Gratis studiegids

Nieuws & Blog

Welkom op de blogpagina van NHA! Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws over onze cursussen en opleidingen? Of wil je in je studiepauze even een interessant artikel lezen? Je vindt hier blogs over allerlei actuele onderwerpen, handige tips & tricks en meer!

Iets nieuws leren: zo pak je dit aan

Nieuws
iets_nieuws_leren

In lijstjes met goede voornemens is “iets nieuws leren” een item dat regelmatig terugkomt. Je bent immers nooit te oud om te leren. In deze blog gaan we wat dieper in op hoe je gemakkelijk een nieuwe vaardigheid of hobby onder de knie krijgt.

Lees verder »

Studie naast werk: 7 bruikbare tips

Nieuws Leestijd: 3 Minuten
Studie_Naast_Werk

Werken én studeren: veel mensen willen het graag. Het is een manier om jezelf te blijven ontwikkelen en uitdagen. Daarbij verbreedt het je carrièrekansen en toekomstmogelijkheden. En laten we eerlijk zijn: heb je niet altijd al gedroomd van iets doen wat je écht leuk vindt?

Lees verder »

Maak jij al gebruik van jouw opleidingsbudget?

Nieuws
NL%20Blog%20opleidingsbudget

Wist je dat circa 40% van de werknemers niet op de hoogte is of geen gebruik maakt van zijn of haar opleidingsbudget? Dat is natuurlijk hartstikke zonde! Weet jij niet of je een opleidingsbudget hebt en wat je er precies mee kan? Lees dan snel verder.

Lees verder »

Pimp je cv – Deel 3

Nieuws
Blog%20pimp%20je%20cv%203_1

Je ziet een interessante vacature voorbij komen, maar hoe zorg je ervoor dat jouw cv en motivatiebrief eruit springen? Om je daarbij te helpen hebben wij 3 uitgebreide tips voor je! Deze week delen we onze derde en tevens laatste tip met jou.

Lees verder »

Pimp je cv – Deel 2

Nieuws
Blog-NHA-PIMP-je-cv-deel2

Je ziet een interessante vacature voorbij komen, maar hoe zorg je ervoor dat jouw cv eruit springt en opvalt? En wat hoort er nu eigenlijk wel en niet thuis op jouw cv? Om je daarbij te helpen hebben wij 3 uitgebreide tips voor je! Deze week delen we onze tweede tip met jou.

Lees verder »

Pimp je cv – Deel 1

Nieuws
blog-pimp-cv-deel-1

Je ziet een interessante vacature voorbij komen, maar hoe zorg je ervoor dat jouw cv eruit springt en opvalt? En wat hoort er nu eigenlijk wel en niet thuis op jouw cv? Om je daarbij te helpen hebben wij 3 uitgebreide tips voor je! Deze week delen we onze eerste tip met jou.

Lees verder »

Hoe herken en voorkom je een burn-out?

Nieuws Leestijd: 3 Minuten
iStock-1047541050

Een burn-out, steeds meer mensen krijgen er mee te maken. Maar hoe herken je een burn-out? En hoe kun je er een voorkomen?

Lees verder »

De beroepen van de toekomst

Nieuws
iStock-843016322

Blijft jouw baan bestaan of word je vervangen door een robot? De arbeidsmarkt blijft veranderen als gevolg van technologische ontwikkelingen. Veel beroepen worden overgenomen door robots, maar er ontstaan ook nieuwe beroepen. Lees snel verder en ontdek of jouw baan blijft bestaan en wat de beroepen van de toekomst zijn.

Lees verder »

Studeren bij NHA door de ogen van een cursist

Nieuws
Mijn%20verhaal%20Gerard%20Plaggenmarsch

Wil je weten hoe ingewikkeld het leven is geworden? Kijk naar het rapport van je kind, worstel er doorheen en puzzel mee met de cito score en kom tot de verrassende conclusie: De resultaten van je kind worden, voor een groot deel, niet meer in cijfers weggezet.

Lees verder »

7 effectieve tips om jouw uitstelgedrag nu aan te pakken

Nieuws
uitstelgedrag

Heb je binnenkort een deadline en stel jij je taken zoals gewoonlijk uit? Hoe komt het toch dat we belangrijke taken of werkzaamheden eindeloos blijven uitstellen? In dit artikel lees je mogelijke oorzaken van jouw uitstelgedrag en 7 concrete tips om jouw uitstelgedrag effectief aan te pakken.

Lees verder »

7 tips die jouw productiviteit meteen verhogen

Nieuws
Foto%20blog%20productiviteit

Heb jij stapels werk liggen, maar lukt het je niet om flink door te werken? Soms laat jouw productiviteit je in de steek. We hebben er allemaal wel eens last van. Met behulp van onderstaande 7 tips verhoog jij jouw productiviteit meteen!

