Gratis studiegids

Reviews

Bij NHA ben je verzekerd van een kwalitatieve opleiding. In de afgelopen 85 jaar volgden al zo'n 2 miljoen tevreden cursisten een thuisstudie bij ons. De ervaring van onze cursisten vinden we ontzettend belangrijk en we streven dan ook naar een zo hoog mogelijke tevredenheid. Ontdek hier hoe onze cursisten NHA beoordelen en lees hun reviews!

  
 

NHA scoort gemiddeld een 8,8

De opleidingen van NHA worden gemiddeld met een 8,8 beoordeeld op het onafhankelijke platform eKomi.

Bij eKomi - The Feedback Company kunnen onze cursisten onafhankelijk hun ervaringen met NHA beoordelen.  

 8.620 reviews op eKomi

 
Daarom studeer je bij NHA! 
 

   Studeer in je eigen tempo

   Met persoonlijke begeleiding

   85 jaar ervaring

   15 dagen gratis op proef

   Niet geslaagd, lesgeld terug garantie


 

 

REVIEWERS


"Ik kan al korte gesprekjes voeren met mijn buren uit Venezuela"

Linda Buschman (60): "Ik werk fulltime als wetenschappelijk uitgever en ben altijd omringd door wetenschap. Om te ontspannen heb ik wat creatieve hobby’s. Om ook mijn andere hersenhelft actief te houden ben ik met de taalcursus Spaans begonnen en dat bevalt me heel goed!

Een nieuwe uitdaging voor je brein is altijd goed en het is natuurlijk ook heel leuk om je ergens in vast te bijten. Een taal leren is een perfecte manier om je brein tot het uiterste te testen en daarnaast jezelf te leren verdiepen in een ander, van personen tot culturen. Ik kan al korte gesprekjes voeren met mijn buren uit Venezuela."

 

"Op basis van de studie schreef ik zelfs een boek"

Martin van Elmpt (51): "Na 20 jaar was ik toe aan een andere invulling van mijn werkende leven. Ik volgde twee opleidingen tegelijkertijd: een algemene opleiding tot coach en aanvullend Psychologie van Hoogbegaafdheid.

De thuisstudies van NHA waren perfect te combineren met het starten van mijn eigen bedrijf. Ik leerde wanneer het mij uitkwam. Inmiddels heb ik mijn bedrijf al aardig op de rit. Op basis van de studie schreef ik zelfs een boek; Dat werkt anders. Dat had ik een jaar geleden nooit durven dromen."

 

"De opleiding helpt me om extra verdieping toe te voegen in mijn begeleiding"

Joëlle Stapelkamp (35): “Ik geef al 12 jaar groepslessen bij diverse sportscholen. Samen met een vriendin ben ik een eigen bedrijfje gestart waarin we bootcamp en personal training aanbieden. Ik wilde graag mijn kennis uitbreiden en verdiepen, daarom ben ik deze opleiding gaan volgen. Dat bevalt goed: het huiswerk wordt snel nagekeken en de docenten sturen je bij waar nodig.

Zelf heb ik een aantal jaar geleden een burn-out gehad. Toen heb ik ervaren hoe belangrijk sport en voeding is voor het lichaam, maar zeker ook voor de geest. Ik vind het heerlijk om mensen te verbinden, motiveren en enthousiasmeren. De opleiding Personal Trainer geeft me de kans net dat beetje extra verdieping in mijn begeleiding toe te voegen."
 


  

Reviews Beroepsopleidingen

   8/10

Bedrijfskunde met Management

"Erg tevreden over de opleiding. Vooral heel fijn dat je in je eigen tempo kunt studeren op momenten dat het jou uitkomt. Begeleiding is erg prettig."

---

  10/10

Cognitieve Gedragstherapie (CGT)

"Het is een erg mooie opleiding met goede inhoud die ook goed te begrijpen is. De inhoud is duidelijk geschreven en erg leerzaam."

---

  10/10

Human Resource Management (HRM)

"Goede cursus, duidelijke instructies, overzichtelijk, nuttige feedback, juiste niveau. Helemaal aan te passen aan het tempo wat realiseerbaar is."

Reviews Hobbycursussen

  10/10

Aquarelleren

"Mijn huis werkbegeleider geeft me prima feed back. Opbouwend maar ook met duidelijke aanwijzingen waar ik wat aan heb. ik geniet van de cursus."

