Gratis studiegids

Nieuws & Blog

Welkom op de blogpagina van NHA! Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws over onze cursussen en opleidingen? Of wil je in je studiepauze even een interessant artikel lezen? Je vindt hier blogs over allerlei actuele onderwerpen, handige tips & tricks en meer!

Dit is waarom jij successen zou moeten vieren

Nieuws Leestijd: 2 Minuten
successen-vieren

Prestaties leveren is belangrijk, maar je successen vieren is zeker zo belangrijk. Zo heeft Nederland deze Olympische Spelen inmiddels al 13 podiumplekken behaald. De Nederlandse atleten hebben maar liefst 6 gouden, 4 zilveren en 3 bronzen medailles in de wacht gesleept. Genoeg reden voor een feestje dus! Sta jij ook regelmatig stil bij jouw eigen successen? Wij vertellen je waarom je het vieren van successen zeker niet moet overslaan!  

Lees verder »

6 redenen om Chinees te leren

Nieuws Leestijd: 3 Minuten
6-redenen-om-chinees-te-leren

De Olympische Winterspelen zijn in volle gang. Het sportevenement vindt dit jaar in Beijing plaats, waardoor China als land momenteel extra in de spotlight staat. Ook de Chinese taal wordt internationaal gezien steeds populairder, niet alleen voor mensen die naar China op vakantie gaan maar ook voor de handel. Er zijn genoeg goede redenen om Chinees te leren, wij geven je er 6!

Lees verder »

4 dingen die jij van topsporters kunt leren

Nieuws Leestijd: 3 Minuten
4-dingen-die-jij-van-topsporters-kunt-leren

Vandaag vindt de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen 2022 in Beijing plaats. Dit is het officiële startschot voor alle atleten die de komende 2 weken hun uiterste best gaan doen om een topprestatie neer te zetten. Maar hoe doen zij dit eigenlijk? Hoe bereiden zij zich voor op zo’n belangrijke wedstrijd? Deze 4 dingen kun jij leren van topsporters!  

Lees verder »

Laat jouw STAP-budget niet liggen en studeer gratis!

Nieuws Leestijd: 2 Minuten
laat-jouw-stap-budget-niet-liggen

Heb jij al gehoord van de nieuwe STAP-subsidieregeling? Met de STAP-subsidie kun jij in de meeste gevallen GRATIS een opleiding volgen om je verder te ontwikkelen in het bedrijfsleven. Wil jij weten hoe je de subsidie aanvraagt en welke voorwaarden er gelden? Wij hebben alle details voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder en ontdek hoe jij aanspraak maakt op het STAP-budget. Zo maak je kans om in de meeste gevallen kosteloos een NHA opleiding te volgen!

Lees verder »

Geef jij een origineel kerstcadeau dit jaar? 6 tips

Blog Leestijd: 3 Minuten
origineel-kerstcadeau

Het is niet makkelijk om een origineel kerstcadeau te vinden. Ben jij nog op zoek naar een cadeau voor iemand die écht alles al heeft? Wil je niet weer met een standaard cadeau als parfum of een bierpakket aankomen? Verras een dierbare dit jaar met een cadeau dat echt uniek is. Geef een cursus cadeau en je geeft iemand een bron van kennis of misschien wel een nieuwe hobby! Wij helpen je met 6 tips voor cursussen die perfect zijn als origineel kerstcadeau!

Lees verder »

NHA opnieuw verkozen tot 'Beste Website van het Jaar' 2021

Nieuws Leestijd: 2 Minuten
NHA-website-van-het-jaar-2021

We zaten even in spanning maar donderdag werd bekendgemaakt dat NHA voor de derde keer verkozen is tot Beste Website van het Jaar 2021 in de categorie Educatie & Opleiding. Dit houdt in dat NHA gemiddeld het hoogst beoordeeld is op verschillende kwalitatieve kenmerken. In 2011 en 2018 mocht NHA deze award ook al in ontvangst nemen. Bij deze willen we dan ook iedereen die op ons gestemd heeft ontzettend bedanken!    

Lees verder »

Dit levert studeren jou op

Nieuws Leestijd: 2 Minuten
blog-dit-levert-studeren-jou-op

Studeren is iets waar veel tijd in gaat zitten en dat zeker niet altijd vanzelf gaat. Alle tijd en moeite die je in je opleiding steekt wil je natuurlijk wel nuttig besteden. Gelukkig biedt studeren veel voordelen, zowel voor jou persoonlijk als voor je carrière. Het vergroten van je kennis kan je veel opleveren. Lees snel verder en ontdek van welke voordelen jij profiteert door te studeren!

Lees verder »

Is je motivatie weg? Pak je studie weer op met deze 5 tips

Nieuws Leestijd: 2 Minuten
blog-is-je-motivatie-weg-pak-je-studie-weer-op-met-deze-5-tips

Ligt jouw cursus op je bureau en betrap jij jezelf op een schuldgevoel elke keer als je de cursus ziet liggen? Wil jij graag je diploma behalen maar heb je geen motivatie en ga je liever op de bank liggen om nog een aflevering Netflix te kijken? Of merk je dat je tijdens het studeren te veel afleiding hebt? Geen zorgen, wij geven 5 waardevolle tips waarmee jij je studie snel weer oppakt. Lees snel verder!

Lees verder »

Met deze 5 tips schrijf jij het perfecte Sinterklaasgedicht

Nieuws Leestijd: 3 Minuten
Sinterklaasgedicht-tips

Het is weer zover, de Sint is in het land! De pepernoten en speculaaskoekjes liggen al weken in de schappen en de speelgoed advertenties vliegen je om de oren. Maak jij dit jaar ook een surprise voor een vriend of familielid? Zie jij ook altijd zo op tegen het schrijven van het verplichte gedicht? Geen zorgen! Met deze dichttips hoef jij straks niet meer wakker te liggen van je Sinterklaasgedicht!

Lees verder »

Dit zijn de top 7 talen die je moet leren spreken

Nieuws Leestijd: 4 Minuten
Blog%20Dit%20zijn%20de%20top%207%20talen%20die%20je%20moet%20leren%20spreken

Heb jij een echte talenknobbel en probeer jij op vakantie altijd met de locals te communiceren in hun eigen taal? Of heb jij de Duolingo app op je telefoon geïnstalleerd maar betrap je jezelf er regelmatig op dat je deze al een paar weken niet geopend hebt? Vergroot je wereld met een taalcursus van NHAWij hebben 7 talen voor je op een rijtje gezet die echt de moeite waard zijn om te leren spreken!              

Lees verder »

Leren presenteren: 6 tips

Nieuws Leestijd: 2 Minuten
Presenteren_tips

Klamme handjes, knikkende knieën en een trillende stem? Spanning en stress de baas blijven, kan lastig zijn. Nemen jouw zenuwen de overhand wanneer jij voor een groep moet spreken? Met deze tips verbeter je vandaag nog je presentatieskills!

Lees verder »

Back2School: Top 5 cursussen

Nieuws Leestijd: 1 Minuten
backtoschool

De zomer zit er weer bijna op en dat betekent maar 1 ding; we gaan weer terug naar school. Basisschool, middelbare school, universiteit of een thuisstudie. Waar jij komend schooljaar ook door gaat brengen, we kunnen soms allemaal wel wat hulp gebruiken om de dagen een beetje makkelijker te maken.

Lees verder »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!