Lees verder »

Tien tips om je ambities te vinden en waar te maken

Nieuws
911330238

Ambities zijn het kruispunt tussen dromen en doen. Wat vind ik nou echt leuk om te doen? En wat wil ik bereiken in mijn leven? Dit zijn belangrijke vragen om jezelf te stellen bij het achterhalen van je ambities. Maar een antwoord vinden op deze vragen is vaak geen makkelijke opgave. Nog moeilijker, is het om jouw ambities om te zetten in werkelijkheid. In dit artikel geven wij je tien handige tips voor het vinden en waarmaken van je ambities.

Lees verder »

Zeven redenen waarom voorlezen belangrijk is voor je kind

Nieuws
cursus%20Kinderverhalen%20Schrijven

Elke ouder zal het wel gemerkt hebben. Voorlezen maakt je leuker en zorgt voor rust. Maar dat zijn lang niet de enige redenen waarom voorlezen zo belangrijk kan zijn voor kinderen. Het voorlezen aan je kinderen kan een grote bijdrage leveren aan hun ontwikkeling. In dit artikel geven we zeven redenen (er zijn er nog veel meer) waarom jij elke dag zou moeten voorlezen aan je kind.

Lees verder »

Heb jij de NHA TV reclame al gezien?

Nieuws Leestijd: 1 Minuten
nha_reclame_2019

De afgelopen weken was NHA op TV te zien met haar reclame.  Met het nieuwe jaar inmiddels al een aantal weken onderweg is dit het moment om in jezelf te investeren. Wellicht wil je nog meer uit je werk halen, droom je van een van eigen bedrijf of wil je een nieuwe hobby of taal onder de knie krijgen.

Lees verder »

NHA wint de publieksprijs ‘Beste Website van het Jaar 2018’

Blog Leestijd: 3 Minuten
20181126_110535%20klein

Na het nodige nagelbijten werd NHA donderdagavond in Amsterdam verkozen tot de beste Website van het Jaar in de categorie Educatie & Opleiding. Met het winnen van deze populaire publieksprijs wordt NHA beloond voor de veranderingen die het afgelopen jaren heeft doorgemaakt op digitaal gebied. Iets dat bij de cursisten van NHA zeker niet onopgemerkt is gebleven aangezien het de hoogste gemiddelde score behaalde op diverse kwalitatieve kenmerken. Iedereen die op NHA gestemd heeft ontzettend bedankt!

Lees verder »

De taal van de liefde

Nieuws
Blog_vakantie

Een zwoele zomer vol liefde staat voor de deur. De liefde blijkt verrassend vaak in het buitenland te worden gevonden. Maar wat doe je als je elkaars taal niet beheerst? Uit onderzoek van NHA thuisstudies blijkt de liefde bij veel cursisten (38%) mee te spelen in de keuze om een specifieke taal te leren. Daarom alvast een aantal versiertips om die leuke Italiaan aan de haak te slaan.

Lees verder »

CBS: Van beroep wisselen steeds populairder

Nieuws Leestijd: 3 Minuten
kwaliteitsmanagement_277x208

Het Centraal Bureau voor de Statistiek maakte deze week bekend dat afgelopen jaar bijna één miljoen mensen van beroep veranderd zijn in Nederland.  Niet raar natuurlijk wanneer je bedenkt dat de economie op volle toeren draait en werk tegenwoordig bijna voor het oprapen ligt.  Droom jij ook van een nieuwe uitdaging of wil je juist financieel een stap maken? Lees dan snel verder om meer te weten.

Lees verder »

MBA of managementvaardigheden?

Nieuws
MBA_opleiding

De leider in jezelf al ontdekt? Wellicht denk je erover om een volledige Master of Business Administration (MBA) te volgen. Een tweejarige opleiding die al snel een investering vraagt van € 10.000,-. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Dat begrijpen wij. Investeren in jezelf kost geld, maar bij NHA houden we het betaalbaar. Ook voor jouw portemonnee.

Lees verder »

NHA behaalt het NRTO-keurmerk

Nieuws
NRTO_keurmerk

NHA opleidingen heeft op 14 oktober 2016 het NRTO-keurmerk ontvangen. Het NRTO-keurmerk is een onafhankelijke erkenning voor kwaliteit en professionaliteit in de private opleidingenmarkt. Het NRTO-keurmerk wordt afgegeven door de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO), de brancheorganisatie voor trainen en opleiden.

Lees verder »

De voordeligste opleider van Nederland!

Nieuws
leer_voor_erkend_diploma

NHA behoort als enige afstandsopleider tot de 10 best beoordeelde opleidingsinstituten van Nederland. Binnen de categorie 'prijs-kwaliteitverhouding' is NHA uitgeroepen tot de voordeligste opleider van Nederland: plaats 1. Een bevestiging van onze visie: Kwalitatief onderwijs, betaalbaar voor iedereen!

Lees verder »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!