Gratis studiegids

Reviews

Bij NHA ben je verzekerd van een kwalitatieve opleiding. In de afgelopen 85 jaar volgden al zo'n 2 miljoen tevreden cursisten een thuisstudie bij ons. De ervaring van onze cursisten vinden we ontzettend belangrijk en we streven dan ook naar een zo hoog mogelijke tevredenheid. Ontdek hier hoe onze cursisten NHA beoordelen en lees hun reviews!

  
 

NHA scoort gemiddeld een 8,8

De opleidingen van NHA worden gemiddeld met een 8,8 beoordeeld op het onafhankelijke platform eKomi.

Bij eKomi - The Feedback Company kunnen onze cursisten onafhankelijk hun ervaringen met NHA beoordelen.  

 8.620 reviews op eKomi

 
Daarom studeer je bij NHA! 
 

   Studeer in je eigen tempo

   Met persoonlijke begeleiding

   85 jaar ervaring

   15 dagen gratis op proef

   Niet geslaagd, lesgeld terug garantie


 

 

REVIEWERS


"Ik kan al korte gesprekjes voeren met mijn buren uit Venezuela"

Linda Buschman (60): "Ik werk fulltime als wetenschappelijk uitgever en ben altijd omringd door wetenschap. Om te ontspannen heb ik wat creatieve hobby’s. Om ook mijn andere hersenhelft actief te houden ben ik met de taalcursus Spaans begonnen en dat bevalt me heel goed!

Een nieuwe uitdaging voor je brein is altijd goed en het is natuurlijk ook heel leuk om je ergens in vast te bijten. Een taal leren is een perfecte manier om je brein tot het uiterste te testen en daarnaast jezelf te leren verdiepen in een ander, van personen tot culturen. Ik kan al korte gesprekjes voeren met mijn buren uit Venezuela."

 

"Op basis van de studie schreef ik zelfs een boek"

Martin van Elmpt (51): "Na 20 jaar was ik toe aan een andere invulling van mijn werkende leven. Ik volgde twee opleidingen tegelijkertijd: een algemene opleiding tot coach en aanvullend Psychologie van Hoogbegaafdheid.

De thuisstudies van NHA waren perfect te combineren met het starten van mijn eigen bedrijf. Ik leerde wanneer het mij uitkwam. Inmiddels heb ik mijn bedrijf al aardig op de rit. Op basis van de studie schreef ik zelfs een boek; Dat werkt anders. Dat had ik een jaar geleden nooit durven dromen."

 

"De opleiding helpt me om extra verdieping toe te voegen in mijn begeleiding"

Joëlle Stapelkamp (35): “Ik geef al 12 jaar groepslessen bij diverse sportscholen. Samen met een vriendin ben ik een eigen bedrijfje gestart waarin we bootcamp en personal training aanbieden. Ik wilde graag mijn kennis uitbreiden en verdiepen, daarom ben ik deze opleiding gaan volgen. Dat bevalt goed: het huiswerk wordt snel nagekeken en de docenten sturen je bij waar nodig.

Zelf heb ik een aantal jaar geleden een burn-out gehad. Toen heb ik ervaren hoe belangrijk sport en voeding is voor het lichaam, maar zeker ook voor de geest. Ik vind het heerlijk om mensen te verbinden, motiveren en enthousiasmeren. De opleiding Personal Trainer geeft me de kans net dat beetje extra verdieping in mijn begeleiding toe te voegen."
 


  

Reviews Beroepsopleidingen

   8/10

Bedrijfskunde met Management

"Erg tevreden over de opleiding. Vooral heel fijn dat je in je eigen tempo kunt studeren op momenten dat het jou uitkomt. Begeleiding is erg prettig."

---

  10/10

Cognitieve Gedragstherapie (CGT)

"Het is een erg mooie opleiding met goede inhoud die ook goed te begrijpen is. De inhoud is duidelijk geschreven en erg leerzaam."

---

  10/10

Human Resource Management (HRM)

"Goede cursus, duidelijke instructies, overzichtelijk, nuttige feedback, juiste niveau. Helemaal aan te passen aan het tempo wat realiseerbaar is."

Reviews Hobbycursussen

  10/10

Aquarelleren

"Mijn huis werkbegeleider geeft me prima feed back. Opbouwend maar ook met duidelijke aanwijzingen waar ik wat aan heb. ik geniet van de cursus."

---

   8/10

Bierbrouwen

"Leuke cursus, goed en makkelijk geschreven teksten. Docent begeleiding was prima. De huiswerkopdrachten mogen wel wat uitdagender. Wel leuk dat je zelf een bier moet brouwen. Kortom, leuke cursus, aan te bevelen!"

