenda? Maar vind je het moeilijk om nee te zeggen? Bijvoorbeeld tegen een collega met een dringende vraag of tegen een vriend die hulp nodig heeft met klussen? Nee zeggen kan iedereen, maar toch doen we het niet altijd. Veel mensen hebben het voornemen om vaker nee te zeggen. Leer hoe je hier werk van maakt, want dit is jouw tijd. Lees daarom onze 5 tips om vaker nee te zeggen!

Lees verder »

7 populaire cursussen voor vrouwen

Blog Leestijd: 3 Minuten
7-populaire-cursussen-voor-vrouwen

Ben jij een vrouw en ben je op zoek naar een leuke uitdaging in de vorm van een cursus? Bij NHA vind je een ruim aanbod aan leuke cursussen voor vrouwen. Wil jij bijvoorbeeld aan de slag met een beauty- of modeopleiding? Dan vind je bij NHA precies wat je zoekt. We hebben speciaal voor jou 7 populaire cursussen voor vrouwen op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Lees verder »

Profiteer maximaal van je STAP-budget met een combinatiecursus

Nieuws Leestijd: 2 Minuten
stap-combinatiecursussen-2

Ben jij klaar voor de volgende STAP-aanmeldronde? Op vrijdag 1 juli om 10.00 uur is het zover. Vanaf dat moment kun jij jouw subsidieaanvraag indienen bij het UWV. Je maakt dan kans op € 1.000,- opleidingsbudget waarmee je gratis een opleiding kunt volgen bij NHA. Wil jij weten hoe je maximaal profiteert van jouw STAP-budget? We vertellen je meer over onze combinatiecursussen.

Lees verder »

Je werk en privé in balans houden? 6 tips

Blog Leestijd: 3 Minuten
werk-prive-balans

Heb jij een drukke baan? Dan weet je vast dat het vinden van een goede balans tussen werk en privé niet altijd makkelijk is. Toch is het belangrijk om ervoor te zorgen dat niet al jouw tijd en energie naar je werk gaan. Met een goede werk-privébalans ben je namelijk een stuk productiever, en dat komt jouw werkprestaties ten goede. Wil jij werken aan een betere balans tussen je baan en je privéleven? We geven je 6 praktische tips om je op weg te helpen.

Lees verder »

Ben jij klaar voor de volgende STAP-aanmeldronde?

Nieuws Leestijd: 2 Minuten
STAP-aanmeldronde

De volgende aanmeldronde voor de STAP-subsidie start binnenkort. Dat betekent dat jij nu de tijd hebt om je voor te bereiden op jouw subsidieaanvraag. Jouw STAP-aanvraag kun je pas indienen op het moment dat de volgende aanvraagperiode start. Lees hier wat jij nu al kunt doen om straks te profiteren van € 1.000,- gratis opleidingsbudget!

Lees verder »

Deze 7 typen studenten herkent iedereen

Nieuws Leestijd: 2 Minuten
deze-7-typen-studenten-herkent-iedereen

Iedereen is anders en elke student heeft dan ook zijn eigen gewoontes en manieren om te studeren. Op de middelbare school, op het HBO of op de universiteit; het maakt niet uit waar of wat je studeert, deze 7 typen studenten herkent iedereen! In welk type herken jij jezelf?

Lees verder »

Hoe weet je of je toe bent aan een carrièreswitch?

Nieuws Leestijd: 3 Minuten
blog_carriereswitch

Elke dag met tegenzin naar je werk gaan, geen voldoening halen uit je werkzaamheden en uitgeput weer terug naar huis. Duidelijk: het is tijd voor een carrièreswitch. Maar ook als jij best tevreden bent, kan het zijn dat jij toe bent aan een carrièreswitch. En dan is een schop onder je kont vaak genoeg om die stap toch te wagen. Wil jij weten hoe je weet of je toe bent aan een carrièreswitch? En wat je ermee kunt doen als het zo is? Lees dan snel verder.

Lees verder »

Online opleiding volgen? In 2021 ging 26% van Nederland je voor

Nieuws Leestijd: 2 Minuten
online-opleiding-volgen-in-2021-ging-26-procent-van-nederland-je-voor

Online studeren wordt steeds populairder. In 2021 volgden 3,6 miljoen Nederlanders een online cursus, opleiding of training, zo blijkt uit onderzoek van Multiscope. Dat is ruim een kwart van de Nederlandse beroepsbevolking. In het afgelopen coronajaar was er opvallend veel interesse voor opleidingen binnen de zorg. Ook bij NHA zien we een toename in het aantal cursisten.

Lees verder »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!