Gratis studiegids

Reviews

Bij NHA ben je verzekerd van een kwalitatieve opleiding. In de afgelopen 85 jaar volgden al zo'n 2 miljoen tevreden cursisten een thuisstudie bij ons. De ervaring van onze cursisten vinden we ontzettend belangrijk en we streven dan ook naar een zo hoog mogelijke tevredenheid. Ontdek hier hoe onze cursisten NHA beoordelen en lees hun reviews!

  
 

NHA scoort gemiddeld een 8,8

De opleidingen van NHA worden gemiddeld met een 8,8 beoordeeld op het onafhankelijke platform eKomi.

Bij eKomi - The Feedback Company kunnen onze cursisten onafhankelijk hun ervaringen met NHA beoordelen.  

 8.620 reviews op eKomi

 
Daarom studeer je bij NHA! 
 

   Studeer in je eigen tempo

   Met persoonlijke begeleiding

   85 jaar ervaring

   15 dagen gratis op proef

   Niet geslaagd, lesgeld terug garantie


 

 

REVIEWERS


"Ik kan al korte gesprekjes voeren met mijn buren uit Venezuela"

Linda Buschman (60): "Ik werk fulltime als wetenschappelijk uitgever en ben altijd omringd door wetenschap. Om te ontspannen heb ik wat creatieve hobby’s. Om ook mijn andere hersenhelft actief te houden ben ik met de taalcursus Spaans begonnen en dat bevalt me heel goed!

Een nieuwe uitdaging voor je brein is altijd goed en het is natuurlijk ook heel leuk om je ergens in vast te bijten. Een taal leren is een perfecte manier om je brein tot het uiterste te testen en daarnaast jezelf te leren verdiepen in een ander, van personen tot culturen. Ik kan al korte gesprekjes voeren met mijn buren uit Venezuela."

 

"Op basis van de studie schreef ik zelfs een boek"

Martin van Elmpt (51): "Na 20 jaar was ik toe aan een andere invulling van mijn werkende leven. Ik volgde twee opleidingen tegelijkertijd: een algemene opleiding tot coach en aanvullend Psychologie van Hoogbegaafdheid.

De thuisstudies van NHA waren perfect te combineren met het starten van mijn eigen bedrijf. Ik leerde wanneer het mij uitkwam. Inmiddels heb ik mijn bedrijf al aardig op de rit. Op basis van de studie schreef ik zelfs een boek; Dat werkt anders. Dat had ik een jaar geleden nooit durven dromen."

 

"De opleiding helpt me om extra verdieping toe te voegen in mijn begeleiding"

Joëlle Stapelkamp (35): “Ik geef al 12 jaar groepslessen bij diverse sportscholen. Samen met een vriendin ben ik een eigen bedrijfje gestart waarin we bootcamp en personal training aanbieden. Ik wilde graag mijn kennis uitbreiden en verdiepen, daarom ben ik deze opleiding gaan volgen. Dat bevalt goed: het huiswerk wordt snel nagekeken en de docenten sturen je bij waar nodig.

Zelf heb ik een aantal jaar geleden een burn-out gehad. Toen heb ik ervaren hoe belangrijk sport en voeding is voor het lichaam, maar zeker ook voor de geest. Ik vind het heerlijk om mensen te verbinden, motiveren en enthousiasmeren. De opleiding Personal Trainer geeft me de kans net dat beetje extra verdieping in mijn begeleiding toe te voegen."
 


  

Reviews Beroepsopleidingen

   8/10

Bedrijfskunde met Management

"Erg tevreden over de opleiding. Vooral heel fijn dat je in je eigen tempo kunt studeren op momenten dat het jou uitkomt. Begeleiding is erg prettig."

---

  10/10

Cognitieve Gedragstherapie (CGT)

"Het is een erg mooie opleiding met goede inhoud die ook goed te begrijpen is. De inhoud is duidelijk geschreven en erg leerzaam."

---

  10/10

Human Resource Management (HRM)

"Goede cursus, duidelijke instructies, overzichtelijk, nuttige feedback, juiste niveau. Helemaal aan te passen aan het tempo wat realiseerbaar is."