--- 

  10/10

Keyboard

"Net begonnen met cursus keyboard van NHA. Duidelijke uitleg, digitale leeromgeving en een schriftelijke map werk zeer prettig. Ontzettend leuk om met muziek bezig te zijn. Een aanrader!"

 
 

 
 

Reviews Taalcursussen

  10/10

Duits voor Beginners + Gevorderden

"Ik ben inmiddels bij het 7e hoofdstuk tot heden is alles nog steeds duidelijk. Zelfs tijdens mijn vakantie in Oostenrijk al gebruik gemaakt van de opgedane kennis. Huiswerk indienen gaat eenvoudig en krijg ook best snel feedback. Tot heden ben ik tevreden."

---

   8/10

Spaans voor Beginners + Gevorderden

"Ik ben bezig met de cursus spaans. Het is best pittig maar wordt op een leuke manier aangeboden. Het is fijn dat er ook gesproken materiaal bij zit zodat men de klanken beter kan herkennen en leren."

---

  10/10

Arabisch voor Beginners

"Kwaliteit/prijs verhouding is zeer goed. Ik was verrast te zien hoe de cursus in elkaar steekt. Heel overzichtelijk. Het lesmateriaal is prima, het feit dat ik overal kan inloggen maakt het erg toegankelijk. Kortom, ik ben heel blij met mijn keuze voor het NHA."

 

Reviews Eigen Bedrijf opleidingen

   8/10

Kindercoach + Kinderpsychologie

"Nu een aantal maanden bezig. De lesstof is erg interessant en goed te leren en te begrijpen. De snelheid van het nakijken van het huiswerk ook super en bij vragen is er snel antwoord. Ben erg tevreden."

---

   6/10

Hovenier

"Van wat ik nu heb geleerd interessant maar ik mis de juiste opbouw en eigenlijk net iets meer informatie, dan wel praktische informatie over de Hoveniers opleiding."

---

  10/10

Professional Organizer / Opruimcoach

"Hoewel ik nog niet op de helft van de opleiding ben is het echt een top opleiding. Niet alleen heel interessant maar ook heel leuk om mee bezig te zijn. Opleiding is heel divers. Docent stuurt heel vlot het nagekeken huiswerk terug met heel waardevolle feedback."


 

Reviews Voortgezet Onderwijs

   8/10

VWO Biologie

“Erg fijn. Kan zelf bepalen wanneer je er tijd voor hebt. Ik combineer dit met een HBO studie en moet het dus vaak afwisselen. Verder erg fijn dat het huiswerk binnen 1-2 dagen wordt nagekeken en voorzien is van uitleg als er een vraag gesteld was.”

---

  10/10

HAVO Wiskunde A

Ik ben heel blij met mijn cursus Wiskunde A havo. Het is heel duidelijk en overzichtelijk ingedeeld. Het huiswerk wordt snel nagekeken, waardoor ik snel weer verder kan. Kan het iedereen aanraden!”

---

  10/10

Review VMBO Engels

“Fijne lesmethode en goede feedback van de docent. Het is gemakkelijk te gebruiken.”
 


 

 

Lees alle reviews » 

 

 

 

10/10
Programmeren voor Beginners

De cursus programmeren voor beginners is een goede manier om de basisbeginselen van programmeren te leren. De cursus heeft duidelijke stapsgewijze instructies. Het huiswerk wordt snel nagekeken. Het is goed dat er ook een cursusboek beschikbaar is, zodat je niet constant de laptop hoeft te gebruiken en de cursus later nog een keer terug kan lezen.

10/10
Effectief Communiceren

Fijne scholing! De stof wordt Duidelijk uitgelegd en snelle reactie van je mentor.

10/10
Burn-out Coach

Het is een duidelijk opgebouwde cursus. De opdrachten zijn goed te doen Ik ben benieuwd hoe het praktische deel wordt getoetst

6/10
Basisopleiding Medewerker Beheer ICT

Deze cursus is echt basis. Ik had gehoopt dat het niveau toch wat hoger zou zijn

10/10
Basisopleiding Apothekersassistent

Ik vind het een hele leuke opleiding ik vind het wel heel moeilijk.

8/10
Keyboard

Leerstof is duidelijk maar kan verbeterd worden met foto's hoe de handen geplaatst moeten worden. Leuk om te volgen, ook voor een beginner. Als je er voldoende tijd insteekt pak je het snel op !

10/10
Antiek en Oude Kunst

De cursus is geweldig. Duidelijke stappen en uitleg. Zelfs voor mij die veel moeite heeft met leren is het prima te doen. De docent is ook fijn, hij geeft de juiste op/aanmerkingen om je goed verder te helpen. Kortom ik ben heel enthousiast en ga na deze cursus beslist verder.

