Gratis studiegids

CBS: Van beroep wisselen steeds populairder

Nieuws Leestijd: 3 Minuten

Het Centraal Bureau voor de Statistiek maakte deze week bekend dat afgelopen jaar bijna één miljoen mensen van beroep veranderd zijn in Nederland.  Niet raar natuurlijk wanneer je bedenkt dat de economie op volle toeren draait en werk tegenwoordig bijna voor het oprapen ligt.  Droom jij ook van een nieuwe uitdaging of wil je juist financieel een stap maken? Lees dan snel verder om meer te weten.

kwaliteitsmanagement_277x208

Uit het onderzoek van het CBS blijkt verder dat steeds meer mensen ervoor kiezen om een nieuwe weg in te slaan en van beroep te veranderen. Zo gingen in 2017 meer dan een half miljoen mensen werken in een ander werkveld. De beroepsklassen waarvoor mensen kiezen loopt sterk uiteen. Zo kiezen veel mensen voor een commercieel of financieel beroep. Daarnaast zijn ook beroepen in zorg & welzijn en ICT enorm in trek.

 

Waar liggen kansen?

De werkloosheid is sinds 2001 niet meer zo laag geweest en dat betekent dat in diverse branches een tekort aan goed personeel is ontstaan.  Voor veel mensen liggen daarom kansen om eindelijk van beroep te wisselen of een andere stap te maken. Natuurlijk ga jij niet over één nacht ijs bij een besluit om van beroep te wisselen. Je wilt tenslotte geen beroep kiezen waar in de toekomst misschien geen werk in te vinden is.  Daarnaast is het van belang dat je van tevoren goed weet wat een beroep inhoud en dat je al wat vakinhoudelijke kennis eigen gemaakt hebt.

 

Veel branches ondervinden problemen met het vinden van het juiste personeel. De vergrijzing van de bevolking en technologische ontwikkelingen zullen het tekort aan personeel in veel branches alleen maar erger maken. Zo verwacht de zorg dat het aantal tekorten de komende jaren, misschien wel decennia, alleen maar zullen oplopen. Zie jij jezelf al werken in de zorg? Misschien werk je al in de zorg, maar ben je toe aan iets meer? NHA heeft diverse cursussen en opleidingen in de zorg, van de basisopleidingen Verzorgende IG en Verpleegkundige tot en met een opleiding voor Tandartsassistent(e)

 

Naast de gezondheidszorg liggen in de huidige arbeidsmarkt ook veel mogelijkheden op het gebied van ICT.  Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op en bieden constant nieuwe mogelijkheden. Zo zag de eerste webshop pas in 1997 het levenslicht en bestaat de smartphone sinds 2007. Tegenwoordig zijn we overal en met alles afhankelijk van technologie en hebben alle ontwikkelingen ervoor gezorgd dat de wereld steeds kleiner is geworden. Zie jij jezelf al werken in zo'n dynamische sector? Wie weet is onze opleiding Game Designer dan wel iets voor jou. Je kan ook Apps Maken of werken als ICT-medewerker met behulp van onze basisopleiding ICT Medewerker. Naast deze opleidingen heeft NHA natuurlijk nog vele andere computer opleidingen.

 

Nederland wordt daarnaast steeds populairder als doorgeefluik voor de rest van de wereld. Dit heeft als gevolg dat in de logistieke sector tekorten zijn aan goed personeel en genoeg kansen liggen om jezelf door te ontwikkelen met een van onze logistieke opleidingen. Wie weet zie jij jezelf liever in de financiële dienstverlening werken. Mocht dat zo zijn levert de huidige economische situatie genoeg kansen op om jezelf te ontwikkelen in deze sector. Nog niet in deze sector actief? Maak dan gebruik van een van onze Financiële cursussen.

 

Ben jij net als al die anderen toe aan iets anders?

Pak dan nu je kans en durf die stap te zetten. NHA helpt jou graag op weg en geeft je nu 50% korting op je lesgeld. Samen zorgen wij dat jij klaar bent voor de volgende stap.

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!