Gratis studiegids

Reviews

Bij NHA ben je verzekerd van een kwalitatieve opleiding. In de afgelopen 85 jaar volgden al zo'n 2 miljoen tevreden cursisten een thuisstudie bij ons. De ervaring van onze cursisten vinden we ontzettend belangrijk en we streven dan ook naar een zo hoog mogelijke tevredenheid. Ontdek hier hoe onze cursisten NHA beoordelen en lees hun reviews!

  
 

NHA scoort gemiddeld een 8,8

De opleidingen van NHA worden gemiddeld met een 8,8 beoordeeld op het onafhankelijke platform eKomi.

Bij eKomi - The Feedback Company kunnen onze cursisten onafhankelijk hun ervaringen met NHA beoordelen.  

 8.620 reviews op eKomi

 
Daarom studeer je bij NHA! 
 

   Studeer in je eigen tempo

   Met persoonlijke begeleiding

   85 jaar ervaring

   15 dagen gratis op proef

   Niet geslaagd, lesgeld terug garantie


 

 

REVIEWERS


"Ik kan al korte gesprekjes voeren met mijn buren uit Venezuela"

Linda Buschman (60): "Ik werk fulltime als wetenschappelijk uitgever en ben altijd omringd door wetenschap. Om te ontspannen heb ik wat creatieve hobby’s. Om ook mijn andere hersenhelft actief te houden ben ik met de taalcursus Spaans begonnen en dat bevalt me heel goed!

Een nieuwe uitdaging voor je brein is altijd goed en het is natuurlijk ook heel leuk om je ergens in vast te bijten. Een taal leren is een perfecte manier om je brein tot het uiterste te testen en daarnaast jezelf te leren verdiepen in een ander, van personen tot culturen. Ik kan al korte gesprekjes voeren met mijn buren uit Venezuela."

 

"Op basis van de studie schreef ik zelfs een boek"

Martin van Elmpt (51): "Na 20 jaar was ik toe aan een andere invulling van mijn werkende leven. Ik volgde twee opleidingen tegelijkertijd: een algemene opleiding tot coach en aanvullend Psychologie van Hoogbegaafdheid.

De thuisstudies van NHA waren perfect te combineren met het starten van mijn eigen bedrijf. Ik leerde wanneer het mij uitkwam. Inmiddels heb ik mijn bedrijf al aardig op de rit. Op basis van de studie schreef ik zelfs een boek; Dat werkt anders. Dat had ik een jaar geleden nooit durven dromen."

 

"De opleiding helpt me om extra verdieping toe te voegen in mijn begeleiding"

Joëlle Stapelkamp (35): “Ik geef al 12 jaar groepslessen bij diverse sportscholen. Samen met een vriendin ben ik een eigen bedrijfje gestart waarin we bootcamp en personal training aanbieden. Ik wilde graag mijn kennis uitbreiden en verdiepen, daarom ben ik deze opleiding gaan volgen. Dat bevalt goed: het huiswerk wordt snel nagekeken en de docenten sturen je bij waar nodig.

Zelf heb ik een aantal jaar geleden een burn-out gehad. Toen heb ik ervaren hoe belangrijk sport en voeding is voor het lichaam, maar zeker ook voor de geest. Ik vind het heerlijk om mensen te verbinden, motiveren en enthousiasmeren. De opleiding Personal Trainer geeft me de kans net dat beetje extra verdieping in mijn begeleiding toe te voegen."
 


  

Reviews Beroepsopleidingen

   8/10

Bedrijfskunde met Management

"Erg tevreden over de opleiding. Vooral heel fijn dat je in je eigen tempo kunt studeren op momenten dat het jou uitkomt. Begeleiding is erg prettig."

---

  10/10

Cognitieve Gedragstherapie (CGT)

"Het is een erg mooie opleiding met goede inhoud die ook goed te begrijpen is. De inhoud is duidelijk geschreven en erg leerzaam."

---

  10/10

Human Resource Management (HRM)

"Goede cursus, duidelijke instructies, overzichtelijk, nuttige feedback, juiste niveau. Helemaal aan te passen aan het tempo wat realiseerbaar is."

Reviews Hobbycursussen

  10/10

Aquarelleren

"Mijn huis werkbegeleider geeft me prima feed back. Opbouwend maar ook met duidelijke aanwijzingen waar ik wat aan heb. ik geniet van de cursus."