---

   8/10

Bierbrouwen

"Leuke cursus, goed en makkelijk geschreven teksten. Docent begeleiding was prima. De huiswerkopdrachten mogen wel wat uitdagender. Wel leuk dat je zelf een bier moet brouwen. Kortom, leuke cursus, aan te bevelen!"

--- 

  10/10

Keyboard

"Net begonnen met cursus keyboard van NHA. Duidelijke uitleg, digitale leeromgeving en een schriftelijke map werk zeer prettig. Ontzettend leuk om met muziek bezig te zijn. Een aanrader!"

 
 

 
 

Reviews Taalcursussen

  10/10

Duits voor Beginners + Gevorderden

"Ik ben inmiddels bij het 7e hoofdstuk tot heden is alles nog steeds duidelijk. Zelfs tijdens mijn vakantie in Oostenrijk al gebruik gemaakt van de opgedane kennis. Huiswerk indienen gaat eenvoudig en krijg ook best snel feedback. Tot heden ben ik tevreden."

---

   8/10

Spaans voor Beginners + Gevorderden

"Ik ben bezig met de cursus spaans. Het is best pittig maar wordt op een leuke manier aangeboden. Het is fijn dat er ook gesproken materiaal bij zit zodat men de klanken beter kan herkennen en leren."

---

  10/10

Arabisch voor Beginners

"Kwaliteit/prijs verhouding is zeer goed. Ik was verrast te zien hoe de cursus in elkaar steekt. Heel overzichtelijk. Het lesmateriaal is prima, het feit dat ik overal kan inloggen maakt het erg toegankelijk. Kortom, ik ben heel blij met mijn keuze voor het NHA."

 

Reviews Eigen Bedrijf opleidingen

   8/10

Kindercoach + Kinderpsychologie

"Nu een aantal maanden bezig. De lesstof is erg interessant en goed te leren en te begrijpen. De snelheid van het nakijken van het huiswerk ook super en bij vragen is er snel antwoord. Ben erg tevreden."

---

   6/10

Hovenier

"Van wat ik nu heb geleerd interessant maar ik mis de juiste opbouw en eigenlijk net iets meer informatie, dan wel praktische informatie over de Hoveniers opleiding."

---

  10/10

Professional Organizer / Opruimcoach

"Hoewel ik nog niet op de helft van de opleiding ben is het echt een top opleiding. Niet alleen heel interessant maar ook heel leuk om mee bezig te zijn. Opleiding is heel divers. Docent stuurt heel vlot het nagekeken huiswerk terug met heel waardevolle feedback."


 

Reviews Voortgezet Onderwijs

   8/10

VWO Biologie

“Erg fijn. Kan zelf bepalen wanneer je er tijd voor hebt. Ik combineer dit met een HBO studie en moet het dus vaak afwisselen. Verder erg fijn dat het huiswerk binnen 1-2 dagen wordt nagekeken en voorzien is van uitleg als er een vraag gesteld was.”

---

  10/10

HAVO Wiskunde A

Ik ben heel blij met mijn cursus Wiskunde A havo. Het is heel duidelijk en overzichtelijk ingedeeld. Het huiswerk wordt snel nagekeken, waardoor ik snel weer verder kan. Kan het iedereen aanraden!”

---

  10/10

Review VMBO Engels

“Fijne lesmethode en goede feedback van de docent. Het is gemakkelijk te gebruiken.”
 


 

 

Lees alle reviews » 

 

 

 

8/10
Portugees voor Beginners

Ik vind de cursus erg praktisch en gestructureerd opgesteld en de begeleiding goed (maar het is optioneel om voor de begeleiding te kiezen) . De verhaaltjes zijn afwisselend, hoewel hier en daar niet helemaal meer bij de tijd. In de eerste les gaat het over ansichtkaarten sturen: dat kan beter vervangen worden door e-mail of whats-app :-) De mogelijkheid om de uitspraak van de Portugese taal in verhaaltjes en de losse woordjes steeds opnieuw te beluisteren helpen deze onder de knie te krijgen. Je kunt zelf je tempo bepalen en versnellen of vertragen.