Reviews Hobbycursussen

  10/10

Aquarelleren

"Mijn huis werkbegeleider geeft me prima feed back. Opbouwend maar ook met duidelijke aanwijzingen waar ik wat aan heb. ik geniet van de cursus."

---

   8/10

Bierbrouwen

"Leuke cursus, goed en makkelijk geschreven teksten. Docent begeleiding was prima. De huiswerkopdrachten mogen wel wat uitdagender. Wel leuk dat je zelf een bier moet brouwen. Kortom, leuke cursus, aan te bevelen!"

--- 

  10/10

Keyboard

"Net begonnen met cursus keyboard van NHA. Duidelijke uitleg, digitale leeromgeving en een schriftelijke map werk zeer prettig. Ontzettend leuk om met muziek bezig te zijn. Een aanrader!"

 
 

 
 

Reviews Taalcursussen

  10/10

Duits voor Beginners + Gevorderden

"Ik ben inmiddels bij het 7e hoofdstuk tot heden is alles nog steeds duidelijk. Zelfs tijdens mijn vakantie in Oostenrijk al gebruik gemaakt van de opgedane kennis. Huiswerk indienen gaat eenvoudig en krijg ook best snel feedback. Tot heden ben ik tevreden."

---

   8/10

Spaans voor Beginners + Gevorderden

"Ik ben bezig met de cursus spaans. Het is best pittig maar wordt op een leuke manier aangeboden. Het is fijn dat er ook gesproken materiaal bij zit zodat men de klanken beter kan herkennen en leren."

---

  10/10

Arabisch voor Beginners

"Kwaliteit/prijs verhouding is zeer goed. Ik was verrast te zien hoe de cursus in elkaar steekt. Heel overzichtelijk. Het lesmateriaal is prima, het feit dat ik overal kan inloggen maakt het erg toegankelijk. Kortom, ik ben heel blij met mijn keuze voor het NHA."

 

Reviews Eigen Bedrijf opleidingen

   8/10

Kindercoach + Kinderpsychologie

"Nu een aantal maanden bezig. De lesstof is erg interessant en goed te leren en te begrijpen. De snelheid van het nakijken van het huiswerk ook super en bij vragen is er snel antwoord. Ben erg tevreden."

---

   6/10

Hovenier

"Van wat ik nu heb geleerd interessant maar ik mis de juiste opbouw en eigenlijk net iets meer informatie, dan wel praktische informatie over de Hoveniers opleiding."

---

  10/10

Professional Organizer / Opruimcoach

"Hoewel ik nog niet op de helft van de opleiding ben is het echt een top opleiding. Niet alleen heel interessant maar ook heel leuk om mee bezig te zijn. Opleiding is heel divers. Docent stuurt heel vlot het nagekeken huiswerk terug met heel waardevolle feedback."


 

Reviews Voortgezet Onderwijs

   8/10

VWO Biologie

“Erg fijn. Kan zelf bepalen wanneer je er tijd voor hebt. Ik combineer dit met een HBO studie en moet het dus vaak afwisselen. Verder erg fijn dat het huiswerk binnen 1-2 dagen wordt nagekeken en voorzien is van uitleg als er een vraag gesteld was.”

---

  10/10

HAVO Wiskunde A

Ik ben heel blij met mijn cursus Wiskunde A havo. Het is heel duidelijk en overzichtelijk ingedeeld. Het huiswerk wordt snel nagekeken, waardoor ik snel weer verder kan. Kan het iedereen aanraden!”

---

  10/10

Review VMBO Engels

“Fijne lesmethode en goede feedback van de docent. Het is gemakkelijk te gebruiken.”
 


 

 

Lees alle reviews » 

 

 

 

8/10
Presenteren + PowerPoint 2021

Goede ervaring. Soms wat lastig.

10/10
Financieel Administratief Medewerker

Leerzame en leuke cursus! Fijn dat ik de cursus op mijn eigen tempo kan doen. Heb bij de start van de cursus een pakket ontvangen met mappen waarin alle lessen staan. Gelukkig kan je daardoor zelf de keuze maken of je de lessen digitaal of via de map maakt.

8/10
Tuinarchitectuur + SketchUp

Aangezien ik nog maar pas ben gestart met de opleiding, merk ik dat de huiswerkopgaven soms vrij summier zijn omschreven en het even zoeken is wat men nu exact wil.