---

   8/10

Bierbrouwen

"Leuke cursus, goed en makkelijk geschreven teksten. Docent begeleiding was prima. De huiswerkopdrachten mogen wel wat uitdagender. Wel leuk dat je zelf een bier moet brouwen. Kortom, leuke cursus, aan te bevelen!"

--- 

  10/10

Keyboard

"Net begonnen met cursus keyboard van NHA. Duidelijke uitleg, digitale leeromgeving en een schriftelijke map werk zeer prettig. Ontzettend leuk om met muziek bezig te zijn. Een aanrader!"

 
 

 
 

Reviews Taalcursussen

  10/10

Duits voor Beginners + Gevorderden

"Ik ben inmiddels bij het 7e hoofdstuk tot heden is alles nog steeds duidelijk. Zelfs tijdens mijn vakantie in Oostenrijk al gebruik gemaakt van de opgedane kennis. Huiswerk indienen gaat eenvoudig en krijg ook best snel feedback. Tot heden ben ik tevreden."

---

   8/10

Spaans voor Beginners + Gevorderden

"Ik ben bezig met de cursus spaans. Het is best pittig maar wordt op een leuke manier aangeboden. Het is fijn dat er ook gesproken materiaal bij zit zodat men de klanken beter kan herkennen en leren."

---

  10/10

Arabisch voor Beginners

"Kwaliteit/prijs verhouding is zeer goed. Ik was verrast te zien hoe de cursus in elkaar steekt. Heel overzichtelijk. Het lesmateriaal is prima, het feit dat ik overal kan inloggen maakt het erg toegankelijk. Kortom, ik ben heel blij met mijn keuze voor het NHA."

 

Reviews Eigen Bedrijf opleidingen

   8/10

Kindercoach + Kinderpsychologie

"Nu een aantal maanden bezig. De lesstof is erg interessant en goed te leren en te begrijpen. De snelheid van het nakijken van het huiswerk ook super en bij vragen is er snel antwoord. Ben erg tevreden."

---

   6/10

Hovenier

"Van wat ik nu heb geleerd interessant maar ik mis de juiste opbouw en eigenlijk net iets meer informatie, dan wel praktische informatie over de Hoveniers opleiding."

---

  10/10

Professional Organizer / Opruimcoach

"Hoewel ik nog niet op de helft van de opleiding ben is het echt een top opleiding. Niet alleen heel interessant maar ook heel leuk om mee bezig te zijn. Opleiding is heel divers. Docent stuurt heel vlot het nagekeken huiswerk terug met heel waardevolle feedback."


 

Reviews Voortgezet Onderwijs

   8/10

VWO Biologie

“Erg fijn. Kan zelf bepalen wanneer je er tijd voor hebt. Ik combineer dit met een HBO studie en moet het dus vaak afwisselen. Verder erg fijn dat het huiswerk binnen 1-2 dagen wordt nagekeken en voorzien is van uitleg als er een vraag gesteld was.”

---

  10/10

HAVO Wiskunde A

Ik ben heel blij met mijn cursus Wiskunde A havo. Het is heel duidelijk en overzichtelijk ingedeeld. Het huiswerk wordt snel nagekeken, waardoor ik snel weer verder kan. Kan het iedereen aanraden!”

---

  10/10

Review VMBO Engels

“Fijne lesmethode en goede feedback van de docent. Het is gemakkelijk te gebruiken.”
 


 

 

Lees alle reviews » 

 

 

 

10/10
Basisopleiding Doktersassistent

Leuk, erg leerzaam, huiswerk wordt snel nagekeken, goede feedback van de leraren.

10/10
Relatietherapie

Tot nu toe vind ik de opleiding echt heel leerzaam en super interessant!

8/10
Bloemist

Ik ben nog maar voor kort begonnen en het is tevens mijn eerste online thuis studie. Het bevalt goed het is overzichtelijk duidelijk, wat wel fijn zou zijn is echt een kort momentje fysiek met je docenten. Nu is het een hele korte feedback die je krijgt. Het zou voor mij een meer waarde zijn als je de docent ook even online kan spreken. Verder ben ik erg content! leuke afwisseling van leerstof en Practijk opdrachten!

10/10
Cyber Security voor Beginners

Het is erg leuk om basis kennis te krijgen over security erg leerzaam voor mij in ieder geval

8/10
Patisserie

Het is een duidelijke studie, met alle stof goed uitgelegd. Ook de begeleiding en beoordeling van een coach is heel fijn! Nu mezelf er nog even toe zetten de studie voort te zetten, er is nl. het een en ander tussendoor gekomen, waardoor studeren even stillag.