8/10
Engels voor Gevorderden

Ziet er goed uit

10/10
Leefstijlcoach

Ik ben midden december gestart met een opleiding tot Leefstijlcoach. Ik merk dat ik hier heel veel voldoening uit haal! De stof is helder en duidelijk. Het ingeleverde huiswerk wordt vaak binnen een week nagekeken teruggestuurd. De organisatie NHA is telefonisch en per mail goed bereikbaar. Ik ben erg tevreden!

8/10
Logistiek Medewerker

Mooie cursus, heel uit gebreid en veel informatie maar goed te begrijpen.

8/10
Filosofie en Levensbeschouwing

Prima cursus. Maar het duurt wel lang voordat je het huiswerk weer terug krijgt!

10/10
WFT Adviseur Basis

Heel tevreden met deze cursus. Het is duidelijk en de communicatie met de docent is prettig. Daarbij was de cursus na bestellen snel geleverd.

8/10
Vwo Natuurkunde

- De stof is erg uitgebreid uitgelegd, dus makkelijk te begrijpen zonder uitleg van een docent. - Het huiswerk wordt snel nagekeken. - Het is lastig direct contact te leggen met de docent.

8/10
Gimp Fotobewerking

Ik ben nu aan mijn tweede cursus bezig en ik moet zeggen dat mijn geheugen, ik ben bijna 77, goed getraind wordt. Ik wordt er actiever door en dat i een grote plus! Ik heb de cursus fotografie gedaan en volg nu de cursus gimp, beeldbewerking.

8/10
Recruiter

Het ingezonden huiswerk werd snel nagekeken en retour gezonden voorzien van bruikbare, positieve feed back

10/10
Schoonheidsverzorging

Er wordt diep op de stof ingegaan.

8/10
Programmeren voor Beginners + C#

Duidelijk studiemateriaal. Huiswerk wordt snel nagekeken en commentaar en advies is goed van de leraar.

10/10
Crypto Beleggen

Ik heb onlangs de cursus Crypto Beleggen gevolgd bij NHA en ik ben zeer tevreden over de hele ervaring. De cursus bestaat uit 12 hoofdstukken die diepgaand en goed gestructureerd zijn en ze hebben me echt geholpen om een goed begrip te krijgen van cryptobeleggen. De inhoud van de cursus was uitermate verhelderend. Elke hoofdstuk behandelde verschillende aspecten en onderwerpen en ik vond dat deze goed waren uitgelegd met relevante voorbeelden. Het heeft me geholpen om inzicht te krijgen in de wereld van cryptocurrencies en hoe ik op een verstandige manier kan beleggen. Wat ik vooral waardeerde aan de cursus, was de flexibiliteit die het biedt. Als thuisstudie-student heb ik de vrijheid om mijn eigen tempo te bepalen en te studeren op het moment dat het mij het beste uitkomt. Dit heeft voor mij persoonlijk erg goed gewerkt. Tot slot wil ik graag mijn docent Frits Gubbels hartelijk bedanken voor zijn uitstekende service en ondersteuning gedurende de cursus. Ik heb altijd snel antwoord gekregen op mijn vragen en hij was altijd bereid om te helpen wanneer dat nodig was. Al met al kan ik de cursus Crypto Beleggen van NHA ten zeerste aanbevelen aan iedereen die interesse heeft in het begrijpen en beleggen in cryptocurrencies. Het is een geweldige manier om je kennis op dit gebied uit te breiden en ik ben dankbaar voor de waardevolle vaardigheden die ik heb opgedaan.

10/10
Medewerker Personeelszaken

Duidelijke cursus, goeie uitleg in de opdrachten ook.

8/10
Public Relations (PR)

Het is een leuke opleiding. Wel staat de informatie in het theorie boek soms wat moeilijk omschreven. Maar na een paar keer goed lezen is het zeker goed te doen.

10/10
Genealogie (Stamboomkunde)

Ik vind de cursus genealogie erg leuk om te doen. De huiswerkopgaven worden snel nagekeken en de hoge cijfers geven natuurlijk ook een erg voldaan gevoel.

8/10
Linux

Makkelijk te volgen, plus dat het een erg waardevolle opleiding is voor de toekomst!

8/10
Creatief Schrijven

Ik ben net begonnen met mijn opleiding, ik vind het heel fijn dat ik het op mijn eigen tempo kan doen. Tot nu toe ben ik heel positief!

10/10
Weddingplanner

Fantastische opleiding, die aanvulling geeft bij mijn beroep. Opdrachten zij erg leuk om te doen....Leer heel veel hiervan! Feedback van mijn leerkracht is ook fijn. Opleiding 'weddingplanner ' is een aanrader!

Toon per pagina: 12 24 Toon alles
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!