8/10
Mental Coach

Ik nu bijna 3 maanden gestart met de cursus en het bevalt me goed. Goed uitleg en snel reactie van de docent met opbouwende feedback.

10/10
Massage

Een duidelijke en fijne cursus vind ik Foto's en uitleg zorgen er voor dat ik stap voor stap leer masseren en dat ik het ook fijn vind om te studeren

10/10
Emotionally Focused Therapy (EFT)

Gedegen

10/10
Basiskennis Loonadministratie

Ik ben nog bezig met de studie en tot nu toe ben ik er tevreden mee.

10/10
Werkvoorbereider

De cursus werkvoorbereider is een zeer uitgebreide cursus waar alle belangrijke onderdelen voor een werkvoorbereider aan bod komen. Ik ben erg tevreden over de lesstof en de docent. Ik raad iedereen deze cursus aan.

10/10
Basisopleiding Apothekersassistent

Heel leuke cursus, voldoende lesmateriaal en duidelijke opgaven.

8/10
Vakopleiding Payroll Services (VPS)

Ik mis veel vraag momenten. Het zou fijn zijn als er momenten zijn dat je jouw docent kan bellen of mailen. Daarin kan je vragen beter stellen dan via een knop met maximaal aantal woorden. Vooral als een opleiding moeilijk is

10/10
Psychologie van Autisme

Het is een leerzame cursus, huiswerk wordt snel nagekeken

6/10
Dierenverzorging

Opleiding vind ik wel prima, alleen vind ik soms het huiswerk niet overeenstemmen met de informatie in de lesstof

10/10
Modeontwerper + Kleding Maken

Ik kan mijn eigen schema plannen en in het comfort van mijn huis studeren. Als moeder dacht ik altijd dat het onmogelijk zou zijn om weer naar school te gaan, maar toen ontdekte ik NHA. Ik ben heel blij dat ik mijn droom waar kan maken.

10/10
Sport & Voeding

Cursus gaat best goed

8/10
Pools voor Beginners

Als je vanuit het boek werk is het lastig om het juiste muziekbestand erbij te vinden.

10/10
Computerboekhouden met Exact Online

Duidelijk en helder. Snelle feedback retour van huiswerk.

8/10
Vmbo Engels

Goede uitleg en duidelijk feedback

10/10
Basisopleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen

Ik vind de opbouw van hoofdstukken heel passende bij mij, mijn docent regeert snel, en de programma is makkelijk om te gebruiken. Prima opleiding tot nu toe (ik moet nog mijn eerste examen doen, dus nog niet alles ervaart). Ik ben tevreden!

10/10
Reisadviseur

Leuke en uitgebreide cursus waarbij alle facetten langskomen. Ook snelle begeleiding online en het huiswerk werd elke keer snel nagekeken met feedback. Jullie klantenservice stond ook altijd klaar voor vragen.

8/10
Cognitieve Gedragstherapie (CGT)

Makkelijk te volgen, overzichtelijke indeling.

10/10
Tandartsassistent

Het gong vlot en snel allemaal

6/10
Allround Coach

De cursus zelf is leuk, alleen zijn er voor mij 2 nadelen. 1. Je kan de cursus niet inkijken hoe jij het wilt. Eerst komt deel "Lifecoach" vrij. Dus ik zou bv niet zelf kunnen kiezen eerst te beginnen met Budgetcoach want die informatie is nog niet beschikbaar. 2. Redelijk veel oefeningen van de cursus Lifecoach (waar ik nu mee bezig ben) zijn met proefclienten. Je moet zelf op zoek gaan naar mensen die willen meedoen als proefclient en vaak ook elke keer iemand anders. Gelukkig lukt mij dat omdat ik nu toch thuis zit en relatief veel mensen spreek, maar kan mij voorstellen dat het voor andere mensen lastiger is.

8/10
Stressmanagement / Stresshantering

... ik ervaar de cursus als erg goed, en deze cursus geeft stof tot nadenken en tot reflectie. .. nuttig, .. , en zeker leerzaam.

8/10
Mindfulness

Fijne opleiding om te doen. Laagdrempelig, makkelijk te volgen.

Toon per pagina: 12 24 Toon alles
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!