10/10
Loopbaancoach

Alles krijg je zowel op papier als online erg handig , huiswerk wordt super snel nagekeken met goeie feedback . NHA zou ik bij iedereen aanbevelen die ik spreek over thuis studies.

8/10
Stervensbegeleiding

Een vrij basic opleiding die je laat inzien wat het vak van stervensbegeleiding inhoudt. De opleiding biedt ruimte voor eigen inzichten en de docent geeft duidelijk aan wat evt anders of beter kan.

10/10
Korte Verhalen Schrijven

Leerzaam, stimulerende opdrachten, wijze docent en ik krijg steeds meer mijn doel in zicht.

10/10
Autotechniek

De lessen zijn erg overzichtelijk! En de hulp van een docent is ook erg fijn als je er even niet uitkomt.

8/10
Cyber Security voor Beginners + Gevorderden

Ik ben bezig met Cyber Security voor Beginners en ik vind de materie interesant maar heel erg theoretisch, en heel veel begrippen. Ik ben net 57 geworden en moet er echt wel veel tijd in stoppen om het lezen om te zetten in begrijpen.

8/10
Programmeren voor Kinderen

Eigenlijk wil ik 4,5 sterren geven, maar dat kan niet. Het is een erg leerzame cursus, soms wel ingewikkeld, maar daardoor ook erg uitdagend. het leuke aan deze cursus is dat je echt de robot leert besturen, op veel verschillende manieren. je leert op verschillende manieren de basis van programmeren. Wat ik soms minder leuk vind is als er een wat meer theoretische les tussen zit. ikzelf vindt het prettiger om te leren tijdens het doen, en ben dan soms wat ongeduldig. Gelukkig komt na de theorie altijd weer genoeg ruimte om het zelf uit te proberen. Als het een lang stuk theorie is, vraag ik mijn moeder om het voor te lezen. Dat helpt mij bij het concentreren. Groeten Lennart (9 jaar).

10/10
Functioneel Beheerder

Het is heerlijk om thuis te leren op je eigen snelheid, de cursus Functioneel Beheer is erg prettig om te volgen alles is duidelijk uitgelegd en makkelijk te volgen, het huiswerk helpt je hierbij zodat je voelt dat je het begrijpt, en anders krijg je duidelijk commentaar van je docent die je hierbij helpt.

10/10
Pools voor Beginners + Gevorderden

Duidelijke lessen met logische opbouw.

10/10
Assistent Drogist

Ik ben zeer tevreden met mijn keuze voor apothekersassistente. De lessen zijn voor mij en anderen erg nuttig en ik heb er tot nu toe zoveel profijt van gehad dat ik ze met liefde bestudeer.

8/10
Schilderen voor Beginners

In korte tijd al veel kennis opgedaan. Prettige en overzichtelijke uitleg

10/10
Elektronica voor Beginners

Een goede training om de basis weer te leren kennen, waarbij snelle reacties van de docent.

10/10
Basiskennis Loonadministratie

Duidelijke lesstof. Prettig dat de lesstof ook op papier thuis wordt geleverd en niet alleen digitaal is. Huiswerk wordt snel nagekeken, vaak al binnen 2/3 dagen. Al met al dus zeer tevreden.

10/10
Basisopleiding Jeugdzorg

Ik vind deze opleiding super leuk en tot nu toe ben ik nog steeds heel tevreden ook met mijn docent die best wel snel reageert wannee het nodig is.

10/10
Declarant Assistent

duidelijk om te leren, goede uitleg

10/10
Alles over de Hond

De opleiding is goed gestructureerd en de lessen zijn overzichtelijk en duidelijk. Het huiswerk wordt snel nagekeken.

10/10
Vwo Wiskunde B

Contact met de leraar is prettig, er wordt snel nagekeken. De stof is veel doen (lees opdrachten maken), waardoor je je de theorie snel eigen maakt! Aanrader

8/10
Piano

De piano cursus leert het piano spel op een rustige en evenwichtige manier. Met duidelijke voorbeelden zowel schriftelijk als om te luisteren

8/10
Banketbakker

Ik moet mezelf toe zetten om alles te lezen. Het is erg veel lees werk. Verder leuke opleiding.

8/10
Duits voor Beginners

Ik heb nooit Duits gehad, ik vind het niveau best hoog voor beginners.

Toon per pagina: 12 24 Toon alles
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!