8/10
Nieuwgrieks voor Beginners + Gevorderden

Duidelijke uitleg, handig dat je op je telefoon kan oefenen. Maar ook fijn dat de cursus ook op papier te doen is. Is fijn om even na te zoeken

10/10
Japans

De cursus is leuk, leerzaam en de docent geeft hele goede feedback.

8/10
Engels voor Gevorderden

Ziet er goed uit

8/10
Pools voor Beginners

Als je vanuit het boek werk is het lastig om het juiste muziekbestand erbij te vinden.

10/10
Pools voor Beginners + Gevorderden

Duidelijke lessen met logische opbouw.

8/10
Duits voor Beginners

Ik heb nooit Duits gehad, ik vind het niveau best hoog voor beginners.

8/10
Engels voor Gevorderden

Ik leer veel.

8/10
Indonesisch voor Beginners

prettig om het op eigen kracht te doen en er geen tijdsdruk is. 12 maanden de tijd voor 20 lessen. niet te veel uren in de week mee bezig, wat naast een baan en huishouden best lastig is. ik probeer om de 2 weken een les te behandelen en tot nu toe lukt dat.

10/10
Papiaments voor Beginners

De boeken en de map met opdrachten zijn heel duidelijk. De docent kijkt ontzettend snel na. Heel fijn om feedback te krijgen van de docent.

8/10
Portugees voor Gevorderden

Heel fijn om op je eigen tempo te leren en feedback te krijgen van een persoonlijke leraar.

8/10
Arabisch voor Beginners

De taal wordt duidelijk uitgelegd en geeft voldoende oefeningen om de taal te leren.

10/10
Doorstroomopleiding Engels voor Gevorderden

Ik ben zeer tevreden over de manier van werken.

10/10
Duits voor Beginners + Gevorderden

De cursus is gevarieerd in onderwerpen en is makkelijk te volgen. Alles wordt goed en duidelijk uitgelegd. Snelle reactie van de mentor.

10/10
Indonesisch voor Beginners

Heel tevreden ook met de feedback van de docent erg leerzaam

8/10
Frans voor Beginners + Gevorderden

Wat een leuke cursus Frans! De lesstof is overzichtelijk en duidelijk beschreven. Heel fijn dat je de uitspraak kan horen. De snelheid waarmee het ingezonden huiswerk nagekeken word is ook prettig. Ik heb binnen een week het cijfer met feedback terug. Ik ben tot nu toe zeker tevreden.

10/10
Nieuwgrieks voor Beginners

het is allemaal heel duidelijk en de te beluisteren teksten zijn ook duidelijk. ook de uitleg in de map is goed, al is het wel een moeilijke taal en vreemde letters. de bladzijde met het Griekse alfabet en de daarbijbehorende uitspraak is onmisbaar voor het leerproces.

10/10
Turks voor Beginners

Heel makkelijke leer opties bieden jullie aan ben er zeer tevreden over

8/10
Nieuwgrieks voor Beginners + Gevorderden

Ik ervaar de opleiding als heel erg leerzaam en prettig te leren, ik vind het ook fijn dat ik een leraar heb waarnaar ik vragen kan sturen. Ik vind het een hele fijne opleiding

8/10
Engels voor Gevorderden

Lekker korte lessen waardoor het overzichtelijk blijft. Huiswerk wordt vlot nagekeken. Ben bijna op de helft van de cursus dus nog wel even te gaan. Maar voorlopig prima vol te houden.

8/10
Engels voor Beginners

De cursus Engels voor Beginners bevalt mij heel goed. Per les uitgebreide uitleg, oefeningen over de behandelde lesstof en huiswerkopgaven die aansluiten op de les in kwestie.

10/10
Frans voor Beginners + Gevorderden

De cursus is zowel online als op papier te doen. Online diverse opties om de woordjes eigen te maken. De oefeningen helpen om de grammatica eigen te maken. Na iedere 5 lessen zit een herhaling in de oefeningen ingebouwd wat ik erg prettig vind voor mijn leerproces.

8/10
Nieuwgrieks voor Beginners

Mooie opleiding. Je hebt alle tijd. Duidelijke lessen.

10/10
Duits voor Beginners + Gevorderden

De cursus zit goed in elkaar en is inspirerend.

Toon per pagina: 12 24 Toon alles
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!