Gratis studiegids

Laat jouw STAP-budget niet liggen en studeer gratis!

Nieuws Leestijd: 2 Minuten

Heb jij al gehoord van de nieuwe STAP-subsidieregeling? Met de STAP-subsidie kun jij in de meeste gevallen GRATIS een opleiding volgen om je verder te ontwikkelen in het bedrijfsleven. Wil jij weten hoe je de subsidie aanvraagt en welke voorwaarden er gelden? Wij hebben alle details voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder en ontdek hoe jij aanspraak maakt op het STAP-budget. Zo maak je kans om in de meeste gevallen kosteloos een NHA opleiding te volgen!

laat-jouw-stap-budget-niet-liggen

 
Wat houdt de STAP-regeling nou precies in? Verdeeld over 6 termijnen stelt de overheid opleidingsbudget beschikbaar voor mensen die een opleiding willen volgen om hun positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Je kunt elk jaar een bedrag van maximaal € 1.000,- aan subsidie ontvangen voor jouw opleiding.

Wil jij kans maken op de STAP-subsidie? Dan is het belangrijk dat je op tijd jouw aanvraag indient. Het budget is namelijk beperkt. Wanneer het op is, kun je geen subsidie meer ontvangen. De volgende aanvraagtermijn start op 1 juli 2022, maar je kunt nu al jouw aanmeldbewijs aanvragen bij NHA. Dit aanmeldbewijs heb je nodig om jouw aanvraag in te dienen. Lees hieronder hoe je jouw aanmeldbewijs aanvraagt.

 

Hoe vraag ik STAP-budget aan?

Het STAP-budget voor jouw NHA opleiding kun je eenvoudig aanvragen:

Stap 1. Bekijk of de opleiding die jij wilt volgen in aanmerking komt voor de STAP-subsidie. Bekijk alle opleidingen die in aanmerking komen voor STAP-subsidie.

Stap 2. Vraag een aanmeldbewijs aan via de "STAP-aanmeldbewijs" button op de pagina van jouw gekozen opleiding. Vul hier het formulier in. Je ontvangt dan je aanmeldbewijs via de mail.

Stap 3. Dien jouw aanvraag in bij het UWV met het persoonlijke aanmeldbewijs dat je van ons hebt ontvangen. Wacht hier niet te lang mee, want er is maar een beperkt budget beschikbaar. Aanmelden voor de volgende ronde kan vanaf 1 juli 2022.

Bekijk ook ons stappenplan voor het STAP-aanmeldproces als je vragen hebt over het indienen van jouw aanvraag bij het UWV. 

Stap 4. Je krijgt binnen 4 weken bericht van het UWV of jouw aanvraag is goedgekeurd.

Stap 5. Als jouw aanvraag is goedgekeurd ontvangt NHA ook een bevestiging van het UWV. Wij maken jouw inschrijving dan definitief en zorgen dat jij met jouw opleiding aan de slag kunt. Is jouw aanvraag niet goedgekeurd? Neem dan contact met ons op! Wij kijken graag met je naar de mogelijkheden.


Lees ook: Ben jij klaar voor de volgende STAP-aanmeldronde?
 
 

Voldoe ik aan de voorwaarden voor STAP?

Om in aanmerking te komen voor de STAP-subsidie gelden er een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet:

 • Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd.
 • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen andere financiering op het gebied van onderwijs (zoals studiefinanciering, lerarenbeurs, etc).
 • Je opleiding of cursus start binnen 3 maanden na de aanvraagtermijn. Bij NHA kun je starten zodra jouw aanvraag is goedgekeurd. 
 • Je hebt in het betreffende jaar nog niet eerder het STAP-budget ontvangen.
 • Jouw gekozen opleiding is relevant voor de arbeidsmarkt.

 
Voldoe je aan de voorwaarden? Kijk dan snel welke opleiding jij wilt volgen en vraag jouw STAP-aanmeldbewijs aan!
 

Ben je ZZP'er? Lees hier meer over STAP-budget voor ZZP.
Ben je student? Lees meer over STAP-budget voor studenten.

 
 

Wij helpen je graag!

Heb jij nog vragen over de STAP-subsidie, het indienen van jouw aanvraag of over jouw opleiding? Bij NHA staan we klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Aarzel niet om contact met ons op te nemen, wij helpen je graag